05.des

AGENDA BYGG: Klima- og miljøkravene skjerpes nå

Du er allerede påmeldt dette arrangementet

Fyll inn organisasjonsnummer eller navn
Ved mange, eller mangelfulle treff, bruk organisasjonsnummer.
Ingen bedrifter funnet
Feil selskap?
Det er ikke flere plasser igjen for denne rabattkoden.
Fjern koden for å melde deg på til standard pris.
{{price}},- eks. mva.
Fra nyttår av er kommuner, fylkeskommuner og staten pålagt å vektlegge klima og miljøhensyn med 30 prosent i offentlige anskaffelser. Det vil få konsekvenser for hvem som vinner framtidige kontrakter i bygg- og anleggsbransjen. På Agenda Bygg denne gangen kommer advokat Nanna W. Christensen for å gjennomgå de skjerpede klima- og miljøkravene, og gi tips til hvordan kravene kan håndteres. Vi får også besøk av Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune, som vil fortelle hvordan de vil praktisere reglene.

Hvordan forstå og håndtere de skjerpede klima- og miljøkravene i din virksomhet på en effektiv måte? Fra og med 1. januar 2024 vil en ny endringsforskrift skjerpe kravene for å vektlegge klima- og miljøhensyn i offentlige anskaffelser. Formålet er å redusere anskaffelsens samlede klimaavtrykk eller miljøbelastning. Advokat Nanna W. Christensen fra Simonsen Vogt Wiig sitt Stavanger-kontor gjennomgår de skjerpede klima- og miljøkravene, og gir tips til hvordan kravene kan håndteres.

Vi får også besøk fra Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune, som vil gjennomgå hvordan de vil praktisere de nye kravene – som potensielt kan få betydelig innvirkning for alle leverandører i offentlige prosjekter – enten det dreier seg om bygg, samferdsel eller annen infrastruktur.

Fra fylkeskommunen får vi besøk av Cathrine Ekeberg Gaaseby og Karianne Mæle Thuestad. De vil fortelle hvordan de tenker om de nye anskaffelsesreglene som trer i kraft på nyåret. Starter de på scratch, eller har de noen erfaringer de kan trekke på? Fra Stavanger kommune kommer leder for utbygging, Rune Kommedal, som vil gjennomgå deres plan for det nye regelverket.

AGENDA BYGG
Agenda bygg er Næringsforeningens faglige møteplass for bygg- og anleggsbransjen i Stavanger-regionen. Målet er å motivere, utfordre, samordne og stimulere næringen til å bli mer kunnskapsbasert og effektiv – og kontinuerlig sette aktuelle temaer på dagsorden.

Agenda bygg presenteres i samarbeid med Site 4016 og Smedvig:

For mer informasjon, vennligst kontakt Egil Hollund i Næringsforeningen.

>> No shows vil bli fakturert dersom avbestilling ikke er gjort innen 48 timer før arrangementets start.

Program

07.45 Registrering og frokost.

08.30 MØTESTART

08.30 VELKOMMEN, ved Egil Hollund, Næringsforeningen.

08.35 Hvordan forstå og håndtere de skjerpede klima- og miljøkravene i din virksomhet på en effektiv måte? ved Nanna W. Christensen, advokat Simonsen Vogt Wiig.

09.10 PAUSE

09.25 Praktisering av nye krav i Stavanger kommune, ved Rune Kommedal.

09.45 Praktisering av nye krav i Rogaland fylkeskommune, ved Cathrine Ekeberg Gaaseby og Karianne Mæle Thuestad.

10.05 Ny klima- og miljøbestemmelse forutsetter og inneholder betydelige muligheter for innovasjon, ved Stig Bang-Andersen.

10.15 Q&A.

10.30 PROGRAMSLUTT

Foredragsholdere

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner