15 bedrifter med på Trainee Sørvest
Samarbeidspartnerne i Trainee Sørvest ved Egil C. Svela fra UiS, Stine Flø Riksheim og Christin Møller fra Personalhuset og Kristine Berg Marhaug fra Næringsforeningen.

15 bedrifter med på Trainee Sørvest

I dag går søknadsfristen ut på de 12 trainee-stillingene som har vært utlyst. Til sammen har nå 15 bedrifter blitt med på programmet som starter etter sommeren.
28.februar 2020 Av Lars Idar Waage

I forrige uke deltok de 15 bedriftene på en introduksjonssamling i regi av Næringsforeningen og Universitetet i Stavanger og fredag 28. februar gikk søknadsfristen ut for trainee-stillingene for nyutdannede kandidater fra både UiS og andre høyere utdanningsinstitusjoner i Norge. Stillingene er rettet mot kandidater som er ferdige med sine studier nå til våren eller i 2019.

Kristine B. Marhaug i Næringsforeningen er prosjektleder for Trainee Sørvest. Hun har bakgrunn fra UiS som student på økonomi og administrasjon på Handelshøgskolen ved UiS.

– Det har vært en fantastisk respons fra bedriftene på dette tiltaket. Samarbeidet mellom Næringsforeningen og UiS setter et kvalitetsstempel for bedriftene som deltar. Trainee-ordninger er veldig ettertraktet blant nyutdannede kandidater og vil forhåpentligvis gjøre regionen enda mer attraktiv som arbeidssted for unge fremadstormende talenter, sier Marhaug.

I prosessen med å finne de mest aktuelle kandidatene bidrar profesjonelle rekrutterere fra Personalhuset. De har hatt ute stillingene på sin hjemmeside og er også de som vil behandle alle de innkomne søknadene. Ut over dette er stillingene publisert på Finn.no, i sosiale medier, Karrierestart, Studenttorget, samhandlingsportalen til UiS og på Trainee Sørvests egen hjemmeside.

– Vi har fått inn en god del søknader, og det er søknader til alle trainee-stillingene som ble lyst ut, opplyser Christin Møller som er seniorrådgiver i Personalhuset.

Etterhvert vil de utvalgte kandidatene bli invitert til en egen rekrutteringsdag på UiS, og de som får tilbud om en trainee-stilling vil starte opp i slutten av august. Da vil de også gjennomgå et eget introduksjons- og opplæringsprogram hvor blant annet Fuelbox og bruk av mentorboksen vil bli brukt. Videre vil kandidatene starte opp i stillingene hos de respektive bedriftene. Gjennom hele trainee-perioden vil kandidatene delta på fagsamlinger hos både Næringsforeningen og UiS, i tillegg til et eget sosialt program.

På introduksjonssamlingen 19. februar stilte Rune Dahl Fitjar, professor og prorektor for samfunn og innovasjon ved UiS.

– Økt samhandling med samfunn- og næringsliv er et av UiS sine strategiske satsingsområder. Trainee Sørvest er et av mange nye tiltak og initiativ som UiS de siste årene har satt i gang i samarbeid med Næringsforeningen. Børs og fakultet og Styreskolen, hvor Handelshøgskolen ved UiS er involvert, er andre tiltak, sier Dahl Fitjar.

Bedriftene som er med i programmet:

  • Base Gruppen
  • Smedvig
  • Fishbones
  • Bilfinger
  • Eigersund kommune
  • Grensesnitt
  • Qualisoft
  • SAR
  • Conta
  • SR-Bank
  • SR-Group
  • IVAR
  • Xait
  • Atea
  • Bertelsen & Garpestad

Andre liknende nyheter

Roboter på styremøtet: Fremtiden er nå!

I det pulserende forretningslandskapet for 2024 tar bedrifter steget inn i en ny æra, der roboter ikke bare er medhjelpere, men også støtter beslutnin…

NTP: En seier for Østlandet og Jernbaneprosjekter rundt Oslo

– Uten innsatsen til Rogalendinger i regjeringsapparatet hadde dette vært katastrofalt. Nå har vi fått noen plaster på såret, men såret er likefult åp…

Stavanger-selskapet Lingu vinner nasjonalt anbud med innovative løsninger

Stavanger-bedriften Lingu har nylig markert seg nasjonalt ved å vinne et omfattende anbud for digital språkopplæring, en milepæl som bekrefter selskap…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner