06.okt

Pionér 2022

I Rogaland har vi mange pionerer, og vi ønsker å vise fram hva regionen har å by på. Som gjest på Bærekraftskonferansen Pionér treffer du pionerer innen ulike disipliner, alle med fokus på bærekraft, omstilling og vekst.

Vi inntar Stavangers fineste gate, Fargegata! Vi lover deg tonnevis av inspirasjon og ny kunnskap. Vi vil bevege oss mellom ulike steder, på jakt etter pionerer og spennende historier. Her møter du mange folk, bedrifter og organisasjoner med fokus på løsninger for vekst tilpasset en grønnere framtid.


PROGRAM

08:15 Registrering og kaffe. Gaffel og Karaffel

09:00 Åpning av Pionèr 2022
Dagny Sunnanå Hausken, varaordfører i Stavanger og konferansier Siri Lill Mannes

09:15 Del I
- Repower EU og betydningen for Rogaland
Runa Monstad, Stavangerregionens Europakontor

Mer fornybar energi er nøkkelen for EU til å gjøre seg uavhengig av russisk gass og nå klimamålene. Nå vil EU-kommisjonen gjøre det lettere å bygge ut sol- og vindkraft i EU-landene. Dette gir spennende muligheter for Stavanger-regionen.

 

- Samarbeid for å nå bærekraftsmålene: Næringslivet bryter ned siloene
Lise Lotte Høye, UN Global Compact Norge

Bærekraftig omstilling kan være krevende for mange bedrifter, men stadig flere kloke hoder slår seg sammen for å finne løsninger på problemene. I tråd med bærekraftsmål 17 samarbeider UN Global Compacts medlemmer både nasjonalt og globalt for å nå Agenda 2030. Lise Lotte vil her gi et innblikk i bærekraftsbevegelsen som foregår i næringslivet.

- Løypemeldingen 2022: Hvordan jobber selskaper i de ulike regionene i Norge med bærekraft og grønn omstilling?
Per Arvid Gimre, Pwc

PwC har i samarbeid med Næringsforeningen i Stavanger-regionen analysert hvordan selskaper i regionen arbeider med, og rapporterer på bærekraft. Funnene fra denne undersøkelsen presenteres i rapporten “Løypemeldingen 2022” og presenteres for første gang i forbindelse med Pionèr. Undersøkelsene gir innsikt i hvordan virksomheter i ulike regioner i Norge jobber med bærekraft, grønn omstilling og sirkulær økonomi.

- Græla Grønne Greier
Marte Weberg Skipnes, GGG

Græla grønne greier skal vise hvor enkelt det faktisk er å være klima- og miljøvennlig. Ved å lage innhold på sosiale medier kommer GGG til å dele gode tips til hvordan det å være miljøvennlig både er bra for deg, og bra for miljøet.


10:00 Pause

10:30 Del II

- NorSea: Pioner i oljeservice og pioner i omstilling
John Olaf Næsheim, NorSea Impact

Siden oppstarten i 1965 har NorSea har hatt et kontinuerlig fokus på innovasjon og endring uten at dette har gått på bekostning av solide leveranser i kjernevirksomhet og lønnsomhet. I foredraget vil det bli gitt «historiske» eksempler på dette, en status på hvilke nye områder selskapet jobber med i dag samt viktige forutsetninger for å lykkes.

- The threat of misinformation
Maria Amelie, Factiverse

Factiverse utvikler verktøy for media og finans til å avdekke falsk informasjon på nett. Selskapet er basert på forskning ved Universitet i Stavanger og Validé. Factiverse sin løsning forebygger et av de største, demokratiske problemene i vår tid.

- Fra Kvelertak til EaseeKlimavennlig bedriftsmerch med bærekraftig design
Daniel Engen og David Møller, D2merch

D2merch er et tekstiltrykkeri, med lokal produksjon på Tasta. Selskapet har en visjon om å lede vei i en kompleks verdikjede med store klimautfordringer. D2 er norges eneste GOTS-sertifiserte trykkeri og ønsker å utgjøre en forskjell ved å opplyse, bidra til å ikke overprodusere, og tenke bærekraftig design.

- Status El-fly prosjekt: Stavanger- Bergen 2026
Arne Martin Gilberg, Aircontact Group

Start Norge har som formål å legge til rette for at elfly, lavutslippsfly og nullutslippsfly tidlig blir en del av kommersiell luftfart i Norge. Start Norge ønsker å gjøre landet til en ledende kraft innen miljøvennlig luftfart.

12:00 Lunsj og pionértreff. Flere steder i Fargegata

- Kakadu Ignite
Kakadu Ignite er et vekstselskap som arbeider med å motvirke digitalt utenforskap hos den eldre befolkningen. Deres visjon er å sette mennesker i stand til å nyttiggjøre seg av teknologi. 
- ReTuren syverksted
ReTuren syverksted er et omsorgsfullt syverksted som hjelper deg å ta vare på det du er glad i. ReTuren skal bidra til et mer naturvennlig friluftsliv!
- Bloom Concept
Bloom Concept is a female-powered Concept with an emphasis on normalizing beauty at any age, size, background, preference, passion. Bloom focus on personal development, personal care, and love of our inner and outer selves.
- Hackaton
Våren 2023 skal UiS arrangere en studentkonkurranse der vi inviterer studenter til å søke om å bo gratis i leiligheter i MyBox-huset på UiS. I løpet av månedene studentene bor der skal de konkurrere om å bruke minst mulig energi og leve mest mulig klimavennlig. 
- Materia
Materia er et nettbasert ombrukskartleggingsverktøy. Verktøyet er utviklet i Norge på oppdrag for ombrukseksperter, for å gjøre innsamling, deling og bruk av informasjon lettere- og for å gjøre ombruksprosessen mer effektiv.
- GOE Production AS 
GOE Production er et selskap som hadde sin opprinnelse innen bore- og brønnteknologi. I dag er GOE-Production produsenten bak GOE BIOgranulat, et miljøvennlig alternativ til gummigranulat på kunstgressbaner.

