Smedvig

Med vind i seilene

Med vind i seilene

I 2017 seilte 50 unge fra Rogaland som medseilere i The Tall Ships Races i Østersjøen. Neste sommer kommer regattaen til Stavanger, og mer enn 150 medseilere fra regionen skal få seile med skutene til og fra byen.

The Tall Ships Races skal bidra til å utvikle og utdanne ungdom mellom 15-25 år gjennom seiltrening, uavhengig av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn eller sosial bakgrunn.

Bak The Tall Ships Races 2018 Stavanger står Stavanger kommune og Stavangerregionen Havn IKS. Gode samarbeidspartnere og støttespillere til medseilerne gjør dette arbeidet mulig.

- I fjor støttet flere bedrifter og kommuner prosjektet, enten ved å sende egne medseilere eller ved å bidra økonomisk, sier prosjektleder Knud Helge Robberstad.
Han håper på like mange bidragsytere i år. 

- Seilasene skal gi ungdommene erfaringer, ballast og opplevelser som de har med seg videre, ikke bare på framtidige seilturer, men i alle utfordringer i livet, sier Robberstad.

 

Søker lokalt næringsliv
Organisasjonen er nå på frierføtter hos det lokale næringslivet. Dette er en unik mulighet for bedrifter i regionen være med på å gjøre en forskjell.

- Gjennom dette prosjektet bidrar en til å gi en ungdom sitt livs eventyr under The Tall Ships Races 2018. Bedriften kan bidra ved å rekruttere og finansiere egne medseilere, eller ved å støtte dem som allerede er påmeldt gjennom prosjektets åpne påmelding forklarer han.

I 2011 seilte hele 225 medseilere fra regionen med i The Tall Ships Races.

- Kan vi igjen sette ny regional medseilerrekord, oppfordrer Robberstad.


Knud Helge Robberstad


Om The Tall Ships Races

I 2018 kommer The Tall Ships Races til Stavanger for fjerde gang. Dagene 26. – 29. juli skal Vågen fylles med seilskuter, konserter og familieaktiviteter. The Tall Ships Races er en årlig, internasjonal regatta som administreres av den ideelle organisasjonen Sail Training International (STI), England. Minst halvparten av mannskapet på skutene som deltar regattaene må være i aldersgruppen 15-25 år.

Har du lyst til å delta? Sjekk www.tallships.no eller ta kontakt 908 26 983 eller epost post@tallships.no.  

 

 

 

Skriv ut

Flere nyheter

 • Profilen: En kreativ morgenfugl på Jærens topp

  19. okt 2018
  Harald Gudmestad har hatt mange drømmer. En av dem handler om sitt eget ettermæle: Han kan gjerne bli sett på som en galen jævel, men da absolutt av det gode slaget.
 • – Veksten i biltrafikken er gledelig

  18. okt 2018
  Varaordfører i Sandnes, Pål Morten Borgli (Frp), mener det er bra at biltrafikken i Sandnes øker, og er også uenig i at nullvekstmålet er viktig for regionen.
 • – Stavanger har tatt grep

  17. okt 2018
  – De største utfordringene med å nå nullvekstmålet per i dag, ligger i Sandnes. Mens Stavanger har tatt grep de senere år, har Sandnes gjort det i mindre grad, sier samferdselssjef i fylkeskommunen, Gottfried Heinzerling.
 • Skattefunn og andre ordninger

  16. okt 2018
  Gikk du glipp av dagens møte om SkatteFUNN på Rosenkildehuset? Fortvil ikke – her kan du finne ut mer!
 • Nå ringer de for TV-aksjonen igjen

  15. okt 2018
  Tirsdag må alle bedrifter i Stavanger-regionen forberede seg på å få en telefon fra TV-aksjonen. Da samles over 90 næringslivsledere, kommunetopper, ordførere og folkevalgte til ringedugnad i Stavanger konserthus. Bli med og bidra du også – og husk at TV-aksjonen også trenger bøssebærere på søndag.
 • – Må løfte blikket igjen

  11. okt 2018
  – Jeg håper vi i fortsettelsen klarer å løfte blikket igjen og vende tilbake til hvorfor vi startet denne prosessen med Bymiljøpakken på Nord-Jæren, sier fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal.
 • Biltrafikken på Nord-Jæren bremset ikke

  10. okt 2018
  Biltrafikken på Nord-Jæren var før 1. oktober på vei mot nye høyder, og lå så langt over toppårene 2013-2014.