Kallesten

Klare for Solamøtet

Klare for Solamøtet

Statsminister Erna Solberg, AP-leder Jonas Gahr Støre, LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, er noen av dem som deltar på årets Solamøtet.

Temaet for 2018-konferansen er "Best før - eller mye bedre etter?", og en rekke sentrale aktører fra politikk og næringsliv står på talerlisten. Blant dem er også fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal, samfunnsøkonom Victor Norman, generalsekretær i Nordisk ministerråd, Dagfinn Høybråten,  Sean McGuire, CBI Director for Brussels Britain, Henrik Syse, professor ved Peace Research Institute (PRIO), Arne Sigve Nylund, konserndirektør i Statoil ASA,  Toril Nag, konserndirektør i Lyse AS,  Anette Mellbye, tidligere administrerende direktør i Schibsted,  og Karen Elisabeth Ohm Heskja, strategic advisor i DNB.

Solamøtet finner sted førstkommende mandag på Clarion Hotel Air. Bak konferansen står NHO Rogaland, Næringsforeningen, Universitetet, KS og Rogaland fylkeskommune.

 

Varige endringer

- Privat og offentlig sektor står ovenfor store samfunnsutfordringer framover, og vi er stolte over å presentere det vi mener er et variert og spennende program på årets Solamøte. Teknologiskiftet kommer raskt, og gir store og varige endringer på hele det økonomiske systemet, på det private markedet, samarbeidet mellom offentlig og privat sektor og på måten vi lever livene våre, sier fungerende regiondirektør Tormod Andreassen i NHO Rogaland.

 

Det store bildet
Andreassen viser til at man samtidig skal vi levere på Parisavtalen og begrense de mest alvorlige konsekvensene av global oppvarming. Det vil endre samfunnet i like stor grad som ny teknologi.
- Spørsmålet er: Hva med Rogaland i dette store bildet, hvordan ser våre bedrifter på de endringene som allerede er i gang, og de som kommer på kort og lengre sikt?

Forventningene er som alltid store til en viktig møteplass og Andreassen gleder seg til møtet. 

Fordomsfritt
- Programmet er denne gang både regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Rogaland er et utadvendt fylke som alltid har sett ut over grensene etter muligheter. Helt fra vikingene seilte vestover har trangen til å se og handel med den store verden vært her. Ed Seabourn, som var boresjefen på "Ocean Viking" og som offentliggjorde funnet av Ekofisk julen 1969, sa i mars 1993 på Haugalandskonferansen: «Jeg har reist verden rundt på let etter petroleum, men ikke noe sted har jeg møtt folk som så fordomsfritt har takket ja til å bli med på «eventyret» med sin uredde holdning og sin realkompetanse. De ble jo ikke en gang sjøsyke!».   Kanskje det er svaret på at det kan bli "bedre etter"? sier Andreassen.

SMEDVIG
Skriv ut

Flere nyheter

 • – Uten samtykke fra kommunene, ingen vei

  06. des 2018
  Uten samtykke fra kommunene, blir det ingen ny E39, sier FrPs stortingsrepresentant fra Rogaland, Roy Steffensen.
 • E39 kan bli et politisk bompengeopprør

  05. des 2018
  Det er ingen selvfølge at lokalpolitikere langs nye E39 vil godta avgiftsnivået og finansieringsordningen for byggingen av ny firefelts vei mellom Gjesdal og Lyngdal. Bompengebølgen er i ferd med å snu, og kan bli en «bommerang» for regjeringspartiet Frp i valgåret 2019.
 • Sandvik vant pris i Entrepreneur-finale

  03. des 2018

  Marius Sandvik fra Sandviks i Stavanger vant kategorien ”Handel” under den nasjonale finalen EY Entrepreneur Of The Year. Utdelingen fant sted i Oslo mandag kveld.

   

   

 • Ber styringsgruppen ta grep

  30. nov 2018
  Næringsforeningen og NHO ber styringsgruppen for Bymiljøpakken prioritere gryteklare prosjekter for å avhjelpe situasjonen i anleggsbransjen.
 • «Han far og di» i kjempeform

  29. nov 2018

  Etter 122 års drift er Rosenberg fortsatt en livskraftig hjørnesteinsbedrift i Stavanger.  

 • Økonomisk rapport 2018: En region på opptur

  04. des 2018
  For første gang presenterer Næringsforeningen Økonomiske rapport – en analyse basert på virkelige regnskapstall, både omsetning og resultater. Det vil gi regionen et nytt styringsverktøy for å følge utviklingen.
 • På høyden av Akropolis

  07. des 2018
  Det går et historisk drag av forventninger og andektighet gjennom regionen hver gang et nytt sjefsåremål flytter inn i øverste etasje på Akropolishøyden. Glenn André Kaada representerer ikke noe unntak.