Bli med på årets pepperkakeby
Fjorårets pepperkakeby fikk mange flotte bidrag fra næringslivet. I år ønsker man å slå fjorårets rekord. Foto: Kristian Jacobsen/Stavanger Aftenblad

Bli med på årets pepperkakeby

Fjorårets pepperkakeby med 262 byggverk var rekordhøyt antall. Nå håper Aftenbladet og Næringsforeningen på enda flere enn de rundt 20 husene fra næringslivet i regionen. Beste bidrag får en flott premie.
10.november 2020 Av Lars Idar Waage

I 2019 inngikk Aftenbladet og Næringsforeningen et samarbeid for å inspirere flere bedrifter til å bidra. Resultatet ble en dobling av innleverte byggverk fra næringslivet, noe som gleder arrangøren.
– Vi synes det er veldig kjekt at samarbeidet ga en dobling, og vi håper på å sette ny rekord i år også, sier Marie Tønnesen, merkevareansvarlig i Stavanger Aftenblad.
I år blir det fjerde året man rigger peppekakebyen på Oljemuseet som har hatt et stabilt besøk over 20.000 i desember. I fjor var det 21.599 besøkende, der mange er barnehage- og skolebarn som vil oppleve den magiske byen.

 

LES MER HOS AFTENBLADET

Barnekreftforeningen

For hvert hus som leveres til Pepperkakebyen, gir Aftenbladet 250 kroner til et veldedig formål. I år blir mottakeren Barnekreftforeningen Rogaland. Foreningen drives av foreldre som har eller har hatt kreft, eller mistet et barn i kreft. Arbeidet foreningen gjør er frivillig og ingen
får lønn eller andre godtgjørelser. Målet er å gjøre hverdagen litt enklere for medlemmene ved å arrangere forskjellige aktiviteter, turer og lavterskeltilbud.
– I tillegg oppfordrer vi alle bedriftene som deltar til å donere 1000 kroner til årets veldedige formål, sier Tønnessen.
Hvert år kåres det vinnere blant husene i ulike kategorier. En av disse er bedriftsprisen, som går til beste bidrag fra bedrifter. Prisen er en skikkelig gulrot.
– Beste bidrag mottar en annonsepakke i Aftenbladet til en verdi av 70.000 kroner, forklarer hun
Koronasituasjonen vil nok gjøre årets åpning av Pepperkakeby noe annerledes enn tidligere. Detaljene er ikke helt klare, men arrangørene håper ikke korona setter en stopp for årets bakeglede, både blant private og bedrifter.
– Samtidig oppfordrer vi alle som ønsker å være med til å ta høyde for smittevernregler under selve bakingen og holder avstand om man skal bake sammen med kolleger.
Årets pepperkakeby åpner 29. november, som er første søndag i advent. De som ønsker å bidra til årets pepperkakeby må bake husene sine innen 25. november og levere disse til Oljemuseet tirsdag 24. eller onsdag 25. november mellom klokken 15.00 og 19.00.

Andre liknende nyheter

En skatt som ikke undergraver verdiskapingen

Å lage et allment skattesystem for å «ta» de cirka 300 norske superrike, er som å gi antibiotika til alle i Rogaland fordi 29 personer har fått en inf…

Ny møteplass for arbeidssøkere og arbeidsgivere

Sammen med Stavanger kommune, Rogaland fylkeskommune og LO Rogaland vil Næringsforeningen skape en ny møteplass for kompetansedeling og nye jobbmuligh…

Dilemmaet vindkraft eller friluftsliv

Etter det jeg husker og har blitt fortalt var det store flertallet for Sira-Kvina-utbyggingen. Ulempene overgikk det en måtte ofre. Ville det vært sli…

© Næringsforeningen 2019-2020 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner