110 år med gjestfrihet
Foto: Marius Johnsen

110 år med gjestfrihet

En av landets eldste utdanningsinstitusjoner, Norsk hotellhøgskole, fyller 110 år.
14.januar 2022 Av Marius Johnsen

Det er god grunn til å feire. Kompetansen på Norsk hotellhøgskole er på høyeste nivå, både i norsk og internasjonal sammenheng. Gode utdanningsinstitusjoner har også en direkte innvirkning på næringslivet i Norge.

- Vi ser jo at Norsk hotellhøgskole har en stor betydning for reiselivsnæringen i Norge, som har utviklet seg enormt de siste 20 årene, sier Høie.

Dag Terje Klarp Solvang nikker samstemt og kjenner på stolthet.

- Det at denne fantastiske institusjonen har holdt på i så mange år er imponerende. Vi som har gått her, det begynner riktig nok å bli noen år siden, er jo kjempestolte, påpeker Solvang.

Ikke bare hotell, restaurant og reiseliv
Norsk hotellhøgskole utdanner til et bredt og sammensatt næringsliv. Det finnes flere studiealternativer å velge mellom på Norsk hotellhøgskole. Likevel er gjestfrihet en viktig del av opplæringen – uansett studieretning. Dette er noe de to tidligere elevene også trekker frem som unikt.

- Noen av de vi studerte med jobber nå i andre bransjer, meg selv inkludert. Du er fortsatt i reiseliv, mens jeg er utenfor. Men vi ser at dette er en verdifull kompetanse uansett hvilken jobb man skal inn i, sier Høie.

- Det alle har med seg herfra, er dette fantastiske servicefokuset. Det tror jeg er ganske unikt, og jeg merker selv at jeg ofte tar det frem. Noen kollegaer har ikke denne bakgrunnen. Jeg tror at man lærer noe på denne institusjonen, som kanskje mange med fordel burde ha lært seg, smiler Solvang.

Vi tar 110 år til
For å kunne profesjonalisere bransjen så er det nødvendig med gode utdanningsmuligheter. Det er også et skrikende behov etter flinke folk.

- Dette er jo en kraftig voksende bransje i Norge, som sårt trenger den kompetansen som Norsk Hotellhøgskole bidrar med. Jeg er overbevist om at det er mange unge, flinke folk i Norge som har lyst på denne utdanningen fremover, påpeker Høie.

- Hvis bransjen skal bli noe mer, og ha 110 år til, så er det helt nødvendig med utdanning. Så alle som synes dette er spennende å holde på med må jo vurdere denne utdannelsen, avslutter Dag Terje Klarp Solvang.

Andre liknende nyheter

PROFILEN: Målet er en besettelse

Det strider kanskje mot en uskreven naturlov at en ung gutt fra det milde Sør-Vestlandet er det som skal til for å gjenvinne begeistringen og troen på…

LEDER: Det nye Vestlandet

Påsken ble ikke så stille som planlagt! I palmehelgen sendte nemlig Næringsforeningen denne tegningen til Bergens Tidende. Da smalt det skikkelig i ko…

Aksjeåret: Hvem leder etter 1. kvartal?

Slik ligger det an med 2024-aksjene ekspertene plukket ut på Aksjeåret i januar.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner