Giganten som gir tilbake

Giganten som gir tilbake

NorDan er en ledende produsent av dører og vinduer til det europeiske markedet. 12 fabrikker, 30 salgskontor, 2200 medarbeidere og en omsetning på ca. 4 milliarder NOK i 2021. Hovedkontoret og fabrikken, den ligger på Moi.
18.januar 2022 Av Marius Johnsen

På spørsmål om hvor viktig NorDan er for Moi, eller hva Moi ville vært uten NorDan, så må konsernsjef Tore Rasmussen bruke noen sekunder til å tenke seg litt om.

– Det blir et veldig hypotetisk spørsmål, men NorDan er viktig på den måten at det er en hjørnesteinsbedrift. I dag er det ca. 400 mennesker som har sin arbeidsplass på NorDan. Vi er en del av Lund kommune med tre tusen innbyggere, så det er viktig, sier Rasmussen.

Støtter lokale lag, foreninger og frivillighet
NorDan kulturfond ble opprettet for rundt 12-15 år siden, med formål om å dele ut penger til kulturaktiviteter i nærmiljøet. Søkerne kan være foreninger, lag, grupper eller enkeltpersoner. Hovedregelen er at man som søker må ha virksomheten i Lund kommune, og at man søker via kommunen sine egne hjemmesider.

– Veldig enkelt, så kan vi si at vi skal gi støtte til lag, organisasjoner og initiativ som ellers ikke ville blitt gjort. Rett og slett. Så vi er med på å støtte slik at det blir allsidighet i lokalmiljøet, påpeker Rasmussen.

Driver egen skole
De fleste har hørt om at det er økende frafall i videregående opplæring. Alternativet til studieforberedende på videregående, er yrkesfag. Studieløpet til de fleste yrkesrettede skoler er to år på skolebenken og deretter to år i læretid hos en bedrift. NorDan har en annen tilnærming.

– Ja, vi driver egen læreskole, konstaterer Rasmussen.

Hele intervjuet med konsernsjefen i NorDan ser du her, husk å abonnere på YouTube-kanalen vår for direkte oppdateringer:

 

Andre liknende nyheter

Kronikk: Hva betyr geopolitikken for næringslivet?

Når vi går inn i mer usikre tider, blir det viktigere også for næringslivet å engasjere seg i utenrikspolitiske spørsmål.

Gruvedrift kan gi 1000 nye arbeidsplasser

Med statlig og regional vilje kan utvinning av mineraler i Eigersund kommune og videreforedling totalt skape 1000 arbeidsplasser. Til høsten starter N…

PROFILEN: Målet er en besettelse

Det strider kanskje mot en uskreven naturlov at en ung gutt fra det milde Sør-Vestlandet er det som skal til for å gjenvinne begeistringen og troen på…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner