Kallesten
Alle de 16 ambassadørene som fikk Ambassadørprisen for 2018 samlet på scenen. Foto: Tommy Ellingsen

16 fikk Ambassadørprisen for 2018

16 fikk Ambassadørprisen for 2018

Region Stavanger har utpekt 16 nye ambassadører som alle fikk Ambassadørpris for 2018.

Ambassadørprogrammet i regi av Region Stavanger ble etablert i 2006, og har gjennom årene blitt et viktige verktøy for å skape økt aktivitiet i vår region. Sammen med enkeltpersoner og organisasjoner, jobber Region Stavanger med å få nasjonale og internasjonale arrangementer, mesterskap, kongresser og fagmesser til Stavangerregionen. Dette er arrangementer som bidrar til økt internasjonalisering og økonomisk vekst. Videre gir denne satsingen økt innbyggerstolthet og bidrar til positiv profilering av Stavangerregionen, skriver Region Stavanger i en pressemelding.
– Fagkonferansene og arrangement bidrar til å styrke Stavangerregionens omdømme nasjonalt og internasjonalt, og er viktig for å skape vekst innen reiselivet i Stavangerregionen. Ambassadørprogrammet ble opprettet av Region Stavanger i 2006 og er et av de ledende i Europa, forklarer Per Morten Haarr, kongressjef i Region Stavanger i pressmeldingen.


Anette Larsen Bognø og Per Morten Haarr delte ut prisene under et arrangement i Stavanger Konserthus. Foto: Tommy Ellingsen

Region Stavanger har utpekt 16 nye ambassadører som har fått Ambassadørpris for 2018. Per Morten Haarr og eventsjef Anette Larsen Bognø, delte ut prisene til årets ambassadører. Bognø er entusiastisk over den positive utviklingen.
– Regionen har etablert et godt rykte som arrangør av både nasjonale og internasjonale idrett- og kulturmesterskap. I tillegg til den økonomiske verdiskapningen skaper slike arrangementer engasjement og stolthet lokalt og gjør regionen til en mer attraktiv region å besøke, men også å studere og bo i.


Ambassadørprogrammet: – en suksesshistorie

Region Stavangers ambassadørprogram er ambisiøst og dynamisk, med flere aktiviteter i løpet av året, og har vært operativt siden 2006. Ambassadørene som vinner prisene er aktive innen nasjonale og internasjonale nettverk, har ofte en nøkkelrolle innen lokalt næringsliv og forskningsmiljø, og samarbeider med Region Stavanger for flere konferanser og arrangementer til Stavangerregionen. Innen fagmiljøene så er det spesielt forskningsansatte ved Universitetet i Stavanger og Stavanger Universitetssykehus man jobber tett med. Samarbeidet med Universitetet i Stavanger er formalisert, hvor vi sammen jobber for å få flere konferanser til Stavanger i regi av forskningsmiljøene ved Universitetet i Stavanger. Satsningen innen Arrangementsturisme omfatter idretts- og sportsmesterskap, og Region Stavanger har et formalisert samarbeid med Rogaland Idrettskrets.
– Ambassadørprogrammet baserer seg på vårt samarbeid med nøkkelpersoner i regionens fagmiljø, næringsliv, samt kultur- og idrettsmiljø. En rekke av de siste års større arrangementer i Stavangerregionen er resultatet av vårt samarbeid med regionale aktører. Dette er et viktig satsingsområde for Region Stavanger, sier reiselivsdirektør Elisabeth Saupstad.
Følgende ble utpekt som ambassadører under arrrangementet i Stavanger konserthus:

Morten Tønnessen. Professor, Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Universitete i Stavanger, The 11th conference of the Nordic Association for Semiotic Studies, 2019


Rune Dahl Fitjar
. Professor, Handelshøgskolen, Universitetet i Stavanger, 5th Geography of Innovation Conference, 2020


Sissel Haugdal Jore,
Førsteamanuensis og senterleder SEROS, Universitetet i Stavanger, 4th Society for Risk Analysis (SRA) Nordic Conference /RISK 2018


