Kallesten

Ti fra Rogaland i finalen

Ti fra Rogaland i finalen

Når Det Norske Måltid nok en gang skal kåre årets mat- og drikkevinnere, er hele ti av finalistene fra Rogaland – deriblant samtlige finalister i klassen Årets øl!

Til helgen samles produsenter av mat fra hele landet nok en gang i Stavanger. For 11. gang skal det kåres vinnere i Det Norske Måltid, og også i år avvikles finalen på Clarion Hotel Energy i Stavanger. 

–  I år har vi ti finalister av totalt 36 fra Rogaland. Det er jo en gladsak i seg selv, sier  daglig leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard. 

Produsenter fra Rogaland er i finalen både i klassen kjøtt, foredlet kjøtt, øl, sjømat, grønt naturell og godbit.  

 

To dager 

Det Norske Måltid går over to dager, og er mer enn bare en konkurranse. Under konferansen første dag torsdag 10. januar blir det faglig påfyll på Ostehuset Domkirkeplassen i Stavanger sentrum.  
Blant dem som skal foredra er Hanne Berentzen, gründer og eier Ostehuset, Kristoffer Evang fra ASK Gård, Margrethe Hersleth, forskningssjef for sensorikk, forbruker og innovasjon i Nofima, Inge Oliversen, regiondirektør i  NorgesGruppen og  Reneé Fagerhøi, gründer og restauratør ved Bula Bistro i Trondheim. 

 

Finalistene 

Kåringen finners sted lørdag kveld, og det konkurreres i en rekke klasser. Dette er finalistene fra Rogaland: 

 

Årets kjøtt: 

Nakke av skogsgris: Klostergarden / Inger Lise Rettedal 

Svartfjes lammebog: Nyyyt / Kjell Ivar Ueland, Georg-Fredrik Ueland  

 

Årets kjøtt – foredlet: 

Lam Mørbrad, Jacobs Utvalgte: Prima Jæren/Unil / Leif Håkon Kårsbø  

 

Årets øl: 

Cloudberry Imperial Gose: Berentsens Brygghus / Fred Berentsen 
Perler for Svin: LERVIG / Mike Murphy 

Konrads Stout: LERVIG / Mike Murphy 
 

Årets sjømat: 

Sterling kveitefilet med skinn: Sterling White Halibut / Magnus Skretting 
Lysingloin fersk med skinn: Domstein Sjømat avd. Stavanger / Ketil Hatleskog 
 

Årets Det grønne – naturell: 

Solsikke: Smågrønt / Barbara og Kamil Slowik 

 

Årets godbit: 

Midsummer Hot Sauce, Flagship: Midsummer Hot Sauce / Alex Bouché  

SMEDVIG
Skriv ut

Flere nyheter

  • Solamøtet 2019: - Rogaland har de beste forutsetningene

    14. jan 2019
    Rogaland har de beste forutsetningene for å skape de nye mulighetene som klimautfordringene gir.  Det mener Bård Vegar Solhjell, generalsekretær i WWF (Verdens naturfond).
  • Norske muligheter i Hannover

    11. jan 2019
    Rogaland Fylkeskommune, Haugaland Vekst og Greater Stavanger inviterer til felles delegasjonreise  I forbindelse med Hannovermesse 2019. 1.-5. april. Men vær rask, påmeldingsfristen går ut 1. februar.
  • En akademiker med hug for kjeledress

    10. jan 2019
    Klaus Mohn (54) er en gladere laks enn hva budskapet fra en økonom tilsier til tider. I tillegg representerer han en utdøende rase homo sapiens, av typen menn som på død og liv foretrekker å gjøre kroppsarbeidet selv etter kontortid.
  • Møtevår og jubileum for Lederskolen

    10. jan 2019
    Gjennom ti år har Lederskolen gitt ledere faglig påfyll og inspirasjon. Over 15.000 har deltatt på Lederskolen siden starten i 2009.
  • - Klimamålet er realistisk

    08. jan 2019

    Leder av kommunalstyret for miljø og utbygging, Per A. Thorbjørnsen (V), mener målet om et kutt i klimautslippene på 80 prosent innen 2030 er innenfor rekkevidde. Men det fordrer oppfølging både lokalt, fra staten og næringslivet, mener han. 

  • Klimaplan med store utfordringer

    07. jan 2019
    Nye Stavanger kommune kan få store problemer med å redusere utslippene med 80 prosent. Det skyldes blant annet at utslipp i forbindelse med jordbruk, dyrehold og matproduksjon i Rennesøy og Finnøy ikke omfattes av det vedtatte klimamålet.
  • Konjunkturbarometeret: - En vanvittig reise

    07. jan 2019
    Regionen har vært gjennom en vanvittig reise de siste par årene, mener sjeføkonom i SpareBank 1 SR-Bank, Kyrre M. Knudsen.