27.sep

Treffpunkt Ryfylke med middag: Blå og grønn utvikling

Du er allerede påmeldt dette arrangementet

Fyll inn organisasjonsnummer eller navn
Ved mange, eller mangelfulle treff, bruk organisasjonsnummer.
Ingen bedrifter funnet
Feil selskap?
Det er ikke flere plasser igjen for denne rabattkoden.
Fjern koden for å melde deg på til standard pris.
{{price}},- eks. mva.
Helgøy er blitt landfast, Helgøybakkane Fruktgard satser på både frukt og turisme og Helgøy Skyssbåt øker stadig aktiviteten. Apal Sideri har satt Hjelmeland på sidekartet og Mowi etablerer fôrsentral på Hjelmeland. Vi inviterer til spennende foredrag, en god drøs og et godt måltid midt i frukthagene på Helgøy – i selveste Epleriet.

Helgøybakkane Fruktgard produserer frukt til konsum og har flere titusen frukttrær på Helgøy i Ryfylke. I 2020 opna dei Epleriet – og turisme har blitt en viktig del av virksomheten. Anne Norunn Helgøy og Kristen Helgøy skal presentere familievirksomheten for oss, og vi vil også få en omvisning i frukthagen.

Apal Sideri ble stiftet i 2019 og ble dermed den første siderprodusenten i Ryfylke. Virksomheten drives i dag av Dan Olav Sæbø. Dan Olav er 13. generasjon bonde på Sæbø i Ryfylke, og gården har vært i familiens eie i nesten 400 år. Første parti Sølvsider fra Apal ble utsolgt etter bare tre måneder og ble kåret til vinner i kategorien musserende sider under Cider World Award i 2020, med en score på utrolige 119 av 120 mulige poeng. Dan Olav Sæbø forteller oss om deres framtidsplaner.

Helgøy Skyssbåt er velkjent for de fleste i Ryfylke. Det familiedrevne skyssbåtfirmaet har hurtiggående båter med kapasitet fra 6 til 147 passasjerer, de har 12 ansatte og seiler over 100.000 nautiske mil hvert år. Vi får besøk av Trond og Kristen Helgøy.

Fabrikken til laksegiganten Mowi på Hjelmeland håndterer det aller meste av den fisken som Mowi produserer i regionen og har 170 ansatte i Hjelmeland. Nå skal Mowi i tillegg etablere en fôringssentral. De kommer og forteller hva det vil bety i form av økt aktivitet og flere ansatte.

Vi avslutter kvelden med et garantert lekkert måltid på Epleriet: Gladmatpølse fra Idsøe med bakte småpoteter, rotgrønnsaker og eplesaus. Til dessert får vi hermetiserte moreller med krem, tilsatt yoghurt fra Ryfylke og Gardsysteri og honningstekte frø. Det blir selvsagt servert eplemost til maten.

>> No shows vil bli fakturert dersom avbestilling ikke er gjort innen sju dager før arrangementsstart.

For spørsmål, ta kontakt med Egil Hollund, Næringsforeningen.

Program

17.30 Oppmøte og registrering.

18.00 Velkommen, ved Egil Hollund, Næringsforeningen.

18.05 Presentasjon av Helgøybakkane Fruktgard, ved Anne Norunn Helgøy og Kristen Helgøy.

18.20 Presentasjon av Apal Sideri, ved Dan Olav Sæbø.

18.40 Presentasjon av Helgøy Skyssbåt, ved Trond Helgøy og Kristen Helgøy.

19.00 Pause og vandring i frukthagen.

19.30 Presentasjon av planene for fôrsentral hos Mowi, ved Bernhard Østebøvik.

19.55 Nytt fra Næringsforeningen ved Roald Tvedt.

20.15 Matservering.

21.00 Vel heim.

Andre lignende møter:

07. nov 2023 -

Logistikkdagen 2023

15. des 2023 -

Julemøte i Teateret 2023

03. nov 2023 -

FOLK 2023: Verdiskaping og ledelse

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner