19.okt

BOLIGKONFERANSEN 2022: Den attraktive Stavanger-regionen

Boligkonferansen 2022 ser på hva som gjør regionen attraktiv, hvordan vi bygger attraktivt og skaper attraktive nabolag. Vi vil dessuten gi en grundig gjennomgang av markedet og hvordan inflasjonen vil påvirke oss framover. Årets konferanse ledes av journalist og programleder Hilde Sandvik, mens Henning Lauridsen fra Eiendom Norge og tidligere fotballspiller og TV-kommentator Erik Thorstvedt er blant foredragsholderne – når vi denne gangen inviterer alle til Tou Scene.

Stavanger-regionen er en av de raskest voksende storbyområdene i Norge, selv etter oljenedturen. Men er vi attraktive nok. Ifølge Telemarksforskning og Knut Vareide er vi ikke attraktive nok – i forhold til det vi burde ha vært. Sjeføkonom Kyrre Martinius Knudsen problematiserer hvordan attraktivitet måles – og de er begge to med oss på årets Boligkonferanse. Det er også Kirsten Welschemeyer, Espen Knoph, Kristina Renberg, Merete Eik, Harald Minge, Rune Dahl Fitjar og Siv Helene Stangeland – som ser på attraktivitet fra hver sitt utgangspunkt.
Først skal imidlertid Henning Lauridsen fra Eiendom Norge gi oss en status for boligmarkedet, som har steget betydelig siste året – men som vil påvirkes av høyere renter framover. Lars Jacob Hiim fra Boligprodusentenes forening gir oss en status for hvordan inflasjon og råvarepriser vil kunne påvirke markedet framover – og Øystein Bortne presenterer også i år den nye Boligpreferanseundersøkelsen.

Hele dagen ledes av den profilerte journalisten og programlederen Hilde Sandvik, for tiden kanskje mest kjent fra podkasten Norsken, svensken og dansken, som er et ukentlig, skandinavisk talkshow. Hun er en fremragende foredragsholder, debattant, konferansier og debattleder med solid bakgrunn fra norsk mediebransje – ikke minst som tidligere kultur- og debattredaktør i Bergens Tidende.

KONFERANSEPROGRAMMET AVSLUTTES 16.00!

 

Dagen fortsetter med en valgfri og uformell festmiddag, etter at Sparebank 1 SR-Bank også i år inviterer til en gratis get together før middagen – der det lokale bandet Vettche spiller live. Husk å huke av ved påmelding!

For mer informasjon, vennligst kontakt Egil Hollund i Næringsforeningen.

>> No shows vil bli fakturert dersom avbestilling ikke er gjort innen én uke før arrangementets start.

 

Boligkonferansen arrangeres i samarbeid med SpareBank 1 SR-Bank:

 

Program

10.00 Registrering og kaffe.

11.00 KONFERANSESTART

11.00 Velkommen til årets Boligkonferanse, ved Johan Helgø, leder for Ressursgruppen for bygg og anlegg.

11.10 Boligmarkedet framover, ved Henning Lauridsen, administrerende direktør, Eiendom Norge.

11.40 Inflasjon, råvarepriser og utviklingen i markedet, ved Lars Jacob Hiim, administrerende direktør i Boligprodusentenes forening.

12.00 Boligpreferanseundersøkelsen 2022, ved Øystein Bortne, senior fagleder analyse, SpareBank 1 SR-Bank.

12.20 PAUSE Lett lunch og mingling.

12.50 Hvor attraktiv er Stavanger? Tallene og fakta, ved Kyrre Martinius Knudsen, SpareBank 1 SR-Bank og Knut S. Vareide, seniorforsker, Telemarksforsking.

13.20 Attraktivt næringsliv, ved Harald Minge, administrerende direktør i Næringsforeningen.

13.35 Attraktiv byutvikling, ved Kirsten Welschemeyer, arkitekt og partner i MAD arkitekter.

13.50 Attraktivt kulturliv, ved Espen Knoph, festivalsjef for Utopia.

14.05 Attraktivt for generasjon Z, ved Kristina Renberg, rådgiver for merkevare og kommunikasjon, Stavanger kommune.

14.20 PAUSE

14.40 Attraktive nabolag, ved Merete Eik, administrerende direktør, Bate og Vetle Bringsjord, daglig leder, Heime.

14.55 Attraktiv utdanning, ved Rune Dahl Fitjar, prorektor, Universitetet i Stavanger.

15.10 Attraktive boliger, ved Siv Helene Stangeland, arkitekt og partner, Helen & Hard.

15.25 Stavanger by sett utenfra, ved Erik Thorstvedt.

15.55 Oppsummering og avslutning.

16.00 Get togheter by SpareBank1 SR-Bank

17.00 MIDDAG

20.00 SLUTT

Foredragsholdere

Hilde Sandvik

Hilde Sandvik er en journalist, programleder og tidligere kultur- og debattredaktør i Bergens Tidende. Sandvik er utdannet cand.philol. fra Universitetet i Bergen.

Erik Thorstvedt

Erik Thorstvedt er tidligere fotballspiller, og regnes av mange som Norges beste keeper gjennom tidene. Han har spilt profesjonelt i Sverige, Tyskland og England, og har til sammen 97 A-landskamper for Norge. Han har senere markert seg som kommentator, sportsdirektør, forfatter, programleder og gründer.

Henning Lauridsen

Henning Lauridsen har vært administrerende direktør i Eiendom Norge sidenjanuar 2020. Han har tidligere vært direktør for interessepolitikk og jus i NBBL, styreleder i Samvirkesenteret, advokat i NBBL, advokatfullmektig hos Kommuneadvokaten i Oslo og rådgiver/seksjonsleder i Eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo kommune.

Lars Jacob Heim

Lars Jacob Heim er utdannet jurist, og har arbeidet på Stortinget og i regjeringsapparatet. I over 10 år har Hiim vært statssekretær i flere departementer som Miljø-, Nærings-, Kommunal- og Justisdepartementet. Han tok over som ny administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening i 2022.

Øystein Bortne

Øystein Bortne er utdannet statsviter fra Universitetet i Bergen. Han har jobbet som senior fagleder analyse i SpareBank 1 SR-Bank siden 2007, og har dessuten hatt ansvar for markedsanalyse i SpareBank 1-alliansen siden 2010. Tidligere har han jobbet ved UiB, UiS og Norsk Gallup/Kantar.

Siv Helene Stangeland

Siv Helene Stangeland er medgründer av arkitektfirmaet Helen & Hard i Stavanger. Hun har studert arkitektur ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Helen & Hard har i dag 26 ansatte, og har stått bak både større næringsbygg og boligprosjekter. De har høstet mye anerkjennelse for sitt arbeid – som ofte omfatter en utstrakt bruk av tre som byggemateriale.

Kyrre M. Knudsen

Kyrre M. Knudsen har siden 2013 vært sjeføkonom i SpareBank 1 SR-Bank. Han har tidligere jobbet med olje- og gassmarkeder som sjefanalytiker i Statoil. Videre har Knudsen arbeidet i Norges Bank, herunder som taleskriver for sentralbanksjefen, og i Finansdepartementet. Knudsen er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har hovedfag i samfunnsøkonomi fra Universitet i Oslo.

Knut Vareide

Knut Vareide er sosialøkonom (cand oecon) fra universitetet i Oslo (1985). Han er seniorforsker ved Telemarksforsking, hvor han har vært siden 1996. Har var forske

Merete Eik

Merete Eik er administrerende direktør i BATE og tidligere havnedirektør i Stavangerregionen Havn. Hun er utdannet økonom, og har jobbet i ulike bransjer og institusjoner, blant annet Rogaland Teater og konsulenthuset KPMG.

Kirsten Welschemeyer

Kirsten Welschemeyer er arkitekt og partner i MAD Arkitekter, samt universitetslektor på Universitetet i Stavanger for byutvikling og urbant design. I 2018 fikk hun Gullhammeren for best praksis i plan- og byggesaker.

Espen Knoph

Espen Knoph er kjent som festivaldirektør for Utopia, men han er også involvert i by- og næringsutvikling. I dag jobber Espen med prosjekter innen alt fra næringsbygg, visjon- og strategiarbeid, konseptualisering og intern kulturbygging.

Kristina Renberg

Kristina Renberg er rådgiver for merkevare og kommunikasjon i Stavanger kommune. Hun har bakgrunn som strategisk markedssjef, tjenestedesigner og som styremedlem i flere styrer.

Harald Minge

Harald Minge er administrerende direktør i Næringsforeningen i Stavanger-regionen. Han har bakgrunn som journalist og var sjefredaktør i Rogalands Avis fra 2001 til 2008.

Vetle Isdal Bringsjord

Vetle Isdal Bringsjord er daglig leder i Heime Proptech. Han har bakgrunn som prosjektleder i INEO Eiendom og analytiker i Swedbank. Han har mastergrad i finans fra BI.

Rune Dahl Fitjar

Rune Dahl Fitjar er professor og prorektor for samfunn og innovasjon ved Universitetet i Stavanger. Han har blant annet bakgrunn som forsker ved IRIS og han har en Ph.D fra London School of Economics and Political Science.

Presentasjoner

Boligmarkedet framover, Henning Lauridsen

221019 Boligkonferansen 2022 Stavanger.pptx

Råvarepriser og markedet, Lars Jacob Hiim

Stavanger næringsforening presentasjon.pptx

Attraktivt næringsliv, Harald Minge

boligkonferansen 2022.pptx

Hvor attraktiv er Stavanger? Tallene og fakta, Kyrre M. Knudsen

Kyrre M. Knudsen Boligkonf 19 okt 2022 v1.pptx

Attraktiv byutvikling, Kirsten Welschemeyer

20221019_mad_attraktiv_byutvikling.pdf

Attraktivt kulturliv, Espen Knoph

Boligkonferansen 2022.pptx

Attraktivt for generasjon Z, Kristina Renberg

Attraktivit for generasjon Z_Renberg.pptx

Attraktiv utdanning, Rune Dahl Fitjar

attraktiv utdanning - boligkonferansen 2022.pptx

Attraktive boliger, Siv Helene Stangeland

Attraktive boliger SHS.pptx

Stavanger by sett utenfra, Erik Thorstvedt

Boligkonferansen 2022.pptx

Hvor attraktiv er Stavanger?, Knut Vareide

Er Stavanger attraktiv.pptx

Andre lignende møter:

27. aug 2024 -

30 år med EØS og ESA

04. nov 2024 -

Nettverksfrokost for nye medlemmer

17. sep 2024 -

Energifrokost: Kjernekraft

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner