Smedvig
Pizzabakeren har per dags dato 163 utsalgssteder i Norge, og planlegger å åpne fem til i år. Foto: Pizzabakeren
Pizzabakeren har per dags dato 163 utsalgssteder i Norge, og planlegger å åpne fem til i år. Foto: Pizzabakeren

- Vi kan vokse enda mer

- Vi kan vokse enda mer

Pizzabakeren er den siste av fem nominerte til Årets bedrift. Pizzakjeden så dagens lys i 2003 og omsatte for 13,6 millioner det første året. Nå har de blitt Nordens største take away-pizzakjede med 163 utsalgssteder – og de vokser stadig. - Vi mener det fortsatt er rom for 30-40 utsalgssteder til i landet – og vi planlegger flere etableringer i utlandet, sier administrerende direktør Jan Henrik Jelsa.

Sammen med William Gulliksen, Hans Georg Jelsa og Arild Ask Bringeland grunnla han Pizzabakeren tilbake i 2003. De siste ti årene er det parhestene Jelsa og Gulliksen som sammen har drevet fram pizzasuksessen som har spredt seg fra Stavanger-regionen og Rogaland, og rundt om i Norge. De har også åtte Pizzabakere oppe og går i Sverige og én i Qingdao i Kina.

Det første utsalgsstedet til kjeden åpnet opp i Kleppekrossen 17. oktober 2003. Noen bord og noen stoler. Utgangspunktet var William Gulliksens «Hundvågkrossen Pizza» som han åpnet med sin partner i 1992, og «Pizzabakeren» på Tasta, som så dagens lys i 1996. Sistnevnte holder fortsatt til i de samme lokalene.

LES OGSÅ: Fem bedrifter nominert!
LES OGSÅ: Fiskå Mølle kan bli Årets bedrift
LES OGSÅ: NorDan nominert til Årets bedrift
LES OGSÅ: Altibox den tredje nominerte
LES OGSÅ: Roxel er nominert


Helt siden starten har det først og fremst handlet om take away og god smak - kombinert med konkurransedyktig pris.

- Billige lokaler og ingen restaurantdel. Det er det vi ser etter. Vi har ovner der pizzaen kommer ut når den er ferdig. Vi trenger ikke å passe på slik du må når du baker i steinovn. På den måten kan de ansatte gjøre andre ting. Det er effektivt, forteller Jelsa.


- Dersom alt går etter planen, åpner vi Pizzabakeren i Spania, Danmark og Irland neste år, forteller Jan Henrik Jelsa (t.v.), som sammen med William Gulliksen grunnla kjeden Pizzabakeren tilbake i 2003.

 

Franchise

Selve restaurantene i kjeden driftes gjennom såkalte franchiseavtaler. Det vil si at Pizzabakeren ikke eier sine egne restauranter, men lisensierer ut konseptet og merkevaren til de som driver hver enkelt restaurant. Det har vært god butikk for Pizzabakeren, som bare i fjor kunne notere seg for et driftsresultat på 58 millioner kroner.

- Franchisetakerne våre kan også vise til en gjennomsnittlig driftsmargin på mellom åtte og ti prosent, forteller Jelsa.

Det gjør sitt til at Pizzabakeren vokser kraftig. Bare hittil i år har de åpnet 20 nye utsalgssteder. Fem til står på trappene før vi sender opp nyttårsraketter – og ni andre i Norge er på planleggingsstadiet for 2018.

- Vi jobber dessuten med å etablere oss flere steder utenfor landets grenser. Dersom alt går etter planen, åpner vi Pizzabakeren i Spania, Danmark og Irland neste år, forteller Jelsa.

 

Passerer én milliard

Og siden starten i 2003, da Pizzabakeren omsatte for 13,6 millioner kroner, har de uten unntak økt betydelig hvert eneste år. Nå styrer de mot milliardomsetning i 2017.

- Vi er godt i rute i forhold til å nå målene våre for 2017, fastslår Jelsa.

En flat organisasjon med kort vei til der beslutningene tas, godt humør, god lagånd og ikke minst et godt produkt. Det er mye av suksessoppskriften til Pizzabakeren.

«Osten er det eneste vi har som er helt på kanten», er et av de mange humoristiske slagordene som går igjen når Pizzabakeren skal markedsføre seg, og som har blitt et tydelig kjennetegn på kjedens karakteristiske pizzaesker.

 

Hvem som til slutt går av med seieren i årets konkurranse, avgjøres 16. november. Bli med når vi feirer finalistene og kårer vinneren!Pizzabakeren Invest AS

• Etablert i 2003.

• Hovedkontor i Sandnes.

• Landets største pizzakjede i take away-markedet med 163 utsalgssteder (franchise).


• Ansatte: 10. 


• Eiere: Rolf Smedvig Hodne, Arne Incoronato, Jan Henrik Jelsa, William Gulliksen, Arild Ask Bringeland og Hans Georg Jelsa.

• Omsetning 2016: 868,1 mill. (kjede).

• Resultat før skatt 2016: 58,3 mill.

Skriv ut

Flere nyheter

 • – Veksten i biltrafikken er gledelig

  18. okt 2018
  Varaordfører i Sandnes, Pål Morten Borgli (Frp), mener det er bra at biltrafikken i Sandnes øker, og er også uenig i at nullvekstmålet er viktig for regionen.
 • Kartlegger behovet for nye ruter

  16. okt 2018
  Flytrafikken til og fra Sola øker på alle områder, viser passasjerstatistikken fra Avinor. Utlandstrafikken vokser minst – først og fremst fordi nye ruter lar vente på seg. Det arbeides det nå målrettet med
 • Profilen: En kreativ morgenfugl på Jærens topp

  19. okt 2018
  Harald Gudmestad har hatt mange drømmer. En av dem handler om sitt eget ettermæle: Han kan gjerne bli sett på som en galen jævel, men da absolutt av det gode slaget.
 • Skattefunn og andre ordninger

  16. okt 2018
  Gikk du glipp av dagens møte om SkatteFUNN på Rosenkildehuset? Fortvil ikke – her kan du finne ut mer!
 • Nå ringer de for TV-aksjonen igjen

  15. okt 2018
  Tirsdag må alle bedrifter i Stavanger-regionen forberede seg på å få en telefon fra TV-aksjonen. Da samles over 90 næringslivsledere, kommunetopper, ordførere og folkevalgte til ringedugnad i Stavanger konserthus. Bli med og bidra du også – og husk at TV-aksjonen også trenger bøssebærere på søndag.
 • Nysnø flytter inn i Rosenkildehuset

  09. okt 2018
  Nysnø Klimainvesteringer har flyttet inn i 1. etasje i Rosenkildehuset. Her belager Siri Kalvig og hennes medarbeidere på å være frem til lokalene forhåpentligvis blir for små.
 • Et budsjett for kompetansedrevet næringsutvikling

  08. okt 2018
  Regjeringen foreslår å bevilge 9,7 milliarder kroner til næringsrettet forskning og innovasjon. Det er en dobling siden regjeringen tiltrådte i 2013. Inkludert i denne summen er Skattefunn-ordningen. – Dette er et av de mest positive trekkene med forslaget til statsbudsjett, siden vi trenger fortsatt full innsats i forhold til nye muligheter og innovasjon, til tross for at pilene peker oppover igjen innenfor olje- og gassindustrien, sier Harald Minge, administrerende direktør i Næringsforeningen. Han legger til at forslaget til statsbudsjett inneholder få overraskelser for næringslivet i Stavanger-regionen.