Krisztian Balog
. Professor, det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, Universitetet i Stavanger, The ACM SIGIR International Conference on the Theory of Information Retrieval (ICTIR, 2020


Espen Yung Svendsen.
Daglig leder, Vipe Productions AS & Utopia Festival, Utopia


Maren Skjelde.
Daglig leder, Gladmat AS, Gladmat Festivalen


Paal Refsland
, daglig leder, Trolljeger, Trolljegerprøven


Aina Hauge
. Avdelingssjef, Stavanger Universitetssjukehus, EORNA Congress, 2021


Jone Schanche Olsen
. Senterlege / Overlege, Transkulturelt Senter, Stavanger Universitetssjukehus, 21st Nordic Conference for therapists working with traumatized refugees, 2019


Bettina Alstadsæther
. Toppidrettsutøver Karate-Kumite (kamp), Stavanger Karateklubb Nordisk Mesterskap i Karate 2020


Sigve Valentinsen
. Daglig leder, Sandnes Atletklubb, VM i styrkeløft 2020


Janne Gunn Gaard
. Generalsekretær, Norges Styrkeløftforbund, VM i styrkeløft 2020


Målfrid Snørteland
, direktør,  Jærmuseet, Ecsite 2021


Finn Krogh
, direktør, norsk oljemuseum, Ecsite 2021


Pål Thjømøe.
Daglig leder, Magma UNESCO Global Geopark, Ruritage General Assembly Meeting, 2019


Hilde Kraggerud.
Forsker, Tine BA, Sensometrics 2020

Skriv ut

Flere nyheter

 • 125 på toppen av næringslivet

  19. mai 2019
  Noen er høyt profilerte, andre mer anonyme i offentligheten. De aller fleste er menn, og svært mange av dem mellom 50 og 60 år. Til sammen har de ansvar for titusener av arbeidsplasser og omsetter for milliarder av kroner. Noen sitter med store eierposter, mens andre innehar et stort antall styreverv i en rekke selskap – både regionalt og nasjonalt. De er alle tunge aktører i næringslivet i Sør-Rogaland. Rosenkilden gir deg oversikten over hvem som er hvem.
 • Sårbart oljemarked

  16. mai 2019
  Oljemarkedet er sårbart grunnet lav reservekapasitet og geopolitisk spenning. Eneste som er sikkert, er høy volatilitet i oljeprisen fremover, forklarte DNBs oljeanalytiker Helge André Martinsen under Oljetrykket 2019.
 • Friidrettsfest med brødrene Ingebrigtsen

  15. mai 2019
  EM i friidrett for landslag i Sandnes blir ikke bare en unik mulighet for å oppleve brødrene Ingebrigtsen i et internasjonalt stevne på hjemmebane. For næringslivet representerer arrangementet også en unik sponsormulighet med både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.
 • Samlet mot arbeidskriminalitet

  14. mai 2019
  Næringsforeningen jobber tett sammen med LO for å bekjempe arbeidslivskriminalitet. I dag ble også justiskomiteen på Stortinget orientert om hva som gjøres i felleskap i regionen for å avdekke kriminelle og useriøse aktører i arbeidslivet.
 • Leder: Tre trusler mot nye E39

  14. mai 2019
  Ny E39 mellom Stavanger og Kristiansand er viktig for å sikre konkurransekraft og vekstmuligheter for næringslivet. Tre trusler skaper imidlertid uforutsigbarhet rundt prosjektet.
 • Ti tiltak for bedre IT-sikkerhet

  13. mai 2019
  De digitale truslene kommer stadig nærmere og blir mer og mer vanlig. Slik kan du sikre din virksomhet. NorSIS har utarbeidet en guide med ti tips for sikkerhet, der både fysisk og digital sikkerhet inngår.
 • Beskytt bedriften din før det er for sent

  13. mai 2019
  Mange små og mellomstore bedrifter er for dårlig sikret digitalt, noe som gjør dem sårbare for angrep eller svindelforsøk. Selv om din bedrift isolert sett ikke er interessant, kan dere være veien inn til de store bedriftene, advarer ekspertene.