15:00 -> Overraskelser og mingling gatelangs.

16:00 Offisielt program er ferdig, men heng gjerne i igjen.

 

NB!! La gjerne bilen stå denne dagen - vi byr på lokale gode smaker og hyggelig stemning :-) 

 

Pionér gjennomføres i samarbeid med Sparebanken Vest og Stavanger kommune.

Kontaktperson: Elianne Strøm Topstad, Næringsforeningen. 
>>Påmeldingen er bindene etter 29. september, og faktura vil bli sendt. 

 

Studenter betaler kr. 400,-
Gründere kr. 600,-
Ta kontakt for påmeldingsinformasjon. 

Foredragsholdere

Siri Lill Mannes

Siri Lill Mannes har vært med oss de siste årene, og vil også i år være tilstede som konferansier. Siri Lill Mannes har lang erfaring fra TV2 hvor hun har jobbet som utenriksreporter, nyhetsanker og leder av TV2 Nyhetenes hovedsendinger.

Runa Monstad, Stavangerregionens Europakontor

Runa leder Stavangerregionens Europakontor i Brussel. Hun har arbeidet i EU-kommisjonen, samt flere av EFTA-institusjonene og har mange års erfaring med EØS-avtalen, bl.a. ved EFTA’s overvåkningsorgan ESA.

Lise Lotte Høye, UN Global Compact Norge

Lise Lotte er prosjektkoordinator i UN Global Compact Norge. Hun har kompetanse på bærekraftig investeringer, handel og internasjonale reguleringer. Bakgrunn fra norsk næringsliv og senest EFTA.

Arne Martin Gilberg, leder, Start Norge AS

Start Norge har som formål å legge til rette for at elfly, lavutslippsfly og nullutslippsfly tidlig blir en del av kommersiell luftfart i Norge. 

Per Arvid Gimre, PwC Rogaland

Per Arvid leder av PwC Rogaland sine tjenester knyttet til Bærekraftsrapportering. Han har 17 år erfaring som revisor og rådgiver.

Marte Weberg Skipnes, Græla Grønne Greier

Marte studerer Sosiologi på UIS, samtidig som hun jobber i Stavanger kommune sitt innovasjonsprosjekt Græla Grønne Greier. Målet er å vise hvor enkelt det  er å være klima- og miljøvennlig. 

John Olaf Næsheim, NorSea Impact

John Olaf begynte i NorSea i 1998 etter 10 år i Forsvaret. I NorSea har han hatt en rekke roller og har de senere år jobbet med forretningsutvikling med særlig fokus på hvordan NorSea kompetanse, kapasitet og infrastruktur kan brukes i nye næringer.

Daniel Engen og David Møller, D2merch

Daniel og David driver D2 merch, et annerledes tekstiltrykkeri. De har jobbet med flere av norges største artister og festivaler, og er nå på full fart ut i bedriftsmarkedet med samme grønne visjon.

Maria Amelie, Factiverse

Maria er medgründer og daglig leder i Factiverse. Hun er utdannet journalist, og har også skrevet flere bøker. Maria grunnla selskapet Startup Migrants hvor målet er å kole unge flerkulturelle gründertalenter og med næringslivet. Maria ble i 2015 kåret til «Best Startup Journalist in Norway».

Hege Fiskå og Ingvild Erøy, Kakadu Ignite

Hege og Ingvild startet Kakadu Ignite sammen høsten 2020. De arbeider med å motvirke digitalt utenforskap hos den eldre befolkningen. Deres visjon er å sette mennesker i stand til å nyttiggjøre seg av teknologi. 

Jack Davies, Materia

Jack er er CEO av Materia og har bakgrunn ifra International & European Law, prosjektledelse, og som byggingeniør. De siste 6 årene har han jobbet med digitalisering innen bygg og anlegg, og har fått øye for gamle bygninger for å løfte informasjonskunnskap, redusere avfall, og øke effektiviteten. 

Turi Rudningen og Eleonore Hatfield, ReTuren syverksted

Turi er prosjektleder for ReTuren og Eleonore er entusiastisk medarbeider. Turi er utdannet arkitekt, og ønsker nå å inspirere til syglede etter å ha vært med i finalen i Symesterskapet på NRK. Eleonore er kostymedesigner, møbeltapetserer og friluftsentusiast. 

Andreea L. Cojocaru, Bloom Concept

Andreea is a researcher in aquaculture and fisheries economics, while Evelina is a geologist. Together they started Bloom Concept Store in Pedersgata.

Helleik Syse, Hackaton

Helleik er doktorgradsstipendiat på UiS. Han har jobbet med fornybar energi både i akademia og næringslivet i flere år. Han ble i 2020 kåret til en av 30 ledestjerner under 30 år av dagens næringsliv.

Klaus Tveita, GOE Production AS

Klaus er daglig leder i GOE Production AS: Han er utdannet sivilingeniør fra UK med mange års erfaring fra engineering, R&D og operations innen olje og gass næring.

Presentasjoner

NorSea, John Olaf Næsheim

NorSea.pdf

D2, Daniel Engen

D2.pdf

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner