Kallesten

Fornybar energi

Ressursgruppen for fornybar energi og energieffektivisering jobber for at regionen skal hente ut mest mulig av det raskt voksende verdiskapingspotensialet som ligger i både energiøkonomisering og investeringer i ny, fornybar energi.

Realisering av visjonen om Stavanger-regionen som del av "Europas grønne batteri", rammevilkår for fornybar energi, energiøkonomisering og "elektrifisering" av blant annet transportsektoren er blant de viktigste sakene gruppen er engasjert i.

Medlemmer:

Rune Hersvik, Norsk Vind Energi, leder

Ingvild Meland, ONS

Brage Johansen, Heimdall Power/Desert Control

Erik Ålgård, Ålgård Holding

Arne Olsen, Polybo

Jan Helge Strømnes, Balcoo

Siri M. Kalvig, Nysnø Klimainvest

Jane Nilsen Aalhus, Stavanger kommune

Birger Haraldseid, Greater Stavanger

Ånund Nerheim, Lyse

Bjørn Bekken, Personlig medlem

Frank Emil Moen, Energy Innovation

Knut Ragnar Austreng, Equinor

Oluf Langhelle, UiSFra administrasjonen: Inger Tone Ødegård

Kontaktinformasjon:

Rune Hersvik
Tlf: 916 35 724

Inger Tone Ødegård
Tlf: 458 54 130

Skriv ut

Nytt fra ressursgruppen

 • – Vi skal bidra til å endre energilandskapet for framtiden

  14. aug 2018
  – Vi skal bidra til å endre energilandskapet for framtiden, fastslo administrerende direktør Siri Kalvig i Nysnø Klimainvesteringer, da Næringsforeningen inviterte til konferanse om fornybarfondet under Arendalsuka. Det var også unison enighet i en fullsatt sal i Arendal gamle rådhus om at regjeringen må følge opp lovnadene om å bygge opp fondets forvaltningskapital.
 • Siri M. Kalvig blir daglig leder i Fornybar AS

  26. apr 2018
  Siri M. Kalvig er ansatt som daglig leder i det nyetablerte statlige investeringsfondet Fornybar AS, skriver selskapet i en melding.
 • Vindkraftnæring i vekst samles i Egersund

  18. apr 2017
  Vindkraftmiljøet i Dalane er et av de sterkeste i landet. - Med erfaring fra olje- og gassektoren, har Norge og Rogaland enorme muligheter til å ta en posisjon også innen offshore vindkraft, men både næringslivet og politikerne må være visjonære og framoverlente for å få dette til å skje, sier Helene Døscher, ansvarlig for konferansen Egersund Energy Summit i mai.
 • Stavangermodellen sikret fornybarseier

  10. apr 2017
  Regjeringen besluttet nylig å legge Fornybar AS til Stavanger-regionen. Dette er den viktigste lokaliseringsseieren på flere ti-år for regionen. Da Rosenkilden samlet sentrale bidragsytere til en prat om veien videre, var konklusjonen klar: Stavangermodellen sikret oss seieren. Nå haster det med å komme i gang!
 • Hele Stavanger-regionen feiret

  23. feb 2017
  Hele Stavanger feiret i dag da det ble klart at Fornybar AS lokaliseres til byen. - Jeg ser denne beslutningen som en anerkjennelse av den betydelige forvaltningskompetansen som finnes i regionen, ikke bare innenfor vanlig fondsforvaltning, men spesielt innenfor energisektoren, sier Ole Henry Slette, banksjef i Handelsbanken og leder av Næringsforeningens ressursgruppe for kapitalforvaltning.
 • Søviknes har klokkertro på havet

  21. feb 2017
  Den nyslåtte olje- og energiministeren Terje Søviknes (Frp) møtte et bredt utvalg personer fra havnæringene i Oljemuseet i dag. Møtet ga det lokale næringslivet anledning til å få innsikt i regjeringens nye havstrategi generelt, og statsrådens ambisjoner for energinæringen spesielt.