rsm

Ressursgruppen for energi

Ressursgruppen for energi er satt sammen fra store og små bedrifter, nasjonale og internasjonale med tilknytning til energibransjen.

Regionen lever av  betydelige energiressurser. En viktig oppgave for gruppen er derfor å gi saklig informasjon om  energi, nye energiformer og hvilke ressurser det fortsatt er på norsk sokkel med de positive ringvirkninger dette har på fremtidig sysselsetting.
Gruppen har organisert seg i to miljøer,  et miljø betjener det alminnelige behov for opplysning om bransjene tilknyttet energi, og et ungt miljø arbeider med å forsterke interessen  blant yngre for energi og miljøsaker i tilknytning til energi, deriblant nettverksarenaen Energyfriend.

Medlemmer:

Kyrre Martinius Knudsen, Sparebank 1 SR-Bank, leder

Peter Vik, Subsea 7

Atle Blomgren, IRIS

Marit Blaasmo, Aker BP

Susann Jøraandstad, Schlumberger

Birger Haraldseid, Greater Stavanger

Arnt Inge Enoksen, EY

Steinar Aasland, MRC Global

Ørjan Heradstveit, Statoil ASA

Merete Vadla Madland, UiS

Maiken Ims

Fra administrasjonen: Frode Berge

Kontaktinformasjon:

Kyrre Martinus Knudsen
Tlf: 938 83 518

Tlf: 414 76 639


Skriv ut
TradeCert

Nytt fra ressursgruppen

 • Prisdryss over Forus-selskaper i Houston

  02. mai 2018
  Hele tre teknologipriser går til Forusbedrifter under verdens største olje- og gasskonferanse i Houston (OTC) som går av stabelen denne uken. NOV og Oceaneering har utviklet produkter som kan revolusjonere bransjen og gi store besparelser. Også bergensbaserte CoreAll, som har aktivitet på Bryne, fikk en prestisjefull utmerkelse.
 • Fra Fimbulvinter til solgløtt i oljeservice

  01. feb 2018
  EYs omfattende, årlige oljeserviceanalyse tegner et bilde av en næring på vei fra Fimbulvinter til vårløsning. Mye tyder på at 2017 var vendepunktet, og at 2018 blir et år med forsiktig vekst.
 • - Vi forventer høyere aktivitet

  08. jan 2018

  Neste år skal det investeres for 144,3 milliarder kroner innen olje- og gassindustrien, rundt fem milliarder mindre enn i 2017, ifølge SSB. - Paradoksalt nok vil aktiviteten øke. Det skyldes et redusert kostnadsnivå, sier Erlend Jordal, fagsjef for samfunnskontakt i Norsk olje og gass.

 • Stinn brakke om digital drilling

  31. mai 2017
  Oljeindustrien er inne i en intensiv fase med kostnadsreduksjoner, prosessforbedringer og digitalisering. Boring- og brønnoperasjoner er et av områdene der det skjer framskritt kontinuerlig, og selskapene som opererer på norsk sokkel er ledende på området.
 • Søviknes har klokkertro på havet

  21. feb 2017
  Den nyslåtte olje- og energiministeren Terje Søviknes (Frp) møtte et bredt utvalg personer fra havnæringene i Oljemuseet i dag. Møtet ga det lokale næringslivet anledning til å få innsikt i regjeringens nye havstrategi generelt, og statsrådens ambisjoner for energinæringen spesielt.
 • Facebook-gruppe

  31. mai 2009
  Ung energi har en egen gruppe på Facebook. Meld deg på og få med deg hva som skjer.
 • Meet and greet

  28. aug 2009
  Ressursgruppen for ung energi inviterer alle unge i energibransjen til Meet and greet.
 • De unge til ONS

  03. mar 2010
  Onsdagen under årets ONS er det igjen duket for nettverkstreff for unge i energibransjen i Stavanger. Det er Næringsforeningensressursgruppe energi - ung gruppe, som står bak arrangementet, og på programmet står både faglig og sosialt innhold.