Driver under overflaten

Driver under overflaten

Koronapandemien har resultert i at trivselen blant de ansatte på UiS har gått noe ned, og den har skapt vansker for studentene med tanke på å opprettholde motivasjon og progresjon. Likevel trekker rektor ved Universitet i Stavanger, Klaus Mohn, frem lysglimt i en krevende periode.
23.januar 2022 Av Marius Johnsen

Det har vært to spesielle år, hvor aktiviteten ved universitetet har gått opp og ned avhengig av smitteverntiltakene. Utviklingsoppgaver har blitt nedprioritert, men selve driften av universitetet har bestått.

– Vi har klart å drive under overflaten på sett og vis, i denne perioden. Men det er ikke til å stikke under en stol at utviklingsoppgaver hadde fått større oppmerksomhet hvis vi kunne samles på universitetsområdet og jobbe slik vi pleier å gjøre. Vi har nok vært flinke på driften, også jager vi fortsatt de store utviklingsoppdragene, sier Mohn.

Berømmer ansatte og elever ved universitetet
Det er ikke det enkleste å drifte et stort universitet under normale omstendigheter heller. Eksamensavviklinger, undervisningsopplegg, veiledning og samspill mellom elever og forelesere skal ivaretas. Men rektoren berømmer de ansatte og elevene ved universitetet.

– Nei det har vært en stor utfordring, men jeg er imponert over både ansatte og studenter og deres håndtering av situasjonen. Vi har sett en stor tilpasningsevne og fleksibilitet til de ansatte til den nye situasjonen. En ting er de digitale møtene, men det å legge opp hele undervisningsopplegget, veiledning og så videre til skjermbaserte løsninger, det synes jeg våre ansatte i hovedsak har taklet på strak arm. På en måte som gjør at studieprogresjonen har blitt opprettholdt. Det står det all respekt av, forklarer han.

Universitetet har også gjort seg noen erfaringer om hva som kan bidra til å forsterke forskjellene mellom studentene. Hele intervjuet med rektoren ser du her (tekstet), husk å abonnere på vår YouTube-kanal:
 

Andre liknende nyheter

Rogaland bevilger tre millioner til flyrutetrafikken

Over lang tid har manglende vilje til satsning ført til en svekkelse av utenlandsforbindelser fra Sola flyplass. Nå tar Rogaland fylkeskommune grep.

Pizzabakeren kåret til Årets bedrift 2023!

Pizzabakeren Invest er kåret til Årets bedrift i Stavanger-regionen. Prisen ble utdelt på et fullsatt festarrangement i Atlantic Hall torsdag kveld. D…

Tror trenden vil fortsette

I løpet av de siste fem årene er det bygget totalt 2.527 nye boliger i Stavanger. I femårsperioden fra 2013-2017 ble det til sammenlikning bygget 4.27…

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner