10.sep

Treffpunkt Stavanger: EU Green Deal

Hvordan skal Stavanger kommune sikre en mer bærekraftig og sirkulær økonomisk utvikling med mindre forurensning og lavere klimagassutslipp, bedre helse, økt livskvalitet og nye arbeidsplasser? Og hvorfor – og hvordan – er det som skjer på EU-nivå relevant for norske byer, kommuner og næringslivet?

European Green Deal er en bærekraftig vekststrategi som tar utgangspunkt i EUs klima- og miljøpolitikk. Hovedmålet er å bli verdens første klimanøytrale kontinent innen 2050. EUs vei mot klimanøytralitet er i tråd med Norges satsing på vannkraft, karbonfangst, strømnett og strømkabler til utlandet.

Hvordan arbeider kommunen med dette? Og hva betyr EU Green Deal for byen, for innbyggerne, næringsliv og utviklingen av Stavanger? Kan norsk forskning og innovasjon bidra med konkrete løsninger for å sikre en bærekraftig grønn omstilling? Og hvordan kan vi gripe mulighetene?

Kom på Treffpunkt Stavanger og lær om EU Green Deal av Stavanger kommune, Universitetet i Stavanger og Stavangerregionens Europakontor. Vi får også besøk av Agri-e, som bygger, eier og drifter anlegg for foredling av biogass/naturgass til strøm, varme, hydrogen og CO2. Denne morgenen vil du lære om hvorfor denne satsningen er avgjørende for omstillingen og det kappløpet som skjer i Europa og Verden. 

 

Arrangementet er en del av møteserien Treffpunkt Stavanger. Treffpunkt Stavanger er et samarbeid med Stavanger kommune.

 

Pga covid-19 begrenses deltakelsen til 48 personer. 

For mer informasjon vennligst kontakt Silje Finnskog Jensen

 

COVID-19

Næringsforeningen følger alle smittevernråd fra Folkehelseinstituttet og norske myndigheter for å sikre at våre møteplasser er trygge. Vi ber deg derfor sette deg inn i våre krav og rutiner når du skal være deltaker hos oss. KLIKK HER for å sette deg inn i våre smitteverntiltak i forbindelse med covid-19.

>> No shows vil bli fakturert dersom avbestilling ikke er gjort innen 48 timer før møtestart.

Program

08.00 Kaffe, registrering og gode samtaler.

08.30 Velkommen ved Silje Finnskog Jensen i Næringsforeningen.

08.35 Hva er EUs grønne vekststrategi? Og hvordan kan Stavangerregionens Europakontor bidra til at regionen griper disse mulighetene? ved Runa Monstad, direktør ved Stavangerregionens Europakontor.

08.50 Green Deal, EU, kommunen og næringsutvikling – hvordan henger alt dette sammen? ved Linda Ekholm, rådgiver for EU og internasjonalisering i Stavanger kommune.

09.00 100 klimanøytrale byer, ved Gerd Seehuus, koordinator for Covenant of Mayors i Stavanger.

09.10 Prosjektmuligheter innen EUs Green Deal utlysning - samarbeid mellom akademia, offentlig og industri for grønn omstilling, ved Kyrre Aas, EU-enhet Vest ved UIS/NORCE/SUS/HVL/VID.

09.30 Hvorfor er en satsning på hydrogen avgjørende for å nå Europas omstillingsbehov? ved Egil Vigdel, daglig leder i Agri-e.

09.50 Spørsmål ?

10.00 Anledning for gode samtaler, og servering av kaffe og noe søtt.

Foredragsholdere

Presentasjoner

Stavangerregionens Europakontor - presentasjon Runa Monstad - Næringsforeningen 10. september 2020, Runa Monstad

SrE - 10. september 2020.pdf

Green Deal, EU, kommunen og næringsutvikling – hvordan henger alt dette sammen?, Linda Ekholm

Treffpunkt Green Deal_Linda Ekholm.pptx

100klimanøytralebyer_Stavanger, Gerd Seehuus

treffpunkt Stavanger_10sept2020 (1).pptx

Prosjektmuligheter innen EUs Green Deal utlysning, Kyrre Aas

Treffpunkt Green Deal_10.09.20.pptx

A hydrogen Strategy for a climate neutral Europe, Egil Vigdel

Agrie A hydrogen Strategy.pptx

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner