mai jazz 2019

Ti fra Rogaland i finalen

Ti fra Rogaland i finalen

Når Det Norske Måltid nok en gang skal kåre årets mat- og drikkevinnere, er hele ti av finalistene fra Rogaland – deriblant samtlige finalister i klassen Årets øl!

Til helgen samles produsenter av mat fra hele landet nok en gang i Stavanger. For 11. gang skal det kåres vinnere i Det Norske Måltid, og også i år avvikles finalen på Clarion Hotel Energy i Stavanger. 

–  I år har vi ti finalister av totalt 36 fra Rogaland. Det er jo en gladsak i seg selv, sier  daglig leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard. 

Produsenter fra Rogaland er i finalen både i klassen kjøtt, foredlet kjøtt, øl, sjømat, grønt naturell og godbit.  

 

To dager 

Det Norske Måltid går over to dager, og er mer enn bare en konkurranse. Under konferansen første dag torsdag 10. januar blir det faglig påfyll på Ostehuset Domkirkeplassen i Stavanger sentrum.  
Blant dem som skal foredra er Hanne Berentzen, gründer og eier Ostehuset, Kristoffer Evang fra ASK Gård, Margrethe Hersleth, forskningssjef for sensorikk, forbruker og innovasjon i Nofima, Inge Oliversen, regiondirektør i  NorgesGruppen og  Reneé Fagerhøi, gründer og restauratør ved Bula Bistro i Trondheim. 

 

Finalistene 

Kåringen finners sted lørdag kveld, og det konkurreres i en rekke klasser. Dette er finalistene fra Rogaland: 

 

Årets kjøtt: 

Nakke av skogsgris: Klostergarden / Inger Lise Rettedal 

Svartfjes lammebog: Nyyyt / Kjell Ivar Ueland, Georg-Fredrik Ueland  

 

Årets kjøtt – foredlet: 

Lam Mørbrad, Jacobs Utvalgte: Prima Jæren/Unil / Leif Håkon Kårsbø  

 

Årets øl: 

Cloudberry Imperial Gose: Berentsens Brygghus / Fred Berentsen 
Perler for Svin: LERVIG / Mike Murphy 

Konrads Stout: LERVIG / Mike Murphy 
 

Årets sjømat: 

Sterling kveitefilet med skinn: Sterling White Halibut / Magnus Skretting 
Lysingloin fersk med skinn: Domstein Sjømat avd. Stavanger / Ketil Hatleskog 
 

Årets Det grønne – naturell: 

Solsikke: Smågrønt / Barbara og Kamil Slowik 

 

Årets godbit: 

Midsummer Hot Sauce, Flagship: Midsummer Hot Sauce / Alex Bouché  

Skriv ut

Flere nyheter

  • Ny London-rute fra Sola

    14. mar 2019
    Flyselskapet Wizz Air vil fra høsten starte flyvninger til London fra Stavanger. Billetter er allerede i salg.
  • Viking e´ tebage!

    13. mar 2019
    – Viking Fotball skal bli enda mer folkelig. Vi skal snu hjertet utover, sier daglig leder Eirik W. Henningsen i Viking Fotball entusiastisk.
  • Medvind i nye markeder

    14. mar 2019
    Norsea Gruppen satser i nye markeder. I løpet av de neste fem årene vil vindenergi utgjøre nærmere tretti prosent av konsernets aktiviteter, ifølge administrerende direktør John E. Stangeland. – Vi må hele tiden omstille oss og gripe nye muligheter, fastslår han.
  • Frykter strømmangel for industrien

    19. mar 2019
    Mangel på nok strøm kan bety kroken på døren for ønsket om at flere bedrifter skal etablere seg i regionen. Regionutvikler i Ryfylke IKS, Ketil Barkved, mener politikerne må våkne.
  • En mann for sin historie

    15. mar 2019
    Få har vært i bedre stand til å ta vare på sin egen samtidshistorie enn Daniel Øvstebø (75). Har man levd et relativt langt liv og drevet med mye rart, blir det også noen etasjer å fylle.
  • Nå kommer passasjerdronene

    12. mar 2019
    Så langt er denne dronen den eneste i sitt slag i Vesten. Steinar Bjugn tror det kan bli langt flere i løpet av få år.
  • På vei inn i droneland

    12. mar 2019
    I løpet av de siste tre årene har antall operatører som bruker droner i kommersiell drift økt fra rundt 200 til over 6300. Nær 1000 hører hjemme i Rogaland, viser tall fra Luftfartstilsynet.