Halvparten tror på høyere aktivitet i 2023
Heather Bergsland (f.v.) fra Veni og Britt-Irene Skår Aase fra Paxon ledet Byggebørsen 2023, der de store utbyggerne presenterte sine prosjekter for bransjen.

Halvparten tror på høyere aktivitet i 2023

Heather Bergsland fra Veni og Britt-Irene Skår Aase fra Paxon var møteledere da Næringsforeningen samlet bygg- og anleggsbransjen til Byggebørsen 2023. Halvparten av de frammøtte trodde på høyere aktivitet i 2023 enn i 2022, til tross for at mørke skyer truer bransjen.
02.februar 2023 Egil Hollund

Byggebørsen 2023 samlet 230 deltakere fra hele bygg- og anleggsbransjen i Finansparken, onsdag kveld. Bakteppe for arrangementet i år, der de store offentlige utbyggerne presenterer sine kommende prosjekter, er inflasjon, høyere renter og en forventet nedgang i aktiviteten i tiden som kommer.
– Ordresituasjon per nå er OK i vår region, våre virksomheter budsjetterer med vekst i 2023 på cirka ni prosent, vi er bekymret for boligmarkedet og spent på ordreinngangen i andre halvår, konkluderte Odd-Egil Djøseland, leder i Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg i Rogaland (EBA).
Og som Bjørn Sivertsen, direktør for renter og valuta i SpareBank 1 SR-Bank Markets påpekte, er forventningene til utviklingen i bransjen negative i vår region, dersom vi skal tro på SR-Banks konjunkturbarometer for Sør-Norge. Ikke minst er forventningen til utviklingen ordrereservene bekymringsfulle, med en indeks på 30 – der 50 er nøytralt. Dette er like lavt som etter oljenedturen i 2015.
Men blant deltakerne på Byggebørsen 2023 var stemningen likevel positiv. I en uhøytidelig meningsmåling svarte 47 prosent at de trodde på høyere aktivitet i 2023 enn i 2022. Kun åtte prosent trodde på lavere aktivitet, mens 38 prosent mente det ble omtrent som i 2022. Resten var usikre.
Byggebørsen er et årlig arrangement som Næringsforeningens ressursgruppe for bygg- og anlegg står bak.

Andre liknende nyheter

Kronikk: Hva betyr geopolitikken for næringslivet?

Når vi går inn i mer usikre tider, blir det viktigere også for næringslivet å engasjere seg i utenrikspolitiske spørsmål.

To nye i styret til Næringsforeningen

Dette er det nye styret i Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

Gruvedrift kan gi 1000 nye arbeidsplasser

Med statlig og regional vilje kan utvinning av mineraler i Eigersund kommune og videreforedling totalt skape 1000 arbeidsplasser. Til høsten starter N…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner