Arbeidstilsynet sender alle hjem!

Arbeidstilsynet sender alle hjem!

Samtlige ansatte i Arbeidstilsynet over hele landet blir beordret til å ta hjemmekontor. Alle kontorer vil bli stengt, alle møter og alle reiser blir avlyst.
11.mars 2020 Av Ståle Frafjord

Det bekrefter kommunikasjonsrådgiver  i Arbeidstilsynet, Per Olav Hernes, til Rosenkilden.

– Årsaken er i første rekke å bidra til at belastningen for helsevenset blir mindre ved å forsøke å unngå smitte, sier Hernes.

Totalt arbeider ca 630 personer i Arbeidstilsynet.

Det er direktøren i Arbeidstilsynet, Trude Vollheim,  som har beordret dette som følge av coronaviruset og den sterke spredningen i Norge. Vedtaket innebærer også at all tilsynsaktivitet over hele landet, blir lagt ned – i første omgang frem til over påske.

Etter det Rosenkilden forstår, ble de ansatte informert om dette i dag. Vedtaket trer i kraft allerede fra i morgen. Det er den første offentlige etaten som iverksetter så dramatiske tiltak i Norge og legger ned deler av virksomheten i en periode som følge av den økte spredningen i Norge
Konsekvensen av vedtaket betyr også at det ikke vil bli foretatt aksjoner og inspeksjoner  på arbeidsplasser i denne perioden. Arbeidstilsynet spiller en viktig rolle i blant annet å avdekke ulovlig og svart arbeid på norske byggeplasser.

Storaksjon
En av mange aksjoner Arbeidstilsynet skulle ha gjennomført i denne perioden var en stor tilsynsaksjon i industrinæringen over hele landet. Tilsynene skulle  i all hovedsak fokusert på maskinsikkerhet.
Hvert år skjer det i gjennomsnitt 2500 arbeidsulykker i industrien, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Skadene og ulykkene skjer hovedsakelig i forbindelse med bruk og vedlikehold av maskiner og utstyr. Siden 2015 har til sammen 16 personer mistet livet på jobb i industrinæringen.

Lokale tiltak
I Stavanger har man i dag også fattet flere vedtak for ytterligere å forsøke å  begrense smittespredningen.

Det innebærer blant annet at reisende på cruiseskip ikke får gå i land når de ankommer Stavanger. Det betyr også at innbyggere som er i karantene risikerer å bli straffet, og det innføres også økte begrensinger i forhold til planlagte arrangementer.

Andre liknende nyheter

Roboter på styremøtet: Fremtiden er nå!

I det pulserende forretningslandskapet for 2024 tar bedrifter steget inn i en ny æra, der roboter ikke bare er medhjelpere, men også støtter beslutnin…

NTP: En seier for Østlandet og Jernbaneprosjekter rundt Oslo

– Uten innsatsen til Rogalendinger i regjeringsapparatet hadde dette vært katastrofalt. Nå har vi fått noen plaster på såret, men såret er likefult åp…

Stavanger-selskapet Lingu vinner nasjonalt anbud med innovative løsninger

Stavanger-bedriften Lingu har nylig markert seg nasjonalt ved å vinne et omfattende anbud for digital språkopplæring, en milepæl som bekrefter selskap…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner