Dette er situasjonen i Europa

Dette er situasjonen i Europa

Vurderer du eller noen i din bedrift å reise til et land i Europa som pr i dag ikke er på Folkehelseinstituttets liste over områder med vedvarende smitte? Dette er situasjonen i Europa i dag.
09.mars 2020 Av Ståle Frafjord

Antall smittede eskalerer nå i flere europeiske land. Mens Italia mandag morgen hadde registrert 7 375 smittede og 366 dødsfall, brer viruset seg også i nabolandene.

Antall registrerte smittede har for lengst passert 1000 både i Frankrike og Tyskland, men også Spania opplever nå stadig høyere tall. Bare i løpet av de siste døgnet er 362  personer smittet i Spania. Det er en økning på over  50 prosent, og landet har opplevd 9 nye dødsfall siste døgn. Mandag formiddag var antall døde 26 personer, og antall smittede har passert 1 000.

 

Regionale forskjeller

Det er store regionale forskjeller i de enkelte landene. I Tyskland er spesielt regionen Nordrhein-Westfalen hardt rammet. Der var antall smittede mandag formiddag 515. I de sørlige regionene Baden-Württemberg og Bayern var totalt 455 smittet, mens Berlin så langt bare har registrert 48 tilfeller.

I Spania er det først og fremst i og rundt de store byene smitten så langt har størst utbredelse. Det dreier seg om  Madrid, Barcelona og provinsen Alava/Araba nord i landet.

I Frankrike er smittetilfellene mer jevnt fordelt, men den største konsentrasjonen er i de nordlige delene. Andelen i og rundt hovedstaden Paris er ca 10 prosent. For en uke siden var antall smittetilfeller i Frankrike under 200. Søndag kveld var det steget til over 1 200 – 177 flere enn døgnet før.

 

Fra 50 til 6 000

Sveits er det landet etter Italia som har høyets antall smittetilfeller pr innbygger i Europa - etter Italia. Antall  smittede i Sveits var mandag kommet opp i 375. Sveits har så langt registret 2 dødsfall.

Også i Nederland og Belgia øker antall smittetilfeller kraftig.

I mange europeiske land har økningen daglig vært på mellom 20-40 prosent de siste dagene.

Mandag formiddag hadde antall smittete i Europa passert 13 000. For to uker siden var antall registrerte smittede 280. 230 av disse var i Italia.

Antall smittede i Europa har med andre ord steget fra ca 50 i land utenfor Italia til nær 6 000 på 14 dager.

Norge har nå registrert 182 tilfeller.

Andre liknende nyheter

Kronikk: Hva betyr geopolitikken for næringslivet?

Når vi går inn i mer usikre tider, blir det viktigere også for næringslivet å engasjere seg i utenrikspolitiske spørsmål.

To nye i styret til Næringsforeningen

Dette er det nye styret i Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

Gruvedrift kan gi 1000 nye arbeidsplasser

Med statlig og regional vilje kan utvinning av mineraler i Eigersund kommune og videreforedling totalt skape 1000 arbeidsplasser. Til høsten starter N…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner