OTC som markedsarena
Fra venstre: Marius Marker fra OneSource, Lorentz Aspen og Henning Hummervoll fra BI builders.

OTC som markedsarena

Norge har et godt omdømme innen energisektoren, vi har ofte vært langt fremme på teknologi, effektivitet, sikkerhet og forebygging. På verdens største energimesse, OTC 2022, så gjør to rogalandsbedrifter seg bemerket.
04.mai 2022 Marius Johnsen

BI Builders og OneSource er rogalandsbedrifter som deltar med egen utstilling på OTC for første gang. Begge selskapene er relativt unge, men de har allerede rukket å etablere kontor i flere byer og utenfor Norges grenser. Henning Hummervoll er president på BI builders sitt kontor i New York, og mener at OTC er en attraktiv møteplass for å treffe et internasjonalt publikum.

– Det har vært en jevn strøm av besøkende på vår stand i dag. De som besøker vår stand er oppriktig nysgjerrig og interessert i vår teknologi, sier Henning Hummervoll.

Programvareselskapet BI builders har nå ansatt Lorentz Aspen, som vil være en lokal ressurs for BI builders i Houston, Texas. Det er en bevisst strategi å være til stede på de største markedsplassene, forklarer Hummervoll.

– Teknologiutviklingen går svært raskt, og hvis vi skal være i forkant og ta en posisjon i et internasjonalt marked, så må vi delta på de største markedsplassene i de ulike sektorene, påpeker Hummervoll.

Serviceleverandøren innefor olje, gass, fornybar og marine, OneSource, ble etablert så nylig som 2018. Allerede har OneSource opprettet kontorer i Singapore, Korea, Kina, Mexico, Brasil og Houston. De deltar også for første gang på OTC.  

– Årets OTC er første mulighet til å delta på en stor messe for energisektoren etter at reiserestriksjoner opphørte, sier Marius Marker, Business Development Manager. 

OneSource er meget godt fornøyd med de besøkende på sin stand på OTC første utstillingsdag, men bryr seg ikke for mye om selve besøkstallene.

– Vi har ingen besøkstall å sammenligne med fra tidligere OTC messer. For oss er det antall konkrete oppfølingspunkt som betyr noe, sier Marker.

Begge bedriftene har stand under NORWAY sin fane.  Norge har et positivt omdømme i energisektoren rundt i verden, både i forhold til ny teknologi, effektivitet, sikkerhet, men også forebygging.

– Som utstiller for første gang er det et nyttig fellesskap å stå under Innovasjon Norge sin NORWAY stand.
I tillegg til å stå på stand, så er det viktig for oss å delta aktivt i ulike nettverksarrangement. Slik som hos generalkonsul i Houston, Hilde Skorpen, hvor vi skal i kveld. Det å ta en posisjon i nye markeder betyr aktiv tilstedeværelse på mange områder, konkluderer Marker, Aspen og Hummervoll.

Andre liknende nyheter

PROFILEN: Målet er en besettelse

Det strider kanskje mot en uskreven naturlov at en ung gutt fra det milde Sør-Vestlandet er det som skal til for å gjenvinne begeistringen og troen på…

LEDER: Det nye Vestlandet

Påsken ble ikke så stille som planlagt! I palmehelgen sendte nemlig Næringsforeningen denne tegningen til Bergens Tidende. Da smalt det skikkelig i ko…

Aksjeåret: Hvem leder etter 1. kvartal?

Slik ligger det an med 2024-aksjene ekspertene plukket ut på Aksjeåret i januar.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner