Finalist V: Ferdigmiddager fra midten av matfatet
Fjordkjøkken har et stadig bredere spekter av produkter, i stadig mer miljøvennlig emballasje.

Finalist V: Ferdigmiddager fra midten av matfatet

Fjordkjøkken er den femte av fem finalister til Årets Bedrift 2022. Fra sitt tilholdssted «midt i matfatet» på Varhaug, har Fjordkjøkken siden 1996 produsert et utall ferdigmiddager. Dette basert på den effektive sous vide-teknologien. Bedriften har opplevd en imponerende vekst.
14.oktober 2022 Tekst: Frode Berge

Varianter av middagsretter har økt fra fem til femti, og omsetningen har passert 160 millioner kroner. Fjordkjøkken har et konstant fokus på utvikling og innovasjon, både i forhold til maten de produserer, og emballasjen som omgir den.

Daglig leder Anne-Siri Høiland er stolt av at Fjordkjøkken er med i finaleheatet i kåringen av Årets bedrift 2022.

Daglig leder Anne-Siri Høiland gir det aktive matmiljøet i regionen den god del av æren for at bedriften så dagens lys for 25 år siden.

– Kan du fortelle litt om selskapets historie og høydepunkter?
– Vi feirer 25-årsjubileum i år. Fjordkjøkken er på mange måter et produkt av et veldig aktivt og kompetent matmiljø i regionen, med aktører som Fagforum for mat og drikke, og Gastronomisk Institutt. Disse, sammen med ildsjeler som Harald Osa, så potensialet i storskala produksjon av ferdigmiddager av høy kvalitet. Dette dannet grunnlaget for Fjordkjøkken.

– Vi er eid av Nortura, Tine og Felleskjøpet Rogaland-Agder, og har et tett samarbeid med Fjordland. Vi står for produksjonen av ferdigmiddagene, mens Fjordland tar seg av merkevarebyggingen og markedsføringen.

– Vi har opplevd jevn og god vekst siden oppstarten, og er nå i gang med den sjette utvidelsen og oppgraderingen av anlegget vårt på Varhaug.

– Hvilke visjoner har dere som bedrift, og hva er de viktigste målene deres?
– Målet vårt er å utvikle og produsere komplette middagsretter av høy kvalitet, og å være ledende på dette området.

– Vi ønsker å gi et godt tilbud, tilpasset både årstider og behovene til kundene. Akkurat nå er vi midt i fårikålsesongen, der vi produserer betydelige mengder fårikålmiddager, basert på gode lokale råvarer.

– Hvorfor tror dere at dere har blitt nominert til Årets bedrift 2022, og i tillegg kommet helt til finalen?
– Jeg tror at det handler litt om historien vår. At vi er resultatet av et sterkt matmiljø her i regionen. Så har vi, i samarbeid med Fjordland, lykkes i å bygge en sterk merkevare. Vi har etterhvert utviklet et bredt spekter av produkter, og vi blir forbundet med kvalitet.

– Hva regner dere for å være bedriftens fremste konkurransefortrinn?
– Igjen, jeg tror mye handler om bredde og kvalitet. Vi produserer tradisjonelle, kjente, kjære, husmannskostretter som kjøttkaker, karbonader og fårikål. I tillegg utvikler vi jevnlig spekteret, og tilbyr for eksempel ulike indiske og thailandske retter. Konkurransen er tøff, og vi er helt avhengige av å være i konstant utvikling.

– Hvilke mål og ambisjoner har dere for årene framover?
– Vi vil jobbe hardt for å fortsette å utvikle nye produkter, tilpasset behovene og ønskene hos kundene våre. I tillegg til å lage gode middager, jobber vi mye med å utvikle nye, og stadig bedre og mer miljøvennlige løsninger for emballasje.

Fjordkjøkken
Etablert: 1996.
Lokalisering: Varhaug.
Forretningsområde: Mat, ferdigmiddager.
Antall ansatte: 195.
Omsetning (2021): 563 millioner kroner
Driftsresultat (2021): 33,5 millioner kroner.

 

Andre liknende nyheter

Gruvedrift kan gi 1000 nye arbeidsplasser

Med statlig og regional vilje kan utvinning av mineraler i Eigersund kommune og videreforedling totalt skape 1000 arbeidsplasser. Til høsten starter N…

PROFILEN: Målet er en besettelse

Det strider kanskje mot en uskreven naturlov at en ung gutt fra det milde Sør-Vestlandet er det som skal til for å gjenvinne begeistringen og troen på…

LEDER: Det nye Vestlandet

Påsken ble ikke så stille som planlagt! I palmehelgen sendte nemlig Næringsforeningen denne tegningen til Bergens Tidende. Da smalt det skikkelig i ko…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner