colliers
Elisabeth Krey Jenssen og Herbjørn Tjeltveit i Nordic Edge Expo venter 5000 besøkende på Tjensvoll i slutten av september.

Nordic Edge har blitt en stor nordisk møteplass

Nordic Edge har blitt en stor nordisk møteplass

2018-utgaven av Nordic Edge Expo i september vil bidra til å befeste konferansen som en stor nordisk møteplass innenfor smarte byer og smartteknologi. Et synlig bevis er en lang rekke nordiske og internasjonale medarrangører. – Vi har en tung forankring i regionen og bruker konferansen til å utvikle oss videre. Det tror jeg har vært avgjørende for at vi har fått det såpass bra til, sier Nordic Edge-sjef Herbjørn Tjeltveit.

Nordisk ministerråd, Nordic Innovation, Eurocitites, European Regions Research and Innovation Network, European Network of Living Labs, Polis, Bergen kommune, Smart City Sweden, Resillient Regions, 6AIKA, Gate21 og Clean Tech. Antallet nordiske og internasjonale medarrangører til Nordic Edge begynner å bli lang. Den viser at strategien som ble lagt før den første utgaven av konferansen i 2015; om å bli den ledende smartbykonferansen i Norden var riktig og mulig å få til. 

– Vi trenger fortsatt en del år på å befeste den nordiske posisjonen. Men vi er definitivt på riktig vei, mener Tjeltveit. 

Rundt 500 deltakere første året, vel 2000 det andre og over 4000 i fjor, vitner om en konferanse og en møteplass i en rivende utvikling. Utstillingsdelen har også vokst like mye, fra et titall utstillere i 2015, rundt 100 året etter og 200 i fjor. 

– Målet i år er 5000 deltakere og nærmere 300 utstillere. Men like viktig som antallet, er at de som deltar møter de riktige personene; samarbeidspartnere, leverandører og kunder, påpeker Tjeltveit. 

 

Begynner med åpningen 

Mens det på første dag av fjorårets konferanse ble avholdt ulike forarrangement, og selve åpningen var på dag to, er dette nå gjort om. Det hele sparkes i gang med åpningen tirsdag 25. september og varer i tre dager til og med torsdag 27. september. 120 foredragsholdere skal i ilden. Siste dagen er satt av til EdTech og Nordisk ministerråds Norden-Kina-konferanse – for å nevne noe. 

– En av årets nyheter er guidede turer i utstillingen. Vi vil dele deltakerne inn etter interesser og fagfelt, og med utgangspunkt i det gjøre det enda lettere både for besøkende og utstillerne, forteller Tjeltveit. 

Prosjekt- og kommunikasjonsleder i Nordic Edge, Elisabeth Krey Jenssen, mener at formen på årets konferanse også vil høyne nytteverdien. 

– Vi har mange ulike sesjoner, flere workshops og mer interaktivt program. Et eksempel er Polis, det europeiske nettverket for trafikk og mobilitet. De starter sin sesjon med foredrag, men går etter hvert over til runde bord der konkrete problemstillinger skal diskuteres mer inngående, forteller Krey Jenssen. 

 

Noe for alle 

Blant årets foredragsholdere finner du navn som Robert Strand, en amerikansk næringslivsprofessor fra Berkeley i California. Han skal snakke om bærekraftige vikinger. Anna Lisa Boni, generalsekretær i Eurocitites leder en paneldebatt med europeiske ordførere. Lene Rachel Andersen, en markant dansk forfatter, holder foredrag om nordiske verdier mens vår egen utdannings- og integreringsminister, Jan Tore Sanner, åpner Know How EdTech-konferansen. 

– Jeg gleder med spesielt til å høre Robert Strand, Berkley-professoren som virkelig brenner for den nordiske tenkemåten og tilnærmingen til et bærekraftig samfunn, sier Krey Jenssen. 

Årets overordnede tema er Smart With A Heart. 

– Lene Rachel Andersen er en dansk forfatter, filosof og framtidsforsker. Jeg ser fram til å høre hennes perspektiver på denne tilnærmingen, sier Tjeltveit. 

Han understreker også at selv om Nordic Edge er en møteplass for teknologibransjen, byer og kommuner i og utenfor Norden – er det verdt å ta seg en tur å se på utstillingen også for andre interesserte. 

– Det er rimelig å ta seg en tur innom selve utstillingen. Du vil garantert få deg noen lærerike og spennende timer – selv om du ikke selv er teknolog, påpeker Tjeltveit. 

Med halvannen måned  igjen til det braker løs, er det bare å glede seg... 

Skriv ut

Flere nyheter

 • Filmer mot arbeidskriminalitet

  19. feb 2019
  Sammen med flere bedrifter og organisasjoner tar Næringsforeningen nå i bruk filmer på sosiale medier i kampen for å bekjempe arbeidskriminalitet.
 • Inngår klyngesamarbeid

  18. feb 2019
  Næringsforeningen inngår nå et tett samarbeid med flere av klyngene i regionen.
 • Vil du gi alt for næringslivet i Stavanger-regionen?

  15. feb 2019
  LEDIG STILLING: Har du pågangsmot og liker deg i et hektisk miljø med varierte oppgaver i et stort nettverk? Da kan du være vår nye prosjektleder.
 • Rogaland på lærlingetoppen

  15. feb 2019
  Rogaland befester posisjonen som det beste lærlingefylket i landet. Det lover godt for et næringsliv i vekst og omstilling.
 • Rogaland på klyngekartet

  14. feb 2019
  I løpet av få år har fem næringsklynger fra Rogaland fått status som Arena-prosjekt i klyngeprogrammet Norwegian Innovation Cluster.
 • Sju års kamp for bedre rammevilkår

  13. feb 2019
  I sju år har Næringsforeningen jobbet for bedre rammevilkår når private utbyggere tar regningen for kommunal infrastruktur. – Endelig har flertallet av kommunene i vår region havnet på en fornuftig ordning som gjør at nye boliger ikke blir dyrere enn nødvendig, sier Anne Woie i Næringsforeningen.
 • Det lysner i oljeservice

  11. feb 2019
  Vår hjemlige leverandørindustri er på vei fra knestående til oppreist stilling. Dette er hovedkonklusjonen i  EYs omfattende, årlige oljeserviceanalyse.