Kallesten

Med vind i seilene

Med vind i seilene

I 2017 seilte 50 unge fra Rogaland som medseilere i The Tall Ships Races i Østersjøen. Neste sommer kommer regattaen til Stavanger, og mer enn 150 medseilere fra regionen skal få seile med skutene til og fra byen.

The Tall Ships Races skal bidra til å utvikle og utdanne ungdom mellom 15-25 år gjennom seiltrening, uavhengig av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn eller sosial bakgrunn.

Bak The Tall Ships Races 2018 Stavanger står Stavanger kommune og Stavangerregionen Havn IKS. Gode samarbeidspartnere og støttespillere til medseilerne gjør dette arbeidet mulig.

- I fjor støttet flere bedrifter og kommuner prosjektet, enten ved å sende egne medseilere eller ved å bidra økonomisk, sier prosjektleder Knud Helge Robberstad.
Han håper på like mange bidragsytere i år. 

- Seilasene skal gi ungdommene erfaringer, ballast og opplevelser som de har med seg videre, ikke bare på framtidige seilturer, men i alle utfordringer i livet, sier Robberstad.

 

Søker lokalt næringsliv
Organisasjonen er nå på frierføtter hos det lokale næringslivet. Dette er en unik mulighet for bedrifter i regionen være med på å gjøre en forskjell.

- Gjennom dette prosjektet bidrar en til å gi en ungdom sitt livs eventyr under The Tall Ships Races 2018. Bedriften kan bidra ved å rekruttere og finansiere egne medseilere, eller ved å støtte dem som allerede er påmeldt gjennom prosjektets åpne påmelding forklarer han.

I 2011 seilte hele 225 medseilere fra regionen med i The Tall Ships Races.

- Kan vi igjen sette ny regional medseilerrekord, oppfordrer Robberstad.


Knud Helge Robberstad


Om The Tall Ships Races

I 2018 kommer The Tall Ships Races til Stavanger for fjerde gang. Dagene 26. – 29. juli skal Vågen fylles med seilskuter, konserter og familieaktiviteter. The Tall Ships Races er en årlig, internasjonal regatta som administreres av den ideelle organisasjonen Sail Training International (STI), England. Minst halvparten av mannskapet på skutene som deltar regattaene må være i aldersgruppen 15-25 år.

Har du lyst til å delta? Sjekk www.tallships.no eller ta kontakt 908 26 983 eller epost post@tallships.no.  

 

 

 

TradeCert
Skriv ut

Flere nyheter

 • Kjøpesenterstoppen er opphevet

  05. jul 2018
  Regjeringen har opphevet den nasjonale kjøpesenterstoppen med virkning fra 1. juli i år. Vedtaket kan få stor betydning for varehandelen i Stavanger-regionen.
 • To økonomistudenter fikk 50.000 i stipend

  19. jun 2018
  Stiftelsen Stavanger Børs gir 50.000 kroner hver i stipend til økonomistudentene Benjamin Vidnes og Silje Nilsskog. – Det er en stor glede å kunne bidra til at studenter med røtter i Stavanger-regionen kan videreutdanne seg i utlandet og øke sin kompetanse for bruk i lokalt næringsliv senere, sier styreleder Ole Henry Slette.
 • Fornybarmøte under Arendalsuka

  18. jun 2018
  Næringsforeningen deltar i år for første gang med eget arrangement på Arendalsuka. Tema er Fornybar, og arrangementet er lagt til gamle Arendal rådhus.
 • Senket parkeringsavgiften i strid med bystyrevedtak

  14. jun 2018
  Politikerne i styret i Stavanger Parkeringsselskap senket månedsprisen på parkering i P-Kyrre til langt under den minsteprisen bystyret vedtok. Styreleder Atle Simonsen sier det ble gjort ved en  ”inkurie”.
 • - Parkeringsforslag på Forus vil fungere som byggeforbud

  11. jun 2018
  Forslaget til nye parkeringsrestriksjoner på Forus, vil gi langt dårligere parkeringsdekning enn det fylkespolitikere og offentlig ansatte har i Stavanger sentrum .
 • Nå kan din bedrift få ekstern styrekompetanse

  08. jun 2018
  – Styrekandidatene er en glimrende mulighet for bedrifter til å få tilført ekstern styrekompetanse. Vår styrekandidat, Ellen Marie Haarr, har nettopp blitt ordinært styremedlem hos oss, forteller Henrik Jelsa, daglig leder og medgründer i Efab. Nå starter snart runde to av prosjektet som har som mål å gi unge styrekandidater muligheten til å prøve seg – og bedrifter muligheten til å få testet ut uvurderlig ekstern kompetanse.
 • Debatt: Ka då – ittepå?

  07. jun 2018
  Innen olje- og gass industrien har vi bedre tider nå enn vi har hatt på flere år. Oljeprisen ligger over 70 dollar per fat og har ikke vært høyere siden høsten 2014. Så selv om mange deler av industrien fortsatt sliter, er det mer optimisme enn pessimisme å spore. Bedriftene har lært nøysomhet, men de ansetter og investerer