Stavanger med hjelpende hånd til næringslivet

Stavanger med hjelpende hånd til næringslivet

Næringslivet opplever massive utfordringer knyttet til korona-krisen. For å støtte i en vanskelig tid vil kommunen nå framskynde betalingen til sine leverandører, skriver Stavanger kommune på sine hjemmesider.
24.mars 2020 Av Lars Idar Waage

– Den situasjonen vi er i nå rammer næringslivet hardt. I kommunen har vi lett etter måter å avhjelpe likviditetssituasjonen til våre leverandører, sier direktør for innovasjon og støttetjenester, Birger S. Clementsen.

I tiden framover vil derfor kommunen sette ekstra fart på betalingen til leverandørene. Stavanger kommune har vurdert flere måter å tilnærme oss dette på, og vår faglige vurdering er at dette ikke må gå på bekostning av de sikkerhets- og godkjenningsrutiner og mekanismer som er innarbeidet i kommunens arbeid med regnskap og finansielle transaksjoner.

Får pengene raskere enn vanlig

Stavanger kommune informerer med dette sine leverandører om at vi i en periode fremover vil akseptere at fakturaer har en forfallsdato som avviker fra inngått kontrakt.

Forfallsdato kan settes til 10 dager etter fakturadato og så snart fakturaen har vært til ordinær godkjenning internt vi den bli den bli betalt. Stavanger kommune vil ikke akseptere at det purres eller startes innfordring basert på denne fristen, og vil presisere at leverandørene her må forholde seg til gjeldende kontrakt med Stavanger kommune.

– Dette betyr at leverandørene som velger å benytte seg av denne muligheten vil få pengene utbetalt langt raskere enn vanlig, sier Clementsen.

Ordningen vil i første gang gjelde fram til fakturadato 1. juni 2020.

Ordfører: Ett av flere tiltak

– En fersk undersøkelse fra Næringsforeningen i Stavangerregionen viser at 20 prosent av de spurte bedriftene mener koronaviruset og en oljepris i fritt fall kan føre til konkurs. Heldigvis mener flertallet det er håp dersom nasjonale og lokale myndigheter kommer opp med krisetiltak. Stavanger kommune vil derfor gjøre det vi kan for å hjelpe, og dette er ett av flere tiltak, sier ordfører Kari Nessa Nordtun.

Ordføreren har løpende dialog med næringslivet i Stavanger, men oppfordrer folk til å komme med innspill dersom det er noe kommunen kan gjøre for å gjøre situasjonen enda bedre både for næringslivet og befolkningen generelt.

Andre liknende nyheter

Derfor må du på Leandagen

– Få det beste ut av bedriften og menneskene som jobber der.

Sentralbanksjefen: Renten trolig ned i høst, men lover ingenting

Sentralbanksjef Ida Wolden Bache møtte regiones næringsliv og ga et innblikk i hvilke vurderinger Norges Bank gjør når de setter renten.

Søk nå: En verdifull arena for unge ledere

Er du under 37 år, har en lederrolle med ansvar for budsjett, personal eller resultat? Da kan du bli med i U37 Ledernettverket.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner