15.jun

Havvind – en vekstnæring på norsk sokkel!

DIGITAL KONFERANSE: Kom og hør olje- og energiminister Tina Bru presentere veilederen for utvikling av havvind på sokkelen!

Det er stor interesse for å utvikle havvind på norsk sokkel, og regjeringen har åpnet for konsesjonsbehandling av områdene Utsira nord, og Sørlige nordsjø II.

Den varslede veilederen, som vil legge detaljerte føringer for konsesjonsbehandlingen, blir lagt fram av regjeringen 11. juni.

Vi er derfor svært glade for at olje- og energiminister Tina Bru (H) vil delta, og presentere innholdet i veilederen i dette webinaret.

De forestående konsesjonsbehandlingene av havvindprosjekter vil være upløyd mark. Hildegunn Ravnås Lundbakk fra Advokatfirmaet Selmer vil gi nyttig juridisk veiledning.

Havvind har et betydelig potensiale for verdiskaping i Stavanger-regionen. Omfanget av dette har nylig blitt kartlagt nærmere i en egen studie, gjennomført av NORCE. Denne blir presentert av Atle Blomgren i NORCE, og Birger Haraldseid i Forus Næringspark.

 

For mer informasjon, kontakt Frode Berge.

Program

10.30 Velkommen! Ved møteleder Ulf Rosenberg, Næringsforeningen.

10.35 Regjeringens veileder for konsesjonsbehandling av havvind, ved Tina Bru (H), olje- og energiminister.

10.55 Spørsmål.

11.00 Veileder for konsesjonsprosessen på havvind; fra et juridisk perspektiv, ved Hildegunn Ravnås Lundbakk, partner ved Advokatfirmaet Selmer.

11.25 Havvindrelatert aktivitet i Sør-Rogaland, nå og framover, ved Atle Blomgren, NORCE og Birger Haraldseid, Forus Næringspark.

11.45 Spørsmål og debatt.

12.00 Takk for i dag!

Foredragsholdere

Presentasjoner

Vindkraft til havs - veileder for konsesjonsprosessen, Hildegunn Ravnås Lundbakk

Veileder - Havvind_15.06.21_final.pptx

Havvindrelatert aktivitet Sør Rogaland, Atle Blomgren

Havvindrelatert aktivitet Sør Rogaland 150621.pptx

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner