Kallesten

Med vind i seilene

Med vind i seilene

I 2017 seilte 50 unge fra Rogaland som medseilere i The Tall Ships Races i Østersjøen. Neste sommer kommer regattaen til Stavanger, og mer enn 150 medseilere fra regionen skal få seile med skutene til og fra byen.

The Tall Ships Races skal bidra til å utvikle og utdanne ungdom mellom 15-25 år gjennom seiltrening, uavhengig av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn eller sosial bakgrunn.

Bak The Tall Ships Races 2018 Stavanger står Stavanger kommune og Stavangerregionen Havn IKS. Gode samarbeidspartnere og støttespillere til medseilerne gjør dette arbeidet mulig.

- I fjor støttet flere bedrifter og kommuner prosjektet, enten ved å sende egne medseilere eller ved å bidra økonomisk, sier prosjektleder Knud Helge Robberstad.
Han håper på like mange bidragsytere i år. 

- Seilasene skal gi ungdommene erfaringer, ballast og opplevelser som de har med seg videre, ikke bare på framtidige seilturer, men i alle utfordringer i livet, sier Robberstad.

 

Søker lokalt næringsliv
Organisasjonen er nå på frierføtter hos det lokale næringslivet. Dette er en unik mulighet for bedrifter i regionen være med på å gjøre en forskjell.

- Gjennom dette prosjektet bidrar en til å gi en ungdom sitt livs eventyr under The Tall Ships Races 2018. Bedriften kan bidra ved å rekruttere og finansiere egne medseilere, eller ved å støtte dem som allerede er påmeldt gjennom prosjektets åpne påmelding forklarer han.

I 2011 seilte hele 225 medseilere fra regionen med i The Tall Ships Races.

- Kan vi igjen sette ny regional medseilerrekord, oppfordrer Robberstad.


Knud Helge Robberstad


Om The Tall Ships Races

I 2018 kommer The Tall Ships Races til Stavanger for fjerde gang. Dagene 26. – 29. juli skal Vågen fylles med seilskuter, konserter og familieaktiviteter. The Tall Ships Races er en årlig, internasjonal regatta som administreres av den ideelle organisasjonen Sail Training International (STI), England. Minst halvparten av mannskapet på skutene som deltar regattaene må være i aldersgruppen 15-25 år.

Har du lyst til å delta? Sjekk www.tallships.no eller ta kontakt 908 26 983 eller epost post@tallships.no.  

 

 

 

DNB
Skriv ut

Flere nyheter

 • Jobber for varig kvalitet

  16. mar 2018
  – Vi vil skape verdier for kundene gjennom høy kvalitet, god arkitektur og arealeffektivitet, sier daglig leder og partner Gabriel Schanche Gilje i Plank Arkitekter.
 • Pløyer ny mark for Lean

  15. mar 2018
  Universitetet i Stavanger og Lean-nettverket i Næringsforeningen drar nå i gang et nyskapende samarbeid. Målet er å bidra til enda høyere Lean-kompetanse i bedrifter og hos det offentlige.
 • Må tenke nytt om bo- og arbeidsplasser

  13. mar 2018
  Et næringsbygg er ikke lenger bare et næringsbygg, og et boligprosjekt handler ikke bare om kvadratmeterpris og beliggenhet. Kundens egne preferanser blir et stadig viktigere konkurransefortrinn i et tøft bolig- og leiemarked.
 • Kraftig vekst i arbeidsmarkedet

  12. mar 2018
  Arbeidsmarkedet i regionen er i dramatisk endring. Etterspørselen er skyhøy innen enkelte yrkesgrupper. Der ledigheten er høyest, er nå antall nye jobber flest og bedrifter melder om et stort antall søknader fra arbeidstakere som ønsker å flytte tilbake til Stavanger-regionen
 • Trippelkonferansen 2018

  12. mar 2018
  Rogaland Teater vil i år være arena når Trippelkonferansen arrangeres førstkommende torsdag. Både på og utenfor scenen møter du en rekke aktører som er opptatt av sosialt entreprenørskap.
 • Kommentar: Tårnet

  07. mar 2018
  Helen & Hards nye skisser av Ullandhaugtårnet som et signalbygg og landemerke av internasjonalt storformat tar pusten fra de fleste. Hvis vi vil, får vi det til!
 • Anne Lindmo leder vårens store konferansenyhet

  07. mar 2018
  Norges talkshow-dronning, Anne Lindmo, leder Folk – vårens store konferansenyhet. – Folk er en lederkonferanse som setter medarbeideren i sentrum. Det blir en annerledes konferanse som skal få oss til å tenke nytt, sier Anne Woie i Næringsforeningen.