rsm
Økonomistudentene Silje Nilsskog og Benjamin Vidnes fikk overrakt stipendet på 50.000 kroner av Harald Minge, administrerende direktør i Næringsforeningen. Foto: Henrik Moksnes/BITMAP
Økonomistudentene Silje Nilsskog og Benjamin Vidnes fikk overrakt stipendet på 50.000 kroner av Harald Minge, administrerende direktør i Næringsforeningen. Foto: Henrik Moksnes/BITMAP

To økonomistudenter fikk 50.000 i stipend

To økonomistudenter fikk 50.000 i stipend

Stiftelsen Stavanger Børs gir 50.000 kroner hver i stipend til økonomistudentene Benjamin Vidnes og Silje Nilsskog. – Det er en stor glede å kunne bidra til at studenter med røtter i Stavanger-regionen kan videreutdanne seg i utlandet og øke sin kompetanse for bruk i lokalt næringsliv senere, sier styreleder Ole Henry Slette.

Stipendet ble i år delt ut for første gang. Det går til studenter som er fra Stavanger-regionen og som søker en master/MBA innen finans i utlandet. Stiftelsen kan dele ut inntil 100.000 kroner i stipend per år.

Stipendet er opprettet for å motivere til tettere samarbeid mellom studentene og næringslivet i Stavanger, samt å motivere gode hoder til å vende hjem etter endte studier.

Vidnes og Nilsskog, som altså får tildelt stipendet i år, har begge valgt å studere finans ved Cass Business School i London.

– I vinter kom jeg inn på MSc Finance på Cass Business School i London. Det har lenge vært klart at jeg ønsker å jobbe i finans-sektoren, og da ble en master i finans det naturlige valget for meg. Å få utenlandserfaring fra en bra skole er også noe som etter hvert trigget meg, sier Benjamin Vidnes. Silje Nilsskog mener at Stavanger Børs-stipendet bidrar til å gjøre det mulig å ta mastergraden ved en anerkjent skole i London.

– I tillegg gir det ekstra motivasjon for de kommende studiene, påpeker hun.

Styreleder Ole Henry Slette i Stiftelsen Stavanger Børs gratulere de to studentene.

– Vi ønsker dem lykke til med studiene og ser fram til å se de tilbake her i regionen etter hvert, sier han.

Administrerende direktør Harald Minge i Næringsforeningen er også glad på vegne av studentene, og ikke minst muligheten dette gir til å sikre kompetansen til bransjen i regionen i framtiden.

– Finansmiljøet i Stavanger er betydelig. Men for å kunne utvikle seg videre, er kompetanse helt essensielt – og da ikke minst folk med internasjonal erfaring. Stavanger Børs-stipendet kan bidra til det, mener Minge.

Stiftelsen Stavanger Børs har sitt utgangspunkt i Stavanger Børs, som i rundt 100 år sørget for handel med verdipapirer i byen. Den ble startet i 1879, etter initiativ fra Næringsforeningen (Stavanger Handelsforening). Den hadde sin egen børsbygning i Kirkegata. Den eksisterte helt fram til 1989. Etter nedleggelsen har midlene etter børsaktiviteten vært underlagt Stiftelsen Stavanger Børs. Stiftelsens formål har vært å bidra til å styrke egenkapitalmarkedet og finans- og forvaltningsmiljøet i Stavanger. Som en del av dette, har den kunnet yte støtte til enkeltpersoner, organisasjoner og institusjoner til forskning, utredning og videreutdanning innenfor stiftelsens formål.

KLIKK HER for mer informasjon om Stavanger Børs-stipendet 2019.

Skriv ut

Flere nyheter

 • Lysebotn 2 åpnet av Erna Solberg

  17. sep 2018
  Statsminister Erna Solberg åpnet kraftverket Lysebotn 2 i dag. – Kraftverket vil bidra til samfunnsbyggingen i Sør-Rogaland, til glede for eierkommunene, sier styreleder i Lyse, Harald Espedal.
 • Tar tak for mer samarbeid i Eigersund

  19. sep 2018
  Mulighetsutvikler Kjersti Søyland Bye i Eigersund har fått med seg 15 av de største bedriftene i kommunen for å undersøke mulighetene for mer og tettere samarbeid. – Selv om det selvsagt eksisterer formelle og uformelle nettverk allerede, tror vi det er et potensiale som til syvende og sist kan føre til flere arbeidsplasser, sier Søyland Bye.
 • - Vil ikke bidra til Forus-utvikling

  12. sep 2018
  Forslaget som foreligger til ny kommunedelplan for Forus bidrar ikke til at området videreutvikles som regionens viktigste næringsområde, mener Høyres ordførerkandidat i Stavanger, John Peter Hernes.
 • Nå kan du foreslå kandidater til «Årets bedrift»

  10. sep 2018
  Dør- og vindusprodusenten NorDan stakk i fjor av med seieren i konkurransen om å bli kåret til «Årets bedrift i Stavanger-regionen». Hvem mener du fortjener prisen i år? Nå vil vi ha ditt forslag. Fristen er 25. september.
 • Kronikk: Om å brenne lyset i begge ender

  05. sep 2018
  To eksempler fra det siste året beskriver hvor viktig det er å velge riktig teknologiløsning når store industrikonsern skal levere varene. For begge sluttproduktene er alternativet mer energieffektive og kostnadseffektive lønnsomme teknologiløsninger.
 • Smartest med hovedkontor i Stavanger

  04. sep 2018

  De lover å være best på pris i sitt segment, gi deg den beste frokosten, de beste sengene og best service i forhold til det du betaler. Smarthotel fra Stavanger er samtidig den eneste hotellkjeden i landet med hovedkontor utenfor Oslo. – Pris er viktig for oss, men det er også kvalitet, påpeker kjededirektør Ørjan Kjærstad. 

 • Best på det meste

  18. sep 2018
  Knapt noen bedrift kan vise til større suksess på flere områder de senere årene. I Oilers handler det ikke bare om sportslig suksess, økonomiske resultater og moderne fasiliteter, men også om verdier og et aktivt samfunnsengasjement.