SOMMERPRATEN: Jez Averty

SOMMERPRATEN: Jez Averty

Plassjef i Stavanger for Equinor, Jez Averty, skal treffe venner han ikke har sett på 15 år og dyrke sine sommertradisjoner - og han håper offshoreinstallasjonene snart kan elektrifiseres.
09.juli 2024 Arne Birkemo

I spalten Sommerpraten tar Næringsforeningen en prat med toppledere i Stavanger-regionen og hører om hva de skal gjøre i ferien, gode og dårlige ferieminner og andre ting de er opptatt av i sommer.

Denne gangen har vi kommet til Equinors Jez Averty, som er plassjef i Stavanger og direktør Drift Sør, Utvikling og produksjon Norge.

 

– Hva er dine ferieplaner i år?

– Nordpå, til Bodø og Lofoten, for å besøke mormor og min kone sine barndomsvenner. Deretter blir det hytte i Suldal og så sørover for å besøke foreldrene mine på Jersey. Det som er ekstra stas i år er at vi skal få besøk av venner fra New Zealand som vi har ikke sett på nesten 15 år.

 

– Hytte eller Syden?

– Hytte, eller begge deler hvis Jersey teller som Syden, hehe.

 

– Ditt beste ferieminne?

– Dykking med en djevelrokke utenfor Mosambik.

 

– Ditt verste ferieminne?

– Fatima’s backpackers i Maputo, Mosambik.

 

– Har du noen sommertradisjoner?

– Vennetreff på Vatnvatnet utenfor Bodø. Fisking med Børge Iversen på Ballstad. Familiemiddag i «The Boardroom», på El Tico Restaurant, St Quen, Jersey.

 

– Hvilken mat lager du når du skal imponere?

– Hjemmelaget pizza. Min kone lager deigen og sikrer saftige toppinger. Jeg ordner fyringsved og selve bakingen. Våre gjester må lage pizza selv #teamwork.

 

– Du er næringsminister for en dag, hva gjør du?

– Da besøker jeg så mange bedrifter som mulig. Lytter til folk.

 

– Ditt beste lederråd?

– Kjenn dine verdier og etterlever dem. Viss integritet. Være autentisk og medmenneskelig. Skap trygghet. Du er ikke den smarteste i rommet.  Omfavne og feire mangfold. Inkludere alle som de er.  Lytt til folk og handler på det de sier. Være tydelig og still krav. men støtt dine egne og gi dem handlingsrom for å finne løsninger og for å levere på sin mandat. Beskytt dine folk når det stormer. Fremhev dine folk når solen skinner. Si i fra til din sjef.

 

– Når er du ubekvem i lederrollen?

– Målkonflikter som skaper konflikt og dårlig arbeidsmiljø mellom mennesker og forskjellige organisatoriske enheter.

 

– Noe du angrer på som leder?

Når jeg er stresset, snakker jeg uten å tenke - og langer ut mot mine nærmeste (gjelder også min familie, sorry). Jeg angrer på at jeg svidde av flere hundre millioner dollar forgjeves på budrunder i Mexicogulfen.

 

– Hva tror du de ansatte tenker om deg når du ikke er i rommet?

– "Phew".  Eller, forhåpentligvis det samme som de sier til meg når jeg er i rommet.

 

– Hvilken jobb ville du hatt dersom du ikke hadde den jobben du har nå?

– Bidratt til inkludering i det lokale samfunnet.

 

– Hva er det viktigste som skjer rundt bedriften, internt eller eksternt, nå i sommer?

– Sikker drift er alltid det som er mest viktig. Ellers må Stortinget enes om en løsning for strøm slik at våre offshoreinstallasjoner kan elektrifiseres. Norge kan ikke nå sine klimamål uten det. Industrien er villig å være med på dugnaden.

 

– Hva er det viktigste du og bedriften skal til med etter ferien?

– Sikker drift, pålitelig drift og energileveranser til Europa. Og kutte utslippene våre.

 

– Hvordan løfter du de ansatte etter ferien?

– Se folk. Ønske alle velkommen tilbake. Anerkjenner de som har jobbet gjennom ferien. Minne alle om at det er meningsfullt og viktig å jobbe i Equinor – energi til folk og framskritt for samfunnet. Søker etter det bedre. Minne alle om vår strategi, planer og mål. Slippe dem løs. 

Andre liknende nyheter

SOMMERPRATEN: Leif Johan Sevland

Dette hadde ONS-generalen gjort dersom han fikk være næringsminister for en dag.

SOMMERPRATEN: Børre Lobekk

Nordic Steel-sjefen disker opp en god og ærlig kjøttrett, med kjøtt fra min gode kompis Reidar, når han skal imponere som vert.

SOMMERPRATEN: Anette Sigmundstad

Lufthavndirektør Anette Sigmundstad skal både til Thailand og Ryfylke i ferien. Hun angrer på at hun aldri har studert eller jobbet utenfor Norges gre…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner