Toppsjef med lokale røtter
Anders Opedal er født og oppvokst i Sauda. Han kommer fra stillingen som konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring. (Foto: Equinor)

Toppsjef med lokale røtter

I 23 år har Anders Opedal arbeidet sammenhengende i Equinor. I november overtar 52-åringen fra Sauda som toppsjef i selskapet etter Eldar Sætre.
10.august 2020 Av Ståle Frafjord

-Første rogalending og første ingeniør som toppsjef i Norges viktigste selskap! Det er verdt å feire.  En mann som har inngående kjennskap til norsk sokkel, blant annet som leder for Equinors prosjektportefølje på 300 milliarder kroner, inkludert Johan Sverdrup. Men også en leder med inngående kjennskap til industrien lokalt og nasjonalt, blant annet i kraft av å være ansvarlig for Equinors innkjøps- og anskaffelsesfunksjon. Leverandørindustrien bør dessuten være fornøyde med at Opedal har sin bakgrunn derfra. Det er viktig for dem, sier administrerende direktør i Næringsforeningen, Harald Minge.

Anders Opedal er født og oppvokst i Sauda. Han kommer fra stillingen som konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring.

Opedal begynte i Equinor som petroleumsingeniør i 1997, og var mange år i avdelingen for boring og brønn. Han har vært både anskaffelsesdirektør, konserndirektør og Chief operating officer og direktør og landsjef i Brasil.

 

Bredt anlagt

Opedal er ingeniør med en mastergrad fra NTNU og har en MBA fra Heriot-Watt universitetet i Edinburgh.

–Opedal skal akselerere energitransformasjonen og fortsette arbeidet med å gjøre Equinor til et bredt anlagt energiselskap. Hele denne regionen er selvsagt veldig opptatt av at denne utviklingen i hovedsak må skje i Stavanger-regionen, spesielt når det gjelder havvind. Jeg føler meg trygg på at Opedal vil fortsette Eldar Sætres linje med å befeste og styrke hovedkontorfunksjonene i Stavanger, sier Minge.

 

Forberede

– Jeg ser virkelig frem til å ta over som konsernsjef. Jeg vil bruke tiden frem til jeg tar over til å forberede meg og planlegge for dette fantastiske selskapets fremtid. Og jeg vil bruke muligheten til å lytte, både til organisasjonen og eksterne interessenter, for å høre deres verdifulle perspektiver før jeg setter retning for en ny tid, sier Opedal i en pressemelding.

Anders Opedal vil etablere et overgangsteam for å forberede seg til å ta over som konsernsjef fra 2. november, og vil med umiddelbar virkning fratre som konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring.

 

Andre liknende nyheter

Gruvedrift kan gi 1000 nye arbeidsplasser

Med statlig og regional vilje kan utvinning av mineraler i Eigersund kommune og videreforedling totalt skape 1000 arbeidsplasser. Til høsten starter N…

PROFILEN: Målet er en besettelse

Det strider kanskje mot en uskreven naturlov at en ung gutt fra det milde Sør-Vestlandet er det som skal til for å gjenvinne begeistringen og troen på…

LEDER: Det nye Vestlandet

Påsken ble ikke så stille som planlagt! I palmehelgen sendte nemlig Næringsforeningen denne tegningen til Bergens Tidende. Da smalt det skikkelig i ko…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner