Kallesten

Ressursgruppen for Forus

Ressursgruppen for Forus jobber på bred front med saker som handler om videreutvikling av landets viktigste næringsområde.

Gruppen arrangerer Forus-møtet hver vår.  Nå for tiden jobber ressursgruppen særlig med spørsmål knyttet til infrastruktur, eiendomsutvikling, parkering og vilkårene for varehandelen i Forus-området. Behovet for raske løsninger for å bedre trafikkflyten, og å få på plass et høyverdig kollektivsystem på lengre sikt, er også blant sakene som har påkaller stor oppmerksomhet.

Medlemmer:

Hans Inge Skadberg (leder)
Stein Racin Grødem, Forus Næringspark
Frode R. Albretsen, Seabrokers
Terje Eidsmo, 2020Park
Arild Tvedt, Tvedt Senteret
Jan Inge Røyland, Eiendomsmegler 1
Hans Jakob Berge, Aibel
Marit Helen Jakobsen, Statoil
Fra administrasjonen: Frode Berge

Kontaktinformasjon:

Hans Inge Skadberg
Tlf: 959 32 266
Frode Berge
Tlf: 414 76 639

Skriv ut
annonse formuesforvaltning

Nytt fra ressursgruppen

 • En god dag for Forus!

  01. jun 2017
  Et bredt flertall i kommunalstyret for byutvikling gikk i ettermiddag inn for å gi Biltema dispensasjon til å etablere seg på Forus.
 • Biltema risikerer nei til Forus-etablering

  24. apr 2017
  Biltema har i tre år jobbet for å etablere ny butikk på Forus. Nå risikerer prosjektet, som vil gi 50 nye arbeidsplasser og 50-60 millioner i investeringer, å møte veggen i Stavanger kommune.
 • - Vi må ha mer mangfold

  24. jan 2017
  - Stavanger-regionen må ha mer mangfold for å klare seg. Det er den klare meldingen fra forskere ved Universitetet i Stavanger, etter en samling der internasjonale forskere har sett på hva som kjennetegner suksess i næringsliv og næringsparker.
 • Forskning + næringsliv + innvandring + myndigheter = suksess for Forus

  23. jan 2017
  Forskning + næringsliv + innvandring + myndigheter = suksess for Forus. Det er en hovedkonklusjon etter at flere anerkjente forskere presenterte sine resultater på arbeidsliv, næringsparker og klynger på Forus. - Med tett kontakt mellom forskning, næringsliv og myndigheter blir næringsparker vellykkede, sier den anerkjente professoren Andrés-Rodriguez Pose, fra London School of Economics (LSE). Han har forsket på suksesskriterier for næringsparker. Både geografisk nærhet og tett kontakt er sentralt for å lykkes.
 • - Viktig å ikke svekke attraktiviteten til Forus

  18. okt 2016
  - I en framtid da Stavanger-regionen må konkurrere med andre regioner om nye næringer er det viktig å ikke svekke attraktiviteten til Forus gjennom reguleringer som medfører for strenge eller unødvendige restriksjoner, skriver professorene og forskerne Ragnar Tveterås, John-Erik Rørheim, Martin Gjelsvik, Rune Dahl Fitjar og Bjørn Terje Asheim i et høringsnotat.
 • DEBATT: Vi trenger fortsatt vekst på Forus!

  05. sep 2016
  Interkommunal kommunedelplan for Forus. Fastsettelse av planprogram. Avklaring av planprinsipper. For mange framstår nok dette som papirknitrende, langtekkelige og byråkratiske prosesser som snarere framkaller søvnbehov enn ekstatisk hjertebank, skriver Steinar Aasland i denne kommentaren.
 • Kommunereformen: Ueland vil ha næringslivet på banen

  28. apr 2016
  Sola-ordfører Ole Ueland (H) vakte oppmerksomhet da han nylig gjorde det kjent at han er tilhenger av en kommunesammenslåing på Nord-Jæren. Nå etterlyser han et sterkere engasjement fra næringslivet.
 • - Vi trenger kommuner bygget på det vi har felles

  15. apr 2016
  I næringslivet er det en utbredt oppfatning at dagens kommunegrenser hemmer verdiskapingen. Særlig gjelder dette på Forus som er delt mellom tre kommuner. -  Næringslivet trenger kommuner og fylker der fellesskapet er skabt på baggrund at det man har felles, sier Per Thye Rasmussen fra Dansk Erhverv, som kommer til Forusmøtet 28. april.