Ny havnedirektør er på plass

Ny havnedirektør er på plass

1.februar begynte Magne Fjell som havnedirektør i Stavangerregionen Havn (SRH). Han kommer fra stillingen som kommunedirektør i Randaberg. - Tett dialog med eierkommunene er viktig for å stå samlet for å møte den internasjonale og nasjonal konkurransen, sier den nye havnedirektøren.
01.februar 2022 Av Stavangerregionen Havn

Magne Fjell skal lede et selskap som har flere viktige utviklingsprosjekter med stor betydning for hele regionen. Risavika, Mekjarvik og Stavanger er alle havneområder under utvikling og endring, og sjøtransporten vil i tillegg øke i tråd med større bevissthet rundt mer miljøvennlig transport.

 - Jeg gleder meg stort til å ta fatt på denne oppgaven. Jeg er godt kjent med havnens planer og ser fram til å videreutvikle og realisere disse til beste for dem som bruker oss, eierkommunene og regionen, sier Fjell. Havneområdene han nå får ansvar for har blant annet Vestlandets største godshavn og yter tjenester til Nord-Europas største olje- og gassklynge.

- Havnen har et ansvar for bærekraftige investeringer for å nå viktige miljømål, sier Fjell og understreker at elektrifisering og nye energibærer som ammoniakk, hydrogen og videre satsing på flytende naturgass er områder havnen må ha en aktiv involvering i.

Av havnens samlede investeringer de kommende fire år er 31% knyttet til miljøtiltak. SRH er en tilrettelegger for å fremme sjøtransport som transportform og det er formålet bak investeringene.

Den nye havnedirektøren er opprinnelig fra Nedstrand, er utdannet både agronom og kommunalkandidat og har 25 års erfaring som rådmann, før Randaberg jobbet han i Rennesøy og Kvitsøy.

Andre liknende nyheter

Regjeringen svikter næringslivet

Ta en kikk på denne plakaten og sjekk utviklingen av strømprisene! Trykkeriet Kai Hansen er en helt vanlig bedrift på Forus som har investert i nytt u…

Personlig vinn-vinn

Gjensidig læring, hvor du får mulighet til å utvikle deg personlig og faglig utenfor jobb. Tverrfaglig, på tvers av bransje, samtidig som du utvider n…

Arkaden – en del av Merkevaren Stavanger

Arkaden har vært en del av bybildet i Stavanger siden 1988. Nå kaster det veletablerte kjøpesenteret seg på i dugnaden for å utvikle Merkevaren Stavan…

© Næringsforeningen 2019-2022 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner