Smedvig

Møtevår og jubileum for Lederskolen

Møtevår og jubileum for Lederskolen

Gjennom ti år har Lederskolen gitt ledere faglig påfyll og inspirasjon. Over 15.000 har deltatt på Lederskolen siden starten i 2009.

Da Lederskolen ble startet for ti år siden var det for å møte et udekket behov hos medlemmene i Næringsforeningen. Temaet ledelse har alltid scoret høyt på foreningens medlemsundersøkelser og dermed inngikk Næringsforeningen et samarbeid med BI og med daværende direktør Bjørn Bugge.  

– Vanligvis tar det tid å bygge opp slike satsinger, men Lederskolen ble en suksess fra første samling sier Harald Minge, administrerende direktør i Næringsforeningen.  

 

Minge tror mye av suksessen handler om selve formen på konseptet.  

– Det er fredag formiddag, vi starter med rikelig tid til nettverksbygging og mange kommer jo opptil to timer før selve foredraget for å møte kolleger. To økter på 45 minutters undervisning er også akkurat passe, og etterpå er det jo fortsatt mye igjen av arbeidsdagen.  

– Mye av hensikten med Lederskolen er å sette god ledelse på dagsorden og gjøre det til et konkurransefortrinn for regionen, forklarer Minge. 

 

Ledelse i perspektiv 

BI Stavanger har vært en tett og viktig samarbeidspartner fra starten av. Mye av programmet består av Handelshøyskolen BI sine engasjerte og engasjerende forelesere. 

– Det aller viktigste er likevel kvaliteten på foredragsholderne som i all hovedsak er fra BI-systemet. Vi får en kombinasjon av faglig tyngde og sjelden fortellerevne. Jeg vil si at det i Lederskolens tiårige historie har dukket opp en ny generasjons foredragsholdere som uten problemer fengsler en forsamling på opptil 300 deltakere. Ledelse blir satt i perspektiv, for eksempel når Steinar Bjartveit bruker det gamle Romerriket som referanse, sier han.  

 

Der akademia og næringsliv møtes 

– Intensjonen med samarbeidet har fra starten av vært å krysse akademia og næringsliv. Å få være med å utvikle en arena hvor akademia og næringsliv møtes for å bygge broer og skape synergier har vært enormt givende. Det skjerper oss i vårt arbeid, sier Hege Hovland, studieleder ved BI Executive. 

Lederskolen er en mulighet for BI til å plukke opp trender og behov, samtidig som det gir handelshøyskolen mulighet til å dele av sin kompetanse til næringslivet i regionen mener Hovland.  

– Lederskolen er et nettverk der vi blader akademikere, studenter, BI Alumni og næringslivsledere, noe vi ser på som en unik arena for regionen. Det å invitere til «hjemme hos oss» en fredag i måneden er stor stas, og samarbeidet med Næringsforeningen er utrolig betydningsfullt for oss, sier en hun entusiastisk. 

– Når vi nå feirer Lederskolen gjennom ti år kan vi love både kjente og kjære gjensyn, men også nye ansikter skal prege jubileumsåret.  

Det hele braker løs med en jubileumsmiddag, Leaders Night, 24. januar på Rosenkildehuset. Her serveres mat og drikke i en behagelig miks av underholdning og interessante innlegg. Programkomiteen kan foreløpig røpe at Steinar Bjartveit, Tor Arnesen og Christian Eriksen er bekreftet.  

– Nå er vi klare for en skikkelig jubileumsfest den 24. januar og da er det naturlig at flere av foredragsholderne med høyest score kommer på besøk. Dette blir en skikkelig festaften og da gjelder det å kjenne sin besøkelsestid, sier Minge. 

 

Best på feil 

Utover våren blir det som vanlig en kombinasjon av innledere fra BI og fra næringslivet som står på talerstolen. Øyvind Kvalnes har skrevet boka Fallibility at Work: Rethinking Excellence and Error in Organizations. Boken bygger på samtaler med ledere og medarbeidere i profesjoner hvor det er ekstra viktig å være best på feil. Kvalnes mener at ledere trenger å takle menneskelige feil på en konstruktiv måte. I boken har han samlet på lederes erfaringer med å takle tabber og hvordan de bruker feil til å utvikle egne ferdigheter på jobb. 

På Lederskolen i februar snakker han om hvordan ledere kan jobbe konstruktivt med feil, slik at bedriften blir kilder til læring og utvikling.  

 

I mars får vi besøk av Tom Georg Olsen, styreleder, konserntjener og medgründer i Miles AS. Olsen vil presentere en forretningsmodell uten budsjetter og kvantitative mål. Temaet er tillitsbasert ledelse. Olsen vil snakke om hvorfor dette gir konkurransefortrinn og hvordan går man frem for å skape tillit mellom leder og medarbeidere og vice versa. 

– Tillit er risiko og ansvar hånd i hånd. Det gir mer ledelse, men færre ledere, mener Olsen.  

Anne Wenche Østhus har gjennom sine 15 år i Aker Solutions fått de særegne prosjekt-dynamikkene godt under huden. Hun har lykkes med å lede tunge prosjekt både i gode og dårlige tider. Sammen med Irene Grastveit avrunder de sesongen med et blikk på hva som skal til for å prestere i vanskelige tider.  

 

Møtene våren 2019 

Næringsforeningen byr på flere spennende nyheter i vår. Det blir som vanlig en travel og fullspekket møtekalender.  

– Vi legger ned mye tid på møtene, og har som mål å være aktuelle for alle våre medlemmer. Det er viktig for oss at medlemmene finner tema som de er opptatt av, sier Inger Tone Ødegård, strategidirektør i Næringsforeningen. Hun og teamet i Næringsforeningen ser fram til å ønske velkommen på vårens møter. 
Vår populære serie, Salg for selgere, fortsetter under nytt navn, Salg for vekst. Her får du salg og marked satt i system! Temaer i vår blir blant annet inbound marketing og salgspithcing. Videre vil du denne våren ha mulighet til å lære mer om digital leadsgenerering og søkeroptimalisering. Treffpunktene rundt om i regionen står også klare med sine aktiviteter. Det samme gjør Agenda og Styreskolen.  

 

Folk 

Anne Lindmo inntar igjen Sandnes når FOLK står på programmet i mars. Årets tema er hvordan tillit gjør gode ledere og medarbeidere enda bedre. Det handler om verdien av tillit og hvordan vi får det beste ut av folk. 

Blant foredragsholderne finner du blant andre Eldar Sætre, konsernsjef i Equinor, futurist Stefan Hyttfors og Rune Semundseth. Sistnevnte er «tankevekker og struktør», samt daglig leder i Businessmastering AS. Semundseth holder foredrag som er sterkt aktiviserende og gjør deltakerne i stand til å tenke gjennom egne forbedringsmuligheter og til å ta bevisste og fordelaktige valg. Du får garantert en opplevelse! Journalist og forfatter Mah-Rukh Ali er også på programmet. På FOLK 2019 snakker hun om fake news og tillit til media. Konferansen går av stabelen 29. mars og er et samarbeid mellom Sandnes Sparebank og Næringsforeningen. 

 

Noen av høydepunktene fra møtevåren 2019 

 

Januar 

04. Aksjeåret 2019 

24. Utsikter 2019 

24. LEDERSKOLEN 10 ÅR: Leaders Night 

31. Energiåret 2019 

31. Byggebørsen 2019 

 

Februar 

01. Agenda 

12. Styreskolen I 

15. LEDERSKOLEN II: Best på feil 

19. Vestlandskonferansen 2019 

22. Salg for vekst I 

 

Mars 

07. Trade and business USA 

15. Slik øker du verdien av nettstedet som salgskanal 

20. Treffpunkt Stavanger: Herlige Hillevåg 

22. LEDERSKOLEN III: Tillit som strategi 

 

April 

02. Ny og nysgjerrig 

03. Salg for Vekst II 

04. LEANdagen 2019 

09. Styreskolen II 

25. Generalforsamling 

 

Mai 

03. LEDERSKOLEN IV: Prestasjon i gode og dårlige tider 

07. Selg mens du sover! 

 

Se naeringsforeningen.no for oppdatering. 

 

Skriv ut

Flere nyheter

 • Etterlyser informasjon på flere språk

  17. jun 2019
  –  Som region er vi alt for dårlige når det gjelder kommunikasjon i det offentlige rom på andre språk, sier reiselivsdirektør i Region Stavanger, Elisabeth Saupstad. Hun er ikke alene.
 • En tid for alt

  14. jun 2019
  Det er en tid for alt, selv for Per A. Thorbjørnsen. Og når det sakte stunder mot nok en jul, skal han for første gang overveie om det å ikke måtte gjøre noe, kanskje er selve livet.
 • Henter milliarder til investeringer

  12. jun 2019
  Tunge aktører i regionen er i ferd med å etablere investeringsfond for milliarder av kroner.
 • – Finansbransjen må våkne!

  04. jun 2019
  Endringene skjer raskt og finansnæringen må omstille seg og være spydspissen for rask utvikling og omstilling til bærekraftig vekst. Rogalands finansmiljø er i ferd med å få dårlig tid, mener Trygve Meyer.
 • 1,5 millioner kroner til uropatrulje

  04. jun 2019
  LO Rogaland og Næringsforeningen gikk tidligere i år sammen om å opprette en uroatrulje. Fylkesutvalget vedtok i dag å støtte prosjektet med 500.000 kroner årlig over tre år.
 • Søk deg til U37 - Ledernettverket

  29. mai 2019
  I høst starter ressursgruppen U37 opp et nytt kull med unge ledere i Ledernettverket. Er du interessert i å bli med?
 • Trenger flere som tenker nytt

  28. mai 2019
  Å tenke nytt høres ut som en floskel, men Egil Vigdel og Agri-E håper på flere tilgjengelige hoder som kan tenke på tvers av sektorer i fremtidens arbeidsmarked.