Kallesten

Klare for Solamøtet

Klare for Solamøtet

Statsminister Erna Solberg, AP-leder Jonas Gahr Støre, LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, er noen av dem som deltar på årets Solamøtet.

Temaet for 2018-konferansen er "Best før - eller mye bedre etter?", og en rekke sentrale aktører fra politikk og næringsliv står på talerlisten. Blant dem er også fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal, samfunnsøkonom Victor Norman, generalsekretær i Nordisk ministerråd, Dagfinn Høybråten,  Sean McGuire, CBI Director for Brussels Britain, Henrik Syse, professor ved Peace Research Institute (PRIO), Arne Sigve Nylund, konserndirektør i Statoil ASA,  Toril Nag, konserndirektør i Lyse AS,  Anette Mellbye, tidligere administrerende direktør i Schibsted,  og Karen Elisabeth Ohm Heskja, strategic advisor i DNB.

Solamøtet finner sted førstkommende mandag på Clarion Hotel Air. Bak konferansen står NHO Rogaland, Næringsforeningen, Universitetet, KS og Rogaland fylkeskommune.

 

Varige endringer

- Privat og offentlig sektor står ovenfor store samfunnsutfordringer framover, og vi er stolte over å presentere det vi mener er et variert og spennende program på årets Solamøte. Teknologiskiftet kommer raskt, og gir store og varige endringer på hele det økonomiske systemet, på det private markedet, samarbeidet mellom offentlig og privat sektor og på måten vi lever livene våre, sier fungerende regiondirektør Tormod Andreassen i NHO Rogaland.

 

Det store bildet
Andreassen viser til at man samtidig skal vi levere på Parisavtalen og begrense de mest alvorlige konsekvensene av global oppvarming. Det vil endre samfunnet i like stor grad som ny teknologi.
- Spørsmålet er: Hva med Rogaland i dette store bildet, hvordan ser våre bedrifter på de endringene som allerede er i gang, og de som kommer på kort og lengre sikt?

Forventningene er som alltid store til en viktig møteplass og Andreassen gleder seg til møtet. 

Fordomsfritt
- Programmet er denne gang både regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Rogaland er et utadvendt fylke som alltid har sett ut over grensene etter muligheter. Helt fra vikingene seilte vestover har trangen til å se og handel med den store verden vært her. Ed Seabourn, som var boresjefen på "Ocean Viking" og som offentliggjorde funnet av Ekofisk julen 1969, sa i mars 1993 på Haugalandskonferansen: «Jeg har reist verden rundt på let etter petroleum, men ikke noe sted har jeg møtt folk som så fordomsfritt har takket ja til å bli med på «eventyret» med sin uredde holdning og sin realkompetanse. De ble jo ikke en gang sjøsyke!».   Kanskje det er svaret på at det kan bli "bedre etter"? sier Andreassen.

TradeCert
Skriv ut

Flere nyheter

 • Fornybarmøte under Arendalsuka

  18. jun 2018
  Næringsforeningen deltar i år for første gang med eget arrangement på Arendalsuka. Tema er Fornybar, og arrangementet er lagt til gamle Arendal rådhus.
 • Senket parkeringsavgiften i strid med bystyrevedtak

  14. jun 2018
  Politikerne i styret i Stavanger Parkeringsselskap senket månedsprisen på parkering i P-Kyrre til langt under den minsteprisen bystyret vedtok. Styreleder Atle Simonsen sier det ble gjort ved en  ”inkurie”.
 • - Parkeringsforslag på Forus vil fungere som byggeforbud

  11. jun 2018
  Forslaget til nye parkeringsrestriksjoner på Forus, vil gi langt dårligere parkeringsdekning enn det fylkespolitikere og offentlig ansatte har i Stavanger sentrum .
 • Nå kan din bedrift få ekstern styrekompetanse

  08. jun 2018
  – Styrekandidatene er en glimrende mulighet for bedrifter til å få tilført ekstern styrekompetanse. Vår styrekandidat, Ellen Marie Haarr, har nettopp blitt ordinært styremedlem hos oss, forteller Henrik Jelsa, daglig leder og medgründer i Efab. Nå starter snart runde to av prosjektet som har som mål å gi unge styrekandidater muligheten til å prøve seg – og bedrifter muligheten til å få testet ut uvurderlig ekstern kompetanse.
 • Debatt: Ka då – ittepå?

  07. jun 2018
  Innen olje- og gass industrien har vi bedre tider nå enn vi har hatt på flere år. Oljeprisen ligger over 70 dollar per fat og har ikke vært høyere siden høsten 2014. Så selv om mange deler av industrien fortsatt sliter, er det mer optimisme enn pessimisme å spore. Bedriftene har lært nøysomhet, men de ansetter og investerer
 • – Må ta inn over seg hurtige endringer

  13. jun 2018
  Regionalplanens rammer må være klare og håndteringen tilstrekkelig fleksibel for hurtig å ta inn over seg de store endringene som vil skje framover. Det mener næringspolitisk leder i Næringsforeningen, Anne Woie.
 • – Vi må snakke samme språk

  12. jun 2018
  Ulike fremtidsscenarier skal utarbeides før ny regionalplan for Jæren endelig vedtas i 2020. Regionalplansjef Christine Haver håper og tror at gode prosesser med kommunene kan gi en tydeligere retning for utvikling av regionen.