Utstein opptrer i historiske kilder som kongsgård alt på 800-tallet. Klosteret ble oppført rundt år 1200 og er det eneste bevarte middelalderklosteret i Norge. Det er på denne historiske grunnen Utstein Gard produserer kanskje noe av det mest smakfulle og møre lammekjøttet i landet, som du skal få smake på. Lokalstyret De Blågrønne Øyane har lagt opp til å diskutere blå grønne næringer sitt mulighetsrom for å utvikle Øyane, men vi tar også opp problemstillingene næringene møter når vi inviterer til debatt. Hotelldirektør Tor Gunnar Solvang vil fortelle hvordan de parallelt jobber med reiseliv som næring. Øyane sin beliggenhet skaper et unikt matfat, som gir bøndene rom for å utnytte sin lokasjon. Forretningsutvikler Sigve Skretting fra Teal kommer for å fortelle hvordan man skal gripe mulighetene rundt agroturisme. Slakter Stian Espedal vil guide deg gjennom slaktingen av et klosterlam samtidig som han formidler slaktertradisjoner og historien bak klosterlammet.
Velkommen til en hyggelig ettermiddag, med faglig påfyll og refleksjoner som berører næringsliv og utvikling på øyene.
For mer informasjon vennligst kontakt Hanne Hernes.
>> No shows vil bli fakturert dersom avbestilling ikke er gjort innen 48 timer før møtestart