Teambuilding med Pepperkakebyen
Pepperkakebyen på Oljemuseet i 2021. Foto: Foto: Jarle Aasland/Aftenbladet

Teambuilding med Pepperkakebyen

10 bedrifter leverte inn bidrag til Pepperkakebyen i 2021. I år er det er plass til mange flere og for hvert eneste innsendte pepperkakehus, så donerer Aftenbladet 250 kroner til Gi en jul.
09.november 2022 Av Marius Johnsen

Totalt kom det inn over 280 innsendte byggverk fra privatpersoner og næringsliv i fjor, noe som er en ny rekord. Men det planlegges for en enda større pepperkakeby på Oljemuseet i år.

– Byen blir større enn noen gang før og det er viktig å understreke at alt trenger ikke å være perfekt. Alle bygg blir mottatt med stor takk, sier avdelingsleder for publikum og marked på Norsk Oljemuseum, Siri I. Vinje.

Byggverkene må leveres inn tirsdag 22. november eller onsdag 23. november på Oljemuseet, i tidsrommet mellom klokken 15.00-19.00. Årets bidrag vises frem på Oljemuseet fra første søndag i advent.

Premien til bedriften som stikker av med seieren
Vitenfabrikken stakk av med seieren i bedriftsklassen i fjor. Tradisjon tro, så venter det også en fin premie til årets bedriftsvinner. Det går selvsagt an å levere inn flere ganger fra samme bedrift. Årets vinner får en annonseringspakke hos Aftenbladet til en verdi av 70.000 kroner. For hver innsendte bidrag til Pepperkakebyen, så donerer Aftenbladet 250 kroner til årets veldedige prosjekt.

Gi en jul
Årets veldedige prosjekt er «Gi en jul», dette er et prosjekt som går ut på at økonomisk vanskeligstilte familier i regionen får julemat og julegaver fra private givere.


Karianne Munch-Ellingsen er leder i Gi en jul Stavanger.

– Det er helt fantastisk at Gi en jul mottar årets donasjoner. Gi en jul er drevet frivillig, og alle penger som kommer inn går direkte til barnefamilier i regionen, sier lederen i Gi en jul Stavanger, Karianne Munch-Ellingsen. 

– I byen vår er det mange familier som ikke har råd til å gjøre noe ekstra ut av julen. Med dyr strøm og økte matpriser vet vi at dette rammer disse familiene ekstra hardt. Pengene fra Pepperkakebyen vil gå til å kjøpe gavekort på aktiviteter som bowling og trampolinepark. Disse gavekortene legger Barnevernet oppi eskene, og familiene får mulighet til å gjøre noe sammen som familie i romjulen, påpeker Munch-Ellingsen. 

Hvordan donerer din bedrift
– Dersom noen ønsker å donere penger, så kan man overføre til kontonummer 3209 18 11307. Det er selvsagt mulig å få oversendt kvitteringer. Det er også mulig å kjøpe inn gavekort direkte, for eksempel Stavanger sentrum AS, trampolinepark, bowling og så videre. Da kan jeg få hentet dem, forklarer Gi en jul lederen. 

Bedrifter som leverer inn bidrag til Pepperkakebyen, oppfordres til å gi 1000 kroner til Gi en jul, eller å kjøpe gavekort. Dette gjøres til kontonummer: 3209 18 11307 merket med «Pepperkakebyen». Eller å kjøpe inn gavekort selv.

Da kan Karianne Munch Ellingsen nås på følgende måte:
e-post: stavanger@gienjul.no
tlf: 948 22 767

God baking!

 

Andre liknende nyheter

Kronikk: Regionen vil rammes hardt

Fra sommeren 2023 må internasjonale studenter betale studieavgift. Det er klart etter at regjeringen ble enige med SV om statsbudsjettet. Endringen vi…

Factiverse forebygger spredning av feilinformasjon

Maria Amelie og Vinay Setty er co-gründere av Factiverse. Målet er ikke snauere enn å beskytte demokratiet mot faktaforvrengning og falske nyheter.

Med Guro på maten

Alt har sin historie og alt har sin begynnelse. For daglig leder i Jæder, Guro Espeland (42), startet historien på mange måter i Chicago – i et helt a…

© Næringsforeningen 2019-2022 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner