Kallesten

Ti fra Rogaland i finalen

Ti fra Rogaland i finalen

Når Det Norske Måltid nok en gang skal kåre årets mat- og drikkevinnere, er hele ti av finalistene fra Rogaland – deriblant samtlige finalister i klassen Årets øl!

Til helgen samles produsenter av mat fra hele landet nok en gang i Stavanger. For 11. gang skal det kåres vinnere i Det Norske Måltid, og også i år avvikles finalen på Clarion Hotel Energy i Stavanger. 

–  I år har vi ti finalister av totalt 36 fra Rogaland. Det er jo en gladsak i seg selv, sier  daglig leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard. 

Produsenter fra Rogaland er i finalen både i klassen kjøtt, foredlet kjøtt, øl, sjømat, grønt naturell og godbit.  

 

To dager 

Det Norske Måltid går over to dager, og er mer enn bare en konkurranse. Under konferansen første dag torsdag 10. januar blir det faglig påfyll på Ostehuset Domkirkeplassen i Stavanger sentrum.  
Blant dem som skal foredra er Hanne Berentzen, gründer og eier Ostehuset, Kristoffer Evang fra ASK Gård, Margrethe Hersleth, forskningssjef for sensorikk, forbruker og innovasjon i Nofima, Inge Oliversen, regiondirektør i  NorgesGruppen og  Reneé Fagerhøi, gründer og restauratør ved Bula Bistro i Trondheim. 

 

Finalistene 

Kåringen finners sted lørdag kveld, og det konkurreres i en rekke klasser. Dette er finalistene fra Rogaland: 

 

Årets kjøtt: 

Nakke av skogsgris: Klostergarden / Inger Lise Rettedal 

Svartfjes lammebog: Nyyyt / Kjell Ivar Ueland, Georg-Fredrik Ueland  

 

Årets kjøtt – foredlet: 

Lam Mørbrad, Jacobs Utvalgte: Prima Jæren/Unil / Leif Håkon Kårsbø  

 

Årets øl: 

Cloudberry Imperial Gose: Berentsens Brygghus / Fred Berentsen 
Perler for Svin: LERVIG / Mike Murphy 

Konrads Stout: LERVIG / Mike Murphy 
 

Årets sjømat: 

Sterling kveitefilet med skinn: Sterling White Halibut / Magnus Skretting 
Lysingloin fersk med skinn: Domstein Sjømat avd. Stavanger / Ketil Hatleskog 
 

Årets Det grønne – naturell: 

Solsikke: Smågrønt / Barbara og Kamil Slowik 

 

Årets godbit: 

Midsummer Hot Sauce, Flagship: Midsummer Hot Sauce / Alex Bouché  

Skriv ut

Flere nyheter

  • Frykter strømmangel for industrien

    19. mar 2019
    Mangel på nok strøm kan bety kroken på døren for ønsket om at flere bedrifter skal etablere seg i regionen. Regionutvikler i Ryfylke IKS, Ketil Barkved, mener politikerne må våkne.
  • Kronikk: Hva fikk du igjen for å studere?

    18. mar 2019

    Du har sikkert ditt eget svar. Dette er min lille historie.
  • En mann for sin historie

    15. mar 2019
    Få har vært i bedre stand til å ta vare på sin egen samtidshistorie enn Daniel Øvstebø (75). Har man levd et relativt langt liv og drevet med mye rart, blir det også noen etasjer å fylle.
  • Ny London-rute fra Sola

    14. mar 2019
    Flyselskapet Wizz Air vil fra høsten starte flyvninger til London fra Stavanger. Billetter er allerede i salg.
  • Kronikk: Vinnerresept for langsiktig verdiskapning

    14. mar 2019

    Virksomhetens samfunnsansvar og ansvarlighet anses som den viktigste faktor for suksess og trumfer det ensidige fokuset på bunnlinjen.
  • På vei inn i droneland

    12. mar 2019
    I løpet av de siste tre årene har antall operatører som bruker droner i kommersiell drift økt fra rundt 200 til over 6300. Nær 1000 hører hjemme i Rogaland, viser tall fra Luftfartstilsynet.
  • Lengre køer uten rushtidsavgift

    12. mar 2019
    Tiden uten rushtidsavgift i Bymiljøpakken har ført til mindre utgifter for bilistene, men også lengre køer i morgen- og ettermiddagsrushet.