Bli med på årets pepperkakeby
Fjorårets pepperkakeby fikk mange flotte bidrag fra næringslivet. I år ønsker man å slå fjorårets rekord. Foto: Kristian Jacobsen/Stavanger Aftenblad

Bli med på årets pepperkakeby

Fjorårets pepperkakeby med 262 byggverk var rekordhøyt antall. Nå håper Aftenbladet og Næringsforeningen på enda flere enn de rundt 20 husene fra næringslivet i regionen. Beste bidrag får en flott premie.
10.november 2020 Av Lars Idar Waage

I 2019 inngikk Aftenbladet og Næringsforeningen et samarbeid for å inspirere flere bedrifter til å bidra. Resultatet ble en dobling av innleverte byggverk fra næringslivet, noe som gleder arrangøren.
– Vi synes det er veldig kjekt at samarbeidet ga en dobling, og vi håper på å sette ny rekord i år også, sier Marie Tønnesen, merkevareansvarlig i Stavanger Aftenblad.
I år blir det fjerde året man rigger peppekakebyen på Oljemuseet som har hatt et stabilt besøk over 20.000 i desember. I fjor var det 21.599 besøkende, der mange er barnehage- og skolebarn som vil oppleve den magiske byen.

 

LES MER HOS AFTENBLADET

Barnekreftforeningen

For hvert hus som leveres til Pepperkakebyen, gir Aftenbladet 250 kroner til et veldedig formål. I år blir mottakeren Barnekreftforeningen Rogaland. Foreningen drives av foreldre som har eller har hatt kreft, eller mistet et barn i kreft. Arbeidet foreningen gjør er frivillig og ingen
får lønn eller andre godtgjørelser. Målet er å gjøre hverdagen litt enklere for medlemmene ved å arrangere forskjellige aktiviteter, turer og lavterskeltilbud.
– I tillegg oppfordrer vi alle bedriftene som deltar til å donere 1000 kroner til årets veldedige formål, sier Tønnessen.
Hvert år kåres det vinnere blant husene i ulike kategorier. En av disse er bedriftsprisen, som går til beste bidrag fra bedrifter. Prisen er en skikkelig gulrot.
– Beste bidrag mottar en annonsepakke i Aftenbladet til en verdi av 70.000 kroner, forklarer hun
Koronasituasjonen vil nok gjøre årets åpning av Pepperkakeby noe annerledes enn tidligere. Detaljene er ikke helt klare, men arrangørene håper ikke korona setter en stopp for årets bakeglede, både blant private og bedrifter.
– Samtidig oppfordrer vi alle som ønsker å være med til å ta høyde for smittevernregler under selve bakingen og holder avstand om man skal bake sammen med kolleger.
Årets pepperkakeby åpner 29. november, som er første søndag i advent. De som ønsker å bidra til årets pepperkakeby må bake husene sine innen 25. november og levere disse til Oljemuseet tirsdag 24. eller onsdag 25. november mellom klokken 15.00 og 19.00.

Andre liknende nyheter

Smir så lenge stålet varmer

Han trives minst like godt i produksjonshallen som bak tegnebrettet på kontoret, og karakteriserer sine ansatte som venner. Svein Westlund Kristiansen…

Dårlig ledelse?

En tredjedel av norske medarbeidere sier at de har ledere som er så dårlige, at disse står i veien for at medarbeiderne kan gjøre en god jobb. Men, er…

Fortsatt høy arbeidsledighet

Ett år etter den første nedsteningen og lav oljepris er arbeidsledigheten fortsatt høy i regionen og det vil den trolig være en stund fremover.

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner