Dette skjer til høsten i Næringsforeningen

Dette skjer til høsten i Næringsforeningen

Næringsforeningen byr på en innholdsrik høst med mange ulike arrangementer. Du finner flere spennende nyheter i møtekalenderen, i tillegg til den tradisjonsrike Lederskolen, Boligkonferansen, Pionér og Folk. I tillegg lanseres mentorprogrammet – Muligheter Rogaland, for å nevne noe. Se fullstendig oversikt på naeringsforeningen.no og meld deg på!
12.september 2022 Marius Johnsen

De faste møteseriene som Lederskolen, Treffpunkt og Agenda er åpnet for påmelding – i tillegg til de større konferansene som Pionér og FOLK. Næringsforeningen skal samle et bredt publikum i forhold til regionens interesser. 

Energihovedstaden / ressursgruppene
De faglige ressursgrupper til Næringsforeningen jobber som vanlig med dagsaktuelle tema. For eksempel så vil Grønn Vekst jobbe tett med energieffektivisering denne høsten.

Treffpunkt
Treffpunktene i regionen arrangeres av ressursgruppene og byr på spennende og dagsaktuelle tema. De har som mål å være en møteplass rettet til et spesifikt område eller bransje i regionen. Lokalt næringsliv samles til diskusjon og informasjon som særskilt angår dem. Treffpunkt Dalane 20. september, hvor det blir bedriftsbesøk hos Titania og Rekefjord Stone. Etter det arrangeres Treffpunkt Stavanger 22. september, hvor vi svarer på hvordan vi kan bli en attraktiv region som tiltrekker oss bedrifter og kloke hoder. På Treffpunkt 22. september så får du også et innblikk i hvordan det jobbes i regionen for at flere skal velge Stavanger.

FOLK 2022: Verdiskaping og ledelse
4. november går FOLK 2022 av stabelen i Sandnes Kulturhus. Konferansen arrangeres sammen med Den Gule Banken for fjerde gang. Det handler om dyktige, inspirerende, annerledestenkende og talentfulle folk. Anne Lindmo er konferansier og leder oss gjennom dagen. Som leder må man ta strategisk kloke valg når det gjelder folkene dine, slik at alle drar i samme retning. Et knippe dyktige foredragsholdere kommer for å snakke om hvordan du lykkes med dette 4. november. På FOLK kommer blant annet Hans Olav Lahlum, som er historiker, forfatter og sjakkentusiast. Lahlum er også en humorist og kjent for å holde forrykende foredrag. Professor Marte Cecilie W. Solheim leder Stavanger Center for Innovation Research ved Handelshøgskolen på UIS. Hun skal fortelle om mangfold som en driver for verdiskaping, Knut Roar Wiig er CEO og gründer i Sandnes-selskapet Nordic Unmanned som gjør suksess i en rekke land. Vi får også stifte bekjentskap med Nashater Deu Solheim som er CEO og gründer, med en doktorgrad i psykologi. Filosof og forfatter Morten Albæk kommer også for å snakke om temaet arbeidsglede. Albæk er en av Danmarks mest etterspurte foredragsholdere. Morten William Knudsen er høyskolelektor ved Handelshøyskolen BI og en populær foredragsholder som alltid byr på godt faglig påfyll sammen med stort engasjement. Det er bare å glede seg!

Lederskolen
Høsten på Lederskolen er klar med spennende og dyktige foredragsholdere! Vi starter 23. september med førsteamanuensis Ide Katrine Birkeland, som gir deg de rette verktøyene for å bygge gode relasjoner og finne løsninger på de vanskelige samtalene på arbeidsplassen. Hun er fagansvarlig for BI-satsingen «Lærende ledelse». Birkeland veileder ledere i hvordan de håndterer komplekse problemer. Neste samling på Lederskolen er 21. oktober, hvor postdoktor Hannah Snyder, som har gjennomført en studie blant mer enn 2000 forbrukere, gir deg svar på hvorfor kunder lyver i servicesituasjoner. Hun gir råd om hvordan du håndterer denne utfordringen som leder. 28. november så får du en grundig innføring i hvilke faktorer du må ha stålkontroll på når viktige beslutninger skal tas av førsteamanuensis Pål Berthling-Hansen. Den siste samlingen på Lederskolen i år finner sted 9. desember. Her får du innblikk fra førsteamanuensis Riana Steen om hvordan du etablerer en kultur for læring på tvers i bedriften din. Hun har doktorgrad i risikostyring og vil presentere nyere forskning som viser oss tre tilstander som gjør det mulig å lykkes med læring i en organisasjon. Velkommen på Lederskolen i regi av BI og Næringsforeningen!

Bærekraftskonferansen Pionér
Årets konferanse får et festivalpreg over seg, den finner nemlig sted i Fargegata 6. oktober. Konferansen arrangeres sammen med Stavanger kommune og Sparebanken Vest. Det legges opp til en annerledes konferanse, hvor vi får inspirasjon og bygger nettverk på en helt ny måte. Du møter lokale pionerer innen ulike disipliner, men også nasjonale bedrifter og organisasjoner som har fokus på mulighetene innenfor grønn vekst. Nye regler fra EU, kommende direktiver for grønn omstilling og inspirerende lokale historier blir å se og høre fra scenen i løpet av dagen. Siri Lill Mannes er konferansier og loser oss trygt gjennom fellessamlingene. Mannes har lang erfaring fra TV2 hvor hun har jobbet som utenriksreporter, nyhetsanker og leder av TV2 Nyhetenes hovedsendinger. Det blir konkret, praktisk og nyttig. 

Agenda
AGENDA er Næringsforeningens faste digitale kompetanseserie med månedlig oppdateringer for ledere og mellomledere i næringslivet. Temaene er siste nytt innen trender, regelverk, drift, generell informasjon samt saker av næringspolitisk betydning. 

Logistikkdagen
8. november går den viktigste møteplassen for transport- og logistikkbransjen i Rogaland av stabelen. Her får du de nyeste trendene og statusrapportene innen samferdsel, transport og logistikk. Logistikkdagen byr på aktuelle og innovative innlegg, statusrapporter fra sjø, luft, vei og bane med oppdateringer på viktige prosjekter. Du møter folk fra næringen til gode samtaler, nydelig mat og faglig påfyll.

Mentorprogrammet – Muligheter Rogaland
I samarbeid med Rogaland fylkeskommune og Stavanger kommune så lanserer Næringsforeningen Mentorprogrammet – muligheter Rogaland. Mentor- og utviklingsprogrammet er rettet mot ambisiøse talenter med flerkulturell bakgrunn og utdanning på høyere nivå. Programmet har oppstart i oktober 2022 og avsluttes forsommeren 2023, med månedlige fagsamlinger i tillegg til jevnlige mentorsamtaler.

Programmet er en satsing for å fremme flerkulturelle forbilder i privat næringsliv, offentlig sektor og frivillige organisasjoner i Rogaland. Vi ønsker å løfte frem rollemodeller og styrke karrieremuligheter, og på denne måten videreutvikle regionens posisjon som internasjonal og inkluderende. Kandidatene vi søker har ønske om å ta sentrale posisjoner i arbeidsliv og samfunn. Mentorene rekrutteres fra ledende posisjoner i privat næringsliv og offentlig sektor. 

Noen av høstens arrangementer:

13. september: Hårfagre – en skrønike om slaget ved Hafrsfjord
14. september: Bylivskonferansen i Sandnes
15. september Beredskap og krisehåndtering
20. september: Treffpunkt Dalane 
21. september: Tungenesmøtet 2022
22. september: Treffpunkt Stavanger
22. september: Bransjevandring kreative og kommersielle næringer
23. september: Lederskolen – Slik tar du den vanskelige samtalen
27. september: Energieffektivisering er nødvendig
28. september: AGENDA – Hva må du vite om den nye forskriften om hjemmekontor
30. september: Næringslivsprisen i Gjesdal 
6. oktober: Pionér 2022
18. oktober: Treffpunkt Sandnes 
19. oktober: BOLIGKONFERANSEN 2022 – Den attraktive Stavanger-regionen
20. oktober: Serviceforum 2022 – (re)branding and image!
21. oktober: Risavikadagen 2022
21. oktober: Lederskolen: Kundene dine lyver, hva gjør du som leder?
25. oktober: Fagdag i arbeidsrett
26. oktober: AGENDA
27. oktober: Treffpunkt Jæren 
1. november: Treffpunkt Øyane 
4. november: FOLK 2022 – Verdiskaping og ledelse
8. november: Logistikkdagen 2022
8. november: SALG: Planlegg for suksess i 2023
9. november: Arena Ryfylke 2022
10. november: Mangfoldskonferansen
11. november: Verdiskapningsforum 2022
15. november: Treffpunkt Sola 
16. november: Slik beholder og utvikler du kompetansen
17. november: Treffpunkt Stavanger
18. november: Lederskolen – Når viktige beslutninger skal tas
29. november: Treffpunkt Jæren 
30. november: AGENDA
7. desember: Treffpunkt Sandnes
9. desember: Lederskolen – Å lære av suksess og feil er lettere sagt enn gjort
16. desember: Julemøte i Teateret 2022

for mer informasjon, trykk HER

Andre liknende nyheter

Energihovedstaden: Dette blir viktig fremover!

Aktører fra næringslivet kom med klare oppfordringer til politikere i salen på Energihovedstadkonferansen 2023. Stabile rammebetingelser er Norges all…

– Vi har ligget bakpå

Den største utfordringen med å etablere fremtidsrettet kraftkrevende industri i Rogaland, er tilgangen på strøm. Vi har vært bakpå, sier administreren…

Sammen for utbygging av E39

Næringsforeningene i Stavanger-regionen, Kristiansands-regionen og Lister har samlet ordførerne mellom Stavanger og Kristiansand, samt fylkeskommunene…

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner