Smedvig

Sykehuset vant lærlingpris

Sykehuset vant lærlingpris

Stavanger universitetssjukehus er kåret til Årets lærebedrift 2018 av Rogaland fylkeskommune.

Sykehuset har 82 lærlinger innen fem fag, og administrerende direktør ved SUS, Inger Cathrine Bryne, mottok prisen under årets fag- og svennebrevutdeling i Stavanger torsdag kveld.

— Det er med stolthet jeg mottar prisen på vegne av hele organisasjonen og alle de dyktige medarbeiderne ved SUS. Dette er et bevis på at vi gjør mye riktig i opplæringen av lærlingene våre, og at systematisk arbeid over tid gir gode resultater, sier Inger Cathrine Bryne i følge en pressemelding fra sykehuset.

SUS er en foregangsbedrift når det gjelder fagopplæring og er med sine 82 lærlinger den største lærebedriften i Rogaland. De legger store ressurser i opplæringsordningen sin, blant annet med solid instruktøropplæring og inspirasjonsdager som gir lærlingene engasjerte, dyktige og ikke minst motiverte instruktører. 

Lærlingekontoret ved SUS sørger for god oppfølging gjennom hele læretiden. Mer enn 100 instruktører og veiledere følger opp lærlingene, både dag og natt, heter det i pressemeldingen.

— Ressurspersoner får frigitt tid til å delta i nasjonalt utviklingsarbeid, blant annet ved å lage læreplaner i nye lærefag. Toppledelsen er tett på og opptatt av kvalitet - og at vi kan bli stadig bedre, sier faglig leder ved lærlingekontoret ved SUS, Margrete Eintveit.

Skriv ut

Flere nyheter

 • Vil ha renere energiløsninger

  25. apr 2019

  Energiklyngen Norwegian Energy Solutions (NES) vil både utvikle fornybare og bærekraftige energiløsninger, og forbedre eksisterende. For å få til det vil de ha flere med på laget.

 • Fire nye i Næringsforeningens styre

  24. apr 2019
  Ådne Kverneland ble gjenvalgt som styreleder på generalforsamlingen i Næringsforeningen onsdag kveld. Grethe Skundberg ble samtidig valgt som ny nestleder og får følge av tre andre nye styremedlemmer; Ingvild Meland, Camilla Gjetvik og Ragnar Tveteraas. Dag Øyvind Meling ble også gjenvalgt som styremedlem for to nye år.
 • Slår et slag for referansesjekken

  16. apr 2019
  Til daglig titulerer Tom Georg Olsen seg som konserntjener i konsulentselskapet Miles. Med flat struktur, tillitsbasert ledelse og en grundig prosess for å skaffe de riktige medarbeiderne, har selskapet nå rundt 180 ansatte og fantastiske tall å vise til.
 • I tre av fire saker er blokkene enige

  16. apr 2019
  I 83 prosent av sakene som politikerne voterer over i Stavanger bystyre, er Arbeiderpartiet og Høyre enige. Selv SV og Rødt er med å sikre flertall i tre av fire saker. Så hvorfor er man så opptatt av at kommunevalget i Stavanger er et valg mellom to ulike blokker?
 • Dette mener de om næringspolitikk

  25. apr 2019
  Hva er egentlig forskjellen på næringspolitikken i Arbeiderpartiet og Høyre, og hvordan mener ordførerkandidatene John Peter Hernes fra Høyre og Kari Nessa Nordtun fra Arbeiderpartiet i Stavanger at kommunen bør drive næringspolitikk?
 • Valget 2019: – Friskere i Stavanger

  16. apr 2019
  Det blåser en ny frisk vind over Stavanger-politikken, mener tidligere sjefredaktør og kommentator i Stavanger Aftenblad, Tom Hetland.
 • Har bygget stein på stein

  23. apr 2019
  Fremtidsrettet og digitalisert utvikling av bergverksindustrien. Nordic Bulk i Sandnes har befestet sin posisjon som Norges ledende innen totalløsninger for pukkverk i Norge. I 2018 økte de omsetningen med hele 40 millioner kroner.