Giganten som gir tilbake

Giganten som gir tilbake

NorDan er en ledende produsent av dører og vinduer til det europeiske markedet. 12 fabrikker, 30 salgskontor, 2200 medarbeidere og en omsetning på ca. 4 milliarder NOK i 2021. Hovedkontoret og fabrikken, den ligger på Moi.
18.januar 2022 Av Marius Johnsen

På spørsmål om hvor viktig NorDan er for Moi, eller hva Moi ville vært uten NorDan, så må konsernsjef Tore Rasmussen bruke noen sekunder til å tenke seg litt om.

– Det blir et veldig hypotetisk spørsmål, men NorDan er viktig på den måten at det er en hjørnesteinsbedrift. I dag er det ca. 400 mennesker som har sin arbeidsplass på NorDan. Vi er en del av Lund kommune med tre tusen innbyggere, så det er viktig, sier Rasmussen.

Støtter lokale lag, foreninger og frivillighet
NorDan kulturfond ble opprettet for rundt 12-15 år siden, med formål om å dele ut penger til kulturaktiviteter i nærmiljøet. Søkerne kan være foreninger, lag, grupper eller enkeltpersoner. Hovedregelen er at man som søker må ha virksomheten i Lund kommune, og at man søker via kommunen sine egne hjemmesider.

– Veldig enkelt, så kan vi si at vi skal gi støtte til lag, organisasjoner og initiativ som ellers ikke ville blitt gjort. Rett og slett. Så vi er med på å støtte slik at det blir allsidighet i lokalmiljøet, påpeker Rasmussen.

Driver egen skole
De fleste har hørt om at det er økende frafall i videregående opplæring. Alternativet til studieforberedende på videregående, er yrkesfag. Studieløpet til de fleste yrkesrettede skoler er to år på skolebenken og deretter to år i læretid hos en bedrift. NorDan har en annen tilnærming.

– Ja, vi driver egen læreskole, konstaterer Rasmussen.

Hele intervjuet med konsernsjefen i NorDan ser du her, husk å abonnere på YouTube-kanalen vår for direkte oppdateringer:

 

Andre liknende nyheter

Regjeringen svikter næringslivet

Ta en kikk på denne plakaten og sjekk utviklingen av strømprisene! Trykkeriet Kai Hansen er en helt vanlig bedrift på Forus som har investert i nytt u…

Personlig vinn-vinn

Gjensidig læring, hvor du får mulighet til å utvikle deg personlig og faglig utenfor jobb. Tverrfaglig, på tvers av bransje, samtidig som du utvider n…

Arkaden – en del av Merkevaren Stavanger

Arkaden har vært en del av bybildet i Stavanger siden 1988. Nå kaster det veletablerte kjøpesenteret seg på i dugnaden for å utvikle Merkevaren Stavan…

© Næringsforeningen 2019-2022 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner