Energisk AM-konferanse i Trondheim
Sintefs konsernsjef, Alexandra Bech Gjørv, sto for den offisielle åpningen av årets nasjonale AM-konferanse.

Energisk AM-konferanse i Trondheim

Additiv Manufacturing, på folkemunne ofte omtalt som 3D-printing, er et teknologiområde i kraftig vekst. Nå har det blitt en etablert en nasjonal AM-klynge, med hovedsete i Stavanger. Den første nasjonale AM-konferansen ble arrangert på Ullandhaug høsten 2021. Denne uken var over 160 tunge AM-aktører samlet til ny nasjonal konferanse. Denne gang i Trondheim.
22.mars 2023 Tekst og foto: Frode Berge

Sintefs konsernsjef Alexandra Bech Gjørv åpnet konferansen, og ønsket velkommen til teknologihovedstaden Trondheim. Deretter kunne en stolt styreleder i Norwegian AM, Brede Lærum, sette tonen:

– Da vi møttes i Stavanger til vår første nasjonale AM-konferanse for halvannet år siden, ble vi enige om målet om å etablere en nasjonal AM-klynge. Det greide vi, og Norwegian AM Cluster er nå en realitet. Det skal vi være stolte over, sa Lærum.

Styreleder i Norwegian AM, Equinors Brede Lærum, er svært fornøyd med at det nå er etablert en nasjonal klynge for Additiv Manufacturing (3D-printing).

Timingen for etableringen kunne knapt vært bedre. Potensialet innen bruk av AM-teknologi er stort, og utviklingen foregår i høyt tempo.

– Bruk av Additiv Manufacturing gir kostnadsreduksjoner, miljøgevinster og styrket konkurranseevne. I tillegg er dette en teknologi som bidrar til at vi kan «homesource» produksjon som i dag foregår i lavkostland, poengterte Lærum.

I tillegg til å være styreleder i Norwegian AM, er Brede Lærum leder for Equinors AM Center of Excellence.

Norwegian AM er en organisasjon i vekst, og omfatter i dag bedrifter som Equinor, Lærdal Medical, Sintef, Universitetet i Stavanger, Wilhelmsen, Forsvarsbygg, Fieldmade, Moreld Capnor og Posten Norge.

For mer informasjon om Norwegian AM, se: www.norwegianam.no

Andre liknende nyheter

PROFILEN: Målet er en besettelse

Det strider kanskje mot en uskreven naturlov at en ung gutt fra det milde Sør-Vestlandet er det som skal til for å gjenvinne begeistringen og troen på…

LEDER: Det nye Vestlandet

Påsken ble ikke så stille som planlagt! I palmehelgen sendte nemlig Næringsforeningen denne tegningen til Bergens Tidende. Da smalt det skikkelig i ko…

Aksjeåret: Hvem leder etter 1. kvartal?

Slik ligger det an med 2024-aksjene ekspertene plukket ut på Aksjeåret i januar.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner