Stangeland Gruppen er Årets Bedrift!
En stolt Tommy Stangeland mottok prisen for årets bedrift på vegne av Stangeland Gruppen. Foto: Lars Idar Waage

Stangeland Gruppen er Årets Bedrift!

Onsdag kveld ble Stangeland Gruppen tildelt prisen som Årets Bedrift 2020 under et arrangement på Rosenkildehuset.
17.mars 2021 Av Lars Idar Waage

Tommy Stangeland mottok prisen på vegne av selskapet under en direktesendt utdeling fra Rosenkildehuset.

– Tusen takk! Det er både uventet og rørende og egentlig stort å bare være nominert, sa Stangeland etter prisoverrekkelsen før han gratulerte de andre nominerte.

– Alle er solide bedrifter som jeg har stor respekt for og som det er spennende å følge.

Stangeland var nominert for andre år på rad og i takketalen trakk han frem alle ansatte og samholdet i bedriften.

– Det er sammen med andre en presterer og føler tilhørighet. Det å høre til en gjeng som heier på hverandre og løfter hverandre frem. Jeg er imponert hver eneste dag over gjengen min, og føler meg som verdens heldigste leder, sa Stangeland videre.

 

Juryens begrunnelse:

Begrunnelsen ble lest opp av Stavangers varaordfører Dagny Sunnanå Hausken.

"Årets vinner har vært i energisk aktivitet siden 1959, og har bokstavelig talt vært med på å forme viktige «landemerker» som Stavanger Lufthavn, Ryfast, Kongeparken, Risavika, dobbeltsporet, godsterminalen på Ganddal, Eiganestunellen, nytt universitetssykehus og et utall boligutbygginger..

Bare for å nevne noen få prosjekter...

Vi snakker om en familiebedrift med en klar visjon om å være den ledende aktøren i bransjen. Selskapet har over tid bygget opp en solid økonomi med en årlig omsetning på rundt 2,5 milliarder kroner, og har en av landets ledende maskinparker.

Maskinene er selvfølgelig viktige, men menneskene betyr enda mer. Også her er vinneren i den absolutte toppklassen. Vi snakker om en bedrift med 1100 ansatte. Mennesker med knallsterk arbeidsmoral og høy fagkompetanse – alle del av et raust og inkluderende arbeidsmiljø.

Årets vinner er også en bedrift som tar samfunnsansvar. Høsten 2019 etablerte den sin egen lærlingskole, der ungdommer som er mer motiverte for praktisk arbeid enn teori og stillesitting, får mulighet til jobb og fagbrev. Slike bedrifter vil vi ha flere av!

Vinneren er utvilsomt av det dynamiske slaget. Senest i forrige uke kunne vi lese i Stavanger Aftenblad at selskapet var i ferd med å inngå et tett partnerskap med et stort dansk kranselskap.

«Dette handler om å holde maskinene i gang, og nå blir vi Skandinavias største selskap innen kran. Det i seg selv er kjempestort for oss», proklamerte konsernsjef Olav Stangeland da nyheten ble lansert.

Det er altså ingen grunn til å frykte at vinneren vil legge seg på latsiden, verken av å vinne Årets bedrift eller andre priser.

Da skulle vel det meste av tvil være ryddet av veien: Jeg har den store gleden av å tildele «Årets Bedrift 2020» til Stangeland Gruppen!"

 

Les mer om de fem nominerte kandidatene

Andre liknende nyheter

Offentlig sektor som innovasjonsmotor

Hvert år kjøper det offentlige inn varer og tjenester for nærmere 600 millarder kroner. Å bruke en større andel av disse milliardene til å etterspørre…

Smir så lenge stålet varmer

Han trives minst like godt i produksjonshallen som bak tegnebrettet på kontoret, og karakteriserer sine ansatte som venner. Svein Westlund Kristiansen…

Dårlig ledelse?

En tredjedel av norske medarbeidere sier at de har ledere som er så dårlige, at disse står i veien for at medarbeiderne kan gjøre en god jobb. Men, er…

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner