rsm

Sandvik vant pris i Entrepreneur-finale

Sandvik vant pris i Entrepreneur-finale

Marius Sandvik fra Sandviks i Stavanger vant kategorien ”Handel” under den nasjonale finalen EY Entrepreneur Of The Year. Utdelingen fant sted i Oslo mandag kveld.

 

 

EY  - tidl. Ernst & Young -  kårer hvert år Norges fremste vekstskapere, som del av et internasjonalt program i totalt 60 land. Hensikten er å fremheve og hedre personer som bidrar med nye ideer, satser kapital og yter egeninnsats for å skape varige verdier og arbeidsplasser. EY Entrepreneur Of The Year er nå inne i sitt 17. år i Norge og blir i år arrangert for 32. gang internasjonalt.

 

Tre kategorier

I oktober og november ble seks regionale kåringer foretatt og fra hele landet gikk til sammen 12 kandidater videre til den nasjonale finalen i Oslo 3. desember. 

Finalistene konkurrerte i tre kategorier: handel, industri og tjenester.  Per Grieg jr i Grieg Seafood ASA ble nasjonal vinner og skal representere Norge på den internasjonale finalen i Monaco sommeren 2019.

.

Nye høyder

Marius Sandvik fra Sandviks begynte som daglig leder i familiebedriften i 1999. Selskapet hadde vokst mye, og det var behov for å bygge en mer formell organisasjon. I de 19 årene Marius har ledet selskapet har han fått selskapet til å vokse til nye høyder i en bransje som mange tenker på som utdøende. 

I Norge består produktporteføljen i dag av flere bokklubber for barn, Babyverden (Norges største nettsted for gravide og småbarnsforeldre), nettbutikk for bøker, klær og leker til barn, samt nettbutikk for fotokort og eget klesmerke. 

Bærekraftige
Felles for satsingene er et spesielt fokus på økologiske og bærekraftige produkter. Gjennom to oppkjøp i USA, i 2008 og 2010, har Sandviks også fått en sterk posisjon i det amerikanske markedet. Det er her selskapet nå opplever størst vekst. Mye av innholdet har gått fra analogt til digitalt.

 
46 nominert
I alt 3 806 norske AS-er har over 20 ansatte, 20 mill. kr i omsetning og 20 prosent vekst siste to år. Det har vært inngangskriteriene for programmet.
Etter nærmere vurdering av disse blant annet på lønnsomhet og vekstskaperens entreprenørånd, evne til innovasjon og internasjonalisering var ledere fra 46 selskaper nominert til regionskåringene, skriver EY på sine nettsider.

SMEDVIG
Skriv ut

Flere nyheter

 • Ber styringsgruppen ta grep

  30. nov 2018
  Næringsforeningen og NHO ber styringsgruppen for Bymiljøpakken prioritere gryteklare prosjekter for å avhjelpe situasjonen i anleggsbransjen.
 • «Han far og di» i kjempeform

  29. nov 2018

  Etter 122 års drift er Rosenberg fortsatt en livskraftig hjørnesteinsbedrift i Stavanger.  

 • – Uten samtykke fra kommunene, ingen vei

  06. des 2018
  Uten samtykke fra kommunene, blir det ingen ny E39, sier FrPs stortingsrepresentant fra Rogaland, Roy Steffensen.
 • E39 kan bli et politisk bompengeopprør

  05. des 2018
  Det er ingen selvfølge at lokalpolitikere langs nye E39 vil godta avgiftsnivået og finansieringsordningen for byggingen av ny firefelts vei mellom Gjesdal og Lyngdal. Bompengebølgen er i ferd med å snu, og kan bli en «bommerang» for regjeringspartiet Frp i valgåret 2019.
 • Økonomisk rapport 2018: En region på opptur

  04. des 2018
  For første gang presenterer Næringsforeningen Økonomiske rapport – en analyse basert på virkelige regnskapstall, både omsetning og resultater. Det vil gi regionen et nytt styringsverktøy for å følge utviklingen.
 • På høyden av Akropolis

  07. des 2018
  Det går et historisk drag av forventninger og andektighet gjennom regionen hver gang et nytt sjefsåremål flytter inn i øverste etasje på Akropolishøyden. Glenn André Kaada representerer ikke noe unntak.
 • Kronikk: Nysnø over oljelandet

  27. nov 2018
  Det har oppstått en interessant diskusjon om Stavangers fremtidige bybilde. Pensjoneringen av Statfjord A i 2022 med den etterfølgende demontering av en av Nordsjøens største pengemaskiner, har fått noen til å foreslå å plassere boretårnet i byrommet foran Norsk Oljemuseum.