Ny storsatsing på Jæren
24. mars så inviteres du inn i Storstova på Bryne for faglig påfyll og nettverksbygging. Foto: storstova.com

Ny storsatsing på Jæren

24. mars er datoen du bør holde av, for da går nemlig Jærmøtet 2022 av stabelen. Et variert og mangfoldig næringsliv inviteres inn i Storstova på Bryne, til nettverksbygging og faglig påfyll på tvers av kommunene. Etter den faglige delen, så blir det middag og fest i et annet lokale på Jæren.
28.januar 2022 Av Marius Johnsen

Tematikken for selve dagen vil være å se mulighetene som finnes i regionen. Næringspolitisk leder i Næringsforeningen, Tormod Andreassen, og administrerende banksjef i Jæren Sparbank, Geir Magne Tjåland, er allerede godt i gang med planleggingen av arrangementet.

– Vi har lenge hatt denne serien med treffpunkt Jæren, men det er korte og mer tematiske møter. Jærmøtet 2022 blir et større arrangement. Her skal vi snakke om utvikling, se på muligheter og det som allerede finnes på Jæren. Ikke minst så vil vi se Jæren fra både ut- og innsiden. Tanken bak er å vise frem det som Jæren representerer, sier Tormod Andreassen.

 

– Det er på sin plass at det lages en konferanse for det spennende arbeidslivet på Jæren, det har manglet. Næringslivet på Jæren er variert, med mye forskjellig som skjer. Det å gjøre noe på tvers av kommunene, å lage noe som gjelder for hele regionen, det er også veldig viktig, påpeker Geir Magne Tjåland.

Administrerende banksjef i Jæren Sparbank, Geir Magne Tjåland, er klar for å vise frem alt det spennende som skjer på Jæren. Foto: Ingeborg Skrudland.
Administrerende banksjef i Jæren Sparbank, Geir Magne Tjåland, er klar for å vise frem alt det spennende som skjer på Jæren. Foto: Ingeborg Skrudland.

 

Et av få steder i Norge
Norge produserer råvarer i flere regioner. Det som er spesielt på Jæren, er at man ofte finner hele verdikjeden. Fra råvare til et ferdig produkt som eksporteres ut av landet. Den næringspolitiske lederen har flere eksempler på bedrifter som sysler med dette på Jæren.  

 

– Jæren er en av de plassene som videreforedler og selger ferdige produkter. Enten det er AKVA group sine fotflåter og fulle styringssystemer for akvakulturnæringen, eller Øglænd System som lager kabelopphengs-baner. Tenk også på plogfabrikken, som har et globalt marked for plog- og landbruksmaskiner. Det er spesielt. Dette fortjener nesten en konferanse i seg selv, smiler Tormod Andreassen.

 

Mer handling enn ord
Man kan ofte få inntrykk av at arbeidsmoralen på Jæren er å få jobben gjort. Det er ikke alt som man trenger å snakke så høyt om. Bare brett opp ermene og trø til. En veldig god holdning i seg selv, men skal man bli lagt merke til, så kan det være lurt å snakke om hva man driver med.

 

– Det er forskjell, noen bedrifter er frempå. Men det er også mange spennende Jær-bedrifter som ikke er så flinke til å snakke om seg selv. De jobber bare på og er ikke så flinke til å fortelle omverdenen om det. Det er så utrolig mye bra som skjer på Jæren, så dette er en måte å få vist det fram på også, forteller Geir Magne Tjåland.

 

Spesialitet fra Jæren
For at flest mulig skal ha anledning til å komme på Jærmøtet, så blir det et halvdagsprogram fra lunsj og utover med en tilhørende festmiddag på kveldstid. Tanken er at dette skal gjøre det lettere for folk å få det til, når man ikke må sette av hele formiddagen.

Tormod Andreassen
Foto: Lars Idar Waage

– På kvelden så blir det en kjempespennende middag med program. Også kan vi friste med at slakter Idar Håland har lovet at han skal stille med en jærsk spesialitet til forrett. Så la oss bare la den henge der som en liten teaser, det blir veldig tøft, sier Tormod Andreassen litt lurt.

Hvem kommer?
Programmet jobbes fortsatt med, men det er ingen hemmelighet at noen store næringslivsledere på Jæren har takket ja til å prate på scenen. CEO i AKVA group, Knut Nesse, CEO i Aarbakke, Inge Brigt Aarbakke og CEO i Robotic Innovation, Annette Anfinnsen er blant noen av de som kommer. Geir Magne Tjåland er godt fornøyd med programmet og planen er at dette blir et årlig arrangement.

– Planen er at dette skal være en happening som du føler at du må være på. At det er et viktig møte og en plass man ønsker å være – et sted hvor det skjer mye spennende. Både programmessig, men også en plass hvor man treffer på andre folk, altså en nettverksarena. Arbeidsgruppen føler det er bra program og er meget fornøyd så langt, påpeker Geir Magne Tjåland.

– Det vi kan si når vi har jobbet med programmet, så har det vært utrolig mye velvilje. Når vi har hatt dialog med de tre kommunene på Jæren for å presentere forslagene, så sier alle sammen at dette er noe som har manglet. Som Geir Magne sa, det er behov for denne møteplassen og den store årlige happeningen. Vi skal fortsette med Treffpunkt Jæren, for det er også viktig. Men dette er den store: nå slår vi på pauker og kazooer for Jæren og næringslivet på Jæren. Vi skal få med oss hele bredden, fra matprodusenter til roboter, avslutter Tormod Andreassen entusiastisk.

 

Følg med for mer informasjon og påmelding på Næringsforeningen sine nettsider, og meld deg på Jærmøtet 2022.

Andre liknende nyheter

Regjeringen svikter næringslivet

Ta en kikk på denne plakaten og sjekk utviklingen av strømprisene! Trykkeriet Kai Hansen er en helt vanlig bedrift på Forus som har investert i nytt u…

Personlig vinn-vinn

Gjensidig læring, hvor du får mulighet til å utvikle deg personlig og faglig utenfor jobb. Tverrfaglig, på tvers av bransje, samtidig som du utvider n…

Arkaden – en del av Merkevaren Stavanger

Arkaden har vært en del av bybildet i Stavanger siden 1988. Nå kaster det veletablerte kjøpesenteret seg på i dugnaden for å utvikle Merkevaren Stavan…

© Næringsforeningen 2019-2022 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner