Smedvig
Elisabeth Krey Jenssen og Herbjørn Tjeltveit i Nordic Edge Expo venter 5000 besøkende på Tjensvoll i slutten av september.

Nordic Edge har blitt en stor nordisk møteplass

Nordic Edge har blitt en stor nordisk møteplass

2018-utgaven av Nordic Edge Expo i september vil bidra til å befeste konferansen som en stor nordisk møteplass innenfor smarte byer og smartteknologi. Et synlig bevis er en lang rekke nordiske og internasjonale medarrangører. – Vi har en tung forankring i regionen og bruker konferansen til å utvikle oss videre. Det tror jeg har vært avgjørende for at vi har fått det såpass bra til, sier Nordic Edge-sjef Herbjørn Tjeltveit.

Nordisk ministerråd, Nordic Innovation, Eurocitites, European Regions Research and Innovation Network, European Network of Living Labs, Polis, Bergen kommune, Smart City Sweden, Resillient Regions, 6AIKA, Gate21 og Clean Tech. Antallet nordiske og internasjonale medarrangører til Nordic Edge begynner å bli lang. Den viser at strategien som ble lagt før den første utgaven av konferansen i 2015; om å bli den ledende smartbykonferansen i Norden var riktig og mulig å få til. 

– Vi trenger fortsatt en del år på å befeste den nordiske posisjonen. Men vi er definitivt på riktig vei, mener Tjeltveit. 

Rundt 500 deltakere første året, vel 2000 det andre og over 4000 i fjor, vitner om en konferanse og en møteplass i en rivende utvikling. Utstillingsdelen har også vokst like mye, fra et titall utstillere i 2015, rundt 100 året etter og 200 i fjor. 

– Målet i år er 5000 deltakere og nærmere 300 utstillere. Men like viktig som antallet, er at de som deltar møter de riktige personene; samarbeidspartnere, leverandører og kunder, påpeker Tjeltveit. 

 

Begynner med åpningen 

Mens det på første dag av fjorårets konferanse ble avholdt ulike forarrangement, og selve åpningen var på dag to, er dette nå gjort om. Det hele sparkes i gang med åpningen tirsdag 25. september og varer i tre dager til og med torsdag 27. september. 120 foredragsholdere skal i ilden. Siste dagen er satt av til EdTech og Nordisk ministerråds Norden-Kina-konferanse – for å nevne noe. 

– En av årets nyheter er guidede turer i utstillingen. Vi vil dele deltakerne inn etter interesser og fagfelt, og med utgangspunkt i det gjøre det enda lettere både for besøkende og utstillerne, forteller Tjeltveit. 

Prosjekt- og kommunikasjonsleder i Nordic Edge, Elisabeth Krey Jenssen, mener at formen på årets konferanse også vil høyne nytteverdien. 

– Vi har mange ulike sesjoner, flere workshops og mer interaktivt program. Et eksempel er Polis, det europeiske nettverket for trafikk og mobilitet. De starter sin sesjon med foredrag, men går etter hvert over til runde bord der konkrete problemstillinger skal diskuteres mer inngående, forteller Krey Jenssen. 

 

Noe for alle 

Blant årets foredragsholdere finner du navn som Robert Strand, en amerikansk næringslivsprofessor fra Berkeley i California. Han skal snakke om bærekraftige vikinger. Anna Lisa Boni, generalsekretær i Eurocitites leder en paneldebatt med europeiske ordførere. Lene Rachel Andersen, en markant dansk forfatter, holder foredrag om nordiske verdier mens vår egen utdannings- og integreringsminister, Jan Tore Sanner, åpner Know How EdTech-konferansen. 

– Jeg gleder med spesielt til å høre Robert Strand, Berkley-professoren som virkelig brenner for den nordiske tenkemåten og tilnærmingen til et bærekraftig samfunn, sier Krey Jenssen. 

Årets overordnede tema er Smart With A Heart. 

– Lene Rachel Andersen er en dansk forfatter, filosof og framtidsforsker. Jeg ser fram til å høre hennes perspektiver på denne tilnærmingen, sier Tjeltveit. 

Han understreker også at selv om Nordic Edge er en møteplass for teknologibransjen, byer og kommuner i og utenfor Norden – er det verdt å ta seg en tur å se på utstillingen også for andre interesserte. 

– Det er rimelig å ta seg en tur innom selve utstillingen. Du vil garantert få deg noen lærerike og spennende timer – selv om du ikke selv er teknolog, påpeker Tjeltveit. 

Med halvannen måned  igjen til det braker løs, er det bare å glede seg... 

SMEDVIG
Skriv ut

Flere nyheter

 • – Uten samtykke fra kommunene, ingen vei

  06. des 2018
  Uten samtykke fra kommunene, blir det ingen ny E39, sier FrPs stortingsrepresentant fra Rogaland, Roy Steffensen.
 • E39 kan bli et politisk bompengeopprør

  05. des 2018
  Det er ingen selvfølge at lokalpolitikere langs nye E39 vil godta avgiftsnivået og finansieringsordningen for byggingen av ny firefelts vei mellom Gjesdal og Lyngdal. Bompengebølgen er i ferd med å snu, og kan bli en «bommerang» for regjeringspartiet Frp i valgåret 2019.
 • Sandvik vant pris i Entrepreneur-finale

  03. des 2018

  Marius Sandvik fra Sandviks i Stavanger vant kategorien ”Handel” under den nasjonale finalen EY Entrepreneur Of The Year. Utdelingen fant sted i Oslo mandag kveld.

   

   

 • Ber styringsgruppen ta grep

  30. nov 2018
  Næringsforeningen og NHO ber styringsgruppen for Bymiljøpakken prioritere gryteklare prosjekter for å avhjelpe situasjonen i anleggsbransjen.
 • «Han far og di» i kjempeform

  29. nov 2018

  Etter 122 års drift er Rosenberg fortsatt en livskraftig hjørnesteinsbedrift i Stavanger.  

 • Økonomisk rapport 2018: En region på opptur

  04. des 2018
  For første gang presenterer Næringsforeningen Økonomiske rapport – en analyse basert på virkelige regnskapstall, både omsetning og resultater. Det vil gi regionen et nytt styringsverktøy for å følge utviklingen.
 • På høyden av Akropolis

  07. des 2018
  Det går et historisk drag av forventninger og andektighet gjennom regionen hver gang et nytt sjefsåremål flytter inn i øverste etasje på Akropolishøyden. Glenn André Kaada representerer ikke noe unntak.