Energi og optimisme på Pionér!

Energi og optimisme på Pionér!

Pionér handler om bærekraft, grønn omstilling, nyskaping og kommersialisering. Konferansen har etablert seg som en stor og viktig møteplass for et framoverlent næringsliv, ambisiøse kommuner, og et engasjert universitetsmiljø på Ullandhaug.
07.oktober 2021 Av Frode Berge

Bærekraftskonferansen ble i dag arrangert for tredje året på rad, og sparket i gang av to opprømte herremenn; Njål Skår fra Sparebanken Vest og Harald Minge fra Næringsforeningen.

– I løpet av de to årene som er gått siden vi møttes på Pionér for første gang, har vi vært vitne til en imponerende rask utvikling fra idéer og visjoner, til kommersielle virksomheter. Det er dette Pionér handler om; kommersialisering av grønn teknologi og bærekraftige løsninger, sa Njål Skår under åpningen av konferansen.

Regiondirektøren for Sparebanken Vest, og Næringsforeningens Harald Minge, var skjønt enige om at det nå utvises en omstillingskraft uten sidestykke i regionen, og at det er utrolig inspirerende å være en del av denne utviklingen.

Stavanger kommune er den tredje samarbeidspartneren bak Pionér, og det var en stolt ordfører Kari Nessa Nordtun som deltok på åpningen.

– Stavanger kommune har vedtatt ambisiøse klimamål, og i likhet med næringslivet er vi utålmodige. Det settes rekorder i nyetableringer, og det er inspirerende å se vekstkraften i lokale selskaper som Desert Control, Zaptec, Easee og mange flere, sa Nessa Nordtun.

 

 

Pionér er en arena for å synliggjøre lokale bærekraftsbedrifter med potensial for vekst. Under årets Pionér fikk de over 200 deltakerne anledning til å bli bedre kjent med store og små aktører som Greencap Solutions, Reli, IKM, Easee, og New Kaupang.

I tillegg ble det gitt en oppdatering om Elflyprosjektet. Her fikk forsamlingen en bekreftelse på at Widerøes og Rolls-Royce sitt mål om å operere en kommersiell elflyrute mellom Stavanger og Bergen innen 2026, er inne rekkevidde. Dette prosjektet vil dere høre mer om i tiden som kommer!

Andre liknende nyheter

Det var den pandemien – eller?

Endelig er vi gjennom!

Næringslivet bidrar til TV-aksjonen

Tradisjonen tro deltar næringslivet i Rogaland også i år på den store næringslivsdugnaden. Onsdag 20. oktober samles ringere fra kommuner og næringsli…

Play flyr fra Sola

Det islandske flyselskapet Play etablerer direkteruter fra Stavanger og Trondheim lufthavn til Reykjavik, Island. Rutene starter opp i mai 2022.

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner