Energikommisjonens rapport: Dette mener Næringsforeningen
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

Energikommisjonens rapport: Dette mener Næringsforeningen

Næringsforeningen har lest gjennom energikommisjonens rapport «Mer av alt raskere», og mener det er få nye løsninger og lite konkret. – Vårt hovedbudskap er at det er behov for et taktskifte, sier kommisjonsleder Lars Sørgard på pressekonferansen. Vi er usikre på om det vil gå så mye raskere om regjeringen følger rapporten, for her er det lite nytt.
01.februar 2023 Egil Hollund

Næringsforeningen reaksjonen kan oppsummeres på følgende måte:

  1. Næringsforeningen mener vi må sette klare å tøffe mål for økt produksjon av kraft. Når kommisjonen er uenig med seg selv om å sette konkrete mål, så setter det standarden.
  2. En offensiv politikk for vind-, sol- og vannkraft. Men hvordan skal vi løse det? Her er kommisjonen lite konkret på kanskje det viktigste.
  3. Økt satsning på energiøkonomisering. Kan gi muligheter for bedrifter i Stavanger-regionen.
  4. Vi har så langt ikke funnet noe nytt som ikke allerede er diskutert.
  5. Rapporten ligger fem skritt etter det som skjer i Europa og vil ikke bidra til å sette oss i førersetet. Snarere midtsetet bak i bilen.

Andre liknende nyheter

PROFILEN: Målet er en besettelse

Det strider kanskje mot en uskreven naturlov at en ung gutt fra det milde Sør-Vestlandet er det som skal til for å gjenvinne begeistringen og troen på…

LEDER: Det nye Vestlandet

Påsken ble ikke så stille som planlagt! I palmehelgen sendte nemlig Næringsforeningen denne tegningen til Bergens Tidende. Da smalt det skikkelig i ko…

Aksjeåret: Hvem leder etter 1. kvartal?

Slik ligger det an med 2024-aksjene ekspertene plukket ut på Aksjeåret i januar.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner