FREDRIK HERMANSEN MINNEFOND
Harald Minge
Harald Minge

- Vi trenger E39-avklaring

- Vi trenger E39-avklaring

- Siden regjeringen og statsråd Ketil Solvik-Olsen bestemte seg for å utrede flere alternative traseer for E39, har flere viktige vegprosjekter i regionen blitt satt på vent. I tillegg har det ført til uforutsigbarhet for utvikling av viktige næringsområder. Nå er det på høy tid med en avklaring, sier administrerende direktør Harald Minge i Næringsforeningen.

Tirsdag møter Minge og resten av næringslivet i regionen statsråden på Logistikkdagen på Forus.

- Store investeringer står nå på vent i påvente av valg av trasé for stamveien E39. Store investeringer er dessuten allerede gjort i god tro på at den politisk vedtatte infrastrukturen skal komme på plass, sier Minge,

Han viser blant annet til Statens vegvesen sitt siste forslag til ny bompakke på Jæren, hvor to av de viktigste prosjektene er tatt bort; Tverrforbindelsen, altså vegforbindelsen mellom E39 og RV 44 ved godsterminalen på Ganddal i Sandnes kommune, samt omkjøringsveien til Kverneland. Dette er prosjekter som kreves for å utvikle næringsområder som er planlagte, og det er prosjekter som for lengest er lovet at skulle komme på plass.

- Uforutsigbarheten vi nå opplever er alvorlig både i forhold til muligheten til å kunne gjennomføre forutsigbare investeringer - og når det gjelder attraktivitet. Det er investert betydelig og planlagt ytterligere både på Øksnevad, Vagle og Kverneland, hvor disse to vegstrekningene er svært sentrale forutsetninger. Regionen ønsker dessuten å tiltrekke seg store bedrifter og vi er redd vår attraktivitet svekkes betydelig av uforutsigbarheten knyttet til infrastrukturprosjektene i vår region, sier Minge.

Næringsforeningen ber om at Statsråden nå tar et standpunkt og kommer med en rask avklaring av framtidig E39-trasé.

- Vi har stor respekt for at fire felt på E39 er en viktig avgjørelse. Men nå er det på høy tid å konkludere. Det er for mye som står på spill til at vi kan vente særlig mye lenger, mener Minge.

annonse formuesforvaltning
Skriv ut

Flere nyheter

 • NorDan ble Årets bedrift 2017

  16. nov 2017
  Dør- og vindusprodusenten NorDan ble torsdag kveld kåret til Årets bedrift i Stavanger-regionen. Fra sitt hovedkontor på Moi har prisvinneren tredoblet den årlige omsetningen fra begynnelsen på 2000-tallet til i dag.
 • Her er de fem nominerte til Årets bedrift

  15. nov 2017
  Her er de fem nominerte til Årets bedrift. Torsdag kveld kåres vinneren.
 • Må vente på trasévalget

  14. nov 2017
  Regionen må fortsatt belage seg på å vente på avgjørelsen om hvor den nye traséen for E39 mellom Sandnes og Kristiansand blir lagt.
 • - Vi kan vokse enda mer

  10. nov 2017
  Pizzabakeren er den siste av fem nominerte til Årets bedrift. Pizzakjeden så dagens lys i 2003 og omsatte for 13,6 millioner det første året. Nå har de blitt Nordens største take away-pizzakjede med 163 utsalgssteder – og de vokser stadig. - Vi mener det fortsatt er rom for 30-40 utsalgssteder til i landet – og vi planlegger flere etableringer i utlandet, sier administrerende direktør Jan Henrik Jelsa.
 • Vokste seg gjennom oljenedturen

  09. nov 2017
  Roxel er den fjerde av fem nominerte til Årets bedrift. Selskapet har vokst kraftig siden starten i 2010 og har samtidig tatt store steg fra olje- og gassindustrien og inn i bygg- og anleggsbransjen på land. – Vi hadde en visjon om å lage et systemhus for tekniske tjenester og produkter, som med utgangspunkt i dyktige fagfolk kunne levere til en rekke områder både offshore og onshore, forteller administrerende direktør, Dag Øyvind Meling.
 • - Få kapitalen hjem

  08. nov 2017
  Regionen må trykke på de rette knappene for å skape nye arbeidsplasser, mener BI-professor Torger Reve. Stikkord er kunnskapsbaserte klynger, innovative økosystemer og å hente kapitalen hjem.
 • Sørger for internett til 480.000 husstander

  07. nov 2017
  Altibox er årets tredje nominerte til Årets bedrift. Da Lyse startet satsingen på fiber i privatmarkedet i 2002, var målet å nå 28.000 kunder innen 2017. Fasiten i dag er at Altibox-partnerskapet har koblet opp 480.000 husstander og fortsetter veksten. – Lyse og Altibox satset på innovative løsninger, på et tidspunkt mange mente fiber ikke var nødvendig, forteller administrerende direktør i Altibox, Thomas Skjelbred.