Toppsjef med lokale røtter
Anders Opedal er født og oppvokst i Sauda. Han kommer fra stillingen som konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring. (Foto: Equinor)

Toppsjef med lokale røtter

I 23 år har Anders Opedal arbeidet sammenhengende i Equinor. I november overtar 52-åringen fra Sauda som toppsjef i selskapet etter Eldar Sætre.
10.august 2020 Av Ståle Frafjord

-Første rogalending og første ingeniør som toppsjef i Norges viktigste selskap! Det er verdt å feire.  En mann som har inngående kjennskap til norsk sokkel, blant annet som leder for Equinors prosjektportefølje på 300 milliarder kroner, inkludert Johan Sverdrup. Men også en leder med inngående kjennskap til industrien lokalt og nasjonalt, blant annet i kraft av å være ansvarlig for Equinors innkjøps- og anskaffelsesfunksjon. Leverandørindustrien bør dessuten være fornøyde med at Opedal har sin bakgrunn derfra. Det er viktig for dem, sier administrerende direktør i Næringsforeningen, Harald Minge.

Anders Opedal er født og oppvokst i Sauda. Han kommer fra stillingen som konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring.

Opedal begynte i Equinor som petroleumsingeniør i 1997, og var mange år i avdelingen for boring og brønn. Han har vært både anskaffelsesdirektør, konserndirektør og Chief operating officer og direktør og landsjef i Brasil.

 

Bredt anlagt

Opedal er ingeniør med en mastergrad fra NTNU og har en MBA fra Heriot-Watt universitetet i Edinburgh.

–Opedal skal akselerere energitransformasjonen og fortsette arbeidet med å gjøre Equinor til et bredt anlagt energiselskap. Hele denne regionen er selvsagt veldig opptatt av at denne utviklingen i hovedsak må skje i Stavanger-regionen, spesielt når det gjelder havvind. Jeg føler meg trygg på at Opedal vil fortsette Eldar Sætres linje med å befeste og styrke hovedkontorfunksjonene i Stavanger, sier Minge.

 

Forberede

– Jeg ser virkelig frem til å ta over som konsernsjef. Jeg vil bruke tiden frem til jeg tar over til å forberede meg og planlegge for dette fantastiske selskapets fremtid. Og jeg vil bruke muligheten til å lytte, både til organisasjonen og eksterne interessenter, for å høre deres verdifulle perspektiver før jeg setter retning for en ny tid, sier Opedal i en pressemelding.

Anders Opedal vil etablere et overgangsteam for å forberede seg til å ta over som konsernsjef fra 2. november, og vil med umiddelbar virkning fratre som konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring.

 

Andre liknende nyheter

Offentlig sektor som innovasjonsmotor

Hvert år kjøper det offentlige inn varer og tjenester for nærmere 600 millarder kroner. Å bruke en større andel av disse milliardene til å etterspørre…

Smir så lenge stålet varmer

Han trives minst like godt i produksjonshallen som bak tegnebrettet på kontoret, og karakteriserer sine ansatte som venner. Svein Westlund Kristiansen…

Dårlig ledelse?

En tredjedel av norske medarbeidere sier at de har ledere som er så dårlige, at disse står i veien for at medarbeiderne kan gjøre en god jobb. Men, er…

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner