NTP: – Dere må prioritere tydelig
Administrerende direktør Bernt Jæger i Næringsforeningen Haugalandet, samferdselsminister Jon-Ivar Nygård og næringspolitisk leder Tormod Andreassen i Næringsforeningen i Stavanger-regionen på konferanse i nord, og statssekretær i Samferdselsdepartementet, Tom Kalsås, sammen med kommunikasjonssjef Egil Hollund i Næringsforeningen i Stavanger-regionen på konferanse i sør.

NTP: – Dere må prioritere tydelig

– I neste NTP blir det økonomiske handlingsrommet mindre. Dere må være tydelige i deres prioriteringer, dersom dere mener E39 er det viktigste, sa statssekretær Tom Kalsås i Samferdselsdepartementet på E39-konferansen 2023.
09.mars 2023 Egil Hollund

9. mars var stamveinettet på agendaen både i nord og sør. I Aksdal arrangerte Tysvær kommune, Hordfast AS, Haugaland Vekst og Vestlandsalliansen, sammen med Næringsforeningene i Bergen, Haugalandet, Stord og Næringsforeningen i Stavanger-regionen, «Det nye Vestlandet». Der var en moderne 4-felts ferjefri E-39 mellom Bergen og Stavanger, og en E-134 med ny og sikrere fjellovergang og langt kortere reisetid mellom Haugesund og Oslo – temaet.

Samtidig – en god del lenger sør, i Kvinesdal, gikk E39-konferansen 2023 av stabelen, en konferansen som NHO Agder, NHO Rogaland,  Lister Næringsforening, Næringsalliansen Agder og Næringsforeningen i Stavanger-regionen står bak i fellesskap. Her var selvsagt E39 sørover til Kristiansand og framdriften på dette prosjektet det alle er opptatt av.

Fire felt på E39 sørover bygges i stor grad av Nye Veier, og Tom Kalsås fra samferdselsdepartementet understreket at regjeringen følger opp bevilgningene til Nye Veier, men at prisstigningen spiser opp noe av handlingsrommet. De første strekningene er allerede åpnet, men det er langt igjen til alt er ferdig. På direkte spørsmål fra Egil Hollund i Næringsforeningen, om hva som er regjeringens mål for når alt vil være ferdig,  ville han ikke gi noen lovnad.

– Nye Veier har finansiering fram til 2044, og det er deres oppgave å prioritere innen for rammene. Jeg tørr ikke gå inn og love noe konkret når det gjelder når E39 skal være ferdig, men håper det blir en god del før 2044, sa Kalsås.

Nordover er Rogfast godt i gang, mens Hordfast må prioriteres også i den kommende NTP-en. Det samme må E134.

– E39 er vår intercity. Det er ekstremt viktig at denne strekningen prioriteres i den kommende NTP-en, sammen med E134. Derfor er det også viktig at vi står sammen i Vestland, Rogaland og Agder. Det vil være kamp om kronene i den nye NTP-en, og derfor har vi ikke råd til å være tvetydige på dette, sier Tormod Andreassen, næringspolitisk leder i Næringsforeningen.

Andre liknende nyheter

Rogaland bevilger tre millioner til flyrutetrafikken

Over lang tid har manglende vilje til satsning ført til en svekkelse av utenlandsforbindelser fra Sola flyplass. Nå tar Rogaland fylkeskommune grep.

Pizzabakeren kåret til Årets bedrift 2023!

Pizzabakeren Invest er kåret til Årets bedrift i Stavanger-regionen. Prisen ble utdelt på et fullsatt festarrangement i Atlantic Hall torsdag kveld. D…

Tror trenden vil fortsette

I løpet av de siste fem årene er det bygget totalt 2.527 nye boliger i Stavanger. I femårsperioden fra 2013-2017 ble det til sammenlikning bygget 4.27…

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner