Smedvig

Ber styringsgruppen ta grep

Ber styringsgruppen ta grep

Næringsforeningen og NHO ber styringsgruppen for Bymiljøpakken prioritere gryteklare prosjekter for å avhjelpe situasjonen i anleggsbransjen.

En rekke bedrifter har sendt ut permitteringsvarsler som følge av manglende oppdrag i regionen. Næringsforeningen ber styringsgruppen ta grep og ber gruppen å fremskynde prosjekter som er klare for utbygging i stedet for at penger blir stående ubrukt når andre prosjekter drar ut i tid på grunn av blant annet arbeid med grunnerverv og reguleringer.

- Både strekningen Sola skole - Kontinentalkrysset og første del av E39, Hove-Bråstein er nærmest klare for bygging. Disse vil også gi stor merverdi for nærings- og godstransporten, sier næringspolitisk leder i Næringsforeningen, Anne Woie.

 

Finansieringsmodellen

Finansieringsmodellen for Bymiljøpakken innebærer at 30 prosent av pengene skal gå til å bygge vei, de øvrige 70 prosentene skal dekke utgiftene til Bussvei, sykkel- og gangstier og andre tiltak. Frem til nå har man forutsatt at denne fordelingsnøkkelen praktiseres år for år, og ikke samlet sett når prosjektene står ferdig.

I praksis innebærer det at veiprosjekter som allerede ligger inne i pakken må vente, fordi andre prosjekter knyttet til kollektivsatsingen tar lenger tid å klargjøre og behandle. Det får direkte konsekvenser for anleggsbransjen.

 

Viktig

- Næringsforeningen har i løpet av de to siste årene hatt møter med vegvesenet, kommuner og fylkeskommune for å fortgang i planleggingsprosesser med mål om for å få prosjekter ut i markedet. Dette kan derfor ikke komme overraskende på det offentlige. Entreprenørene trenger sin nåværende kompetanse for kunne ta del i de store prosjektene som ligger foran oss. Det er derfor svært viktig at beslutninger tas og at de omrokkeringer som trengs gjøres, sier Woie.

 

Permitteringer

Stavanger Aftenblad skrev i går at både Risa, Stangeland Maskin, Velde, Bjelland og Rygg Maskin har sendt ut permitteringsvarsler og at Nordbø maskin vurderer dette fortløpende. 

– Det er mange samferdselsjobber som blir ferdige på likt, og så er det ikke nok utlysninger. Det er mange oppdrag der ute, men det går for lang tid til utlysninger - og feil og styr i forbindelse med dette, sa daglig leder i Stangeland Maskin, Tommy Stangeland, til avisen.

Skriv ut

Flere nyheter

 • Sårbart oljemarked

  16. mai 2019
  Oljemarkedet er sårbart grunnet lav reservekapasitet og geopolitisk spenning. Eneste som er sikkert, er høy volatilitet i oljeprisen fremover, forklarte DNBs oljeanalytiker Helge André Martinsen under Oljetrykket 2019.
 • Samlet mot arbeidskriminalitet

  14. mai 2019
  Næringsforeningen jobber tett sammen med LO for å bekjempe arbeidslivskriminalitet. I dag ble også justiskomiteen på Stortinget orientert om hva som gjøres i felleskap i regionen for å avdekke kriminelle og useriøse aktører i arbeidslivet.
 • 125 på toppen av næringslivet

  19. mai 2019
  Noen er høyt profilerte, andre mer anonyme i offentligheten. De aller fleste er menn, og svært mange av dem mellom 50 og 60 år. Til sammen har de ansvar for titusener av arbeidsplasser og omsetter for milliarder av kroner. Noen sitter med store eierposter, mens andre innehar et stort antall styreverv i en rekke selskap – både regionalt og nasjonalt. De er alle tunge aktører i næringslivet i Sør-Rogaland. Rosenkilden gir deg oversikten over hvem som er hvem.
 • – Stabile rammevilkår og satsing på nye muligheter

  10. mai 2019
  Høyres næringsfraksjon på Stortinget, med Linda Hofstad Helleland i spissen, besøkte fredag Næringsforeningen for å ta pulsen på næringslivet i regionen. – Vi trenger å satse enda mer på digitalisering, var beskjeden fra Britt-Irene Skår Aase fra Nyland ByggeAdministrasjon.
 • Friidrettsfest med brødrene Ingebrigtsen

  15. mai 2019
  EM i friidrett for landslag i Sandnes blir ikke bare en unik mulighet for å oppleve brødrene Ingebrigtsen i et internasjonalt stevne på hjemmebane. For næringslivet representerer arrangementet også en unik sponsormulighet med både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.
 • Ti tiltak for bedre IT-sikkerhet

  13. mai 2019
  De digitale truslene kommer stadig nærmere og blir mer og mer vanlig. Slik kan du sikre din virksomhet. NorSIS har utarbeidet en guide med ti tips for sikkerhet, der både fysisk og digital sikkerhet inngår.
 • Beskytt bedriften din før det er for sent

  13. mai 2019
  Mange små og mellomstore bedrifter er for dårlig sikret digitalt, noe som gjør dem sårbare for angrep eller svindelforsøk. Selv om din bedrift isolert sett ikke er interessant, kan dere være veien inn til de store bedriftene, advarer ekspertene.