Stipender til Stavangers finansframtid
Vinnere av Stavanger Børs stipendet, her flankert av entusiastiske støttespillere i styret i Stiftelsen Stavanger Børs: Fra venstre Christian Fjell (styremedlem i Stavanger Børs), Sander Michael Haga, Abdullah Galal, Martin Lapin Larsen, og juryleder og styremedlem Karen Thorsen Vatnamot. Ole Andreas Hollund var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Marius Johnsen

Stipender til Stavangers finansframtid

Stavanger-regionen har en finansklynge i utvikling. Behovet for rekruttering og kompetansepåfyll er imidlertid konstant. Stipendet fra Stiftelsen Stavanger Børs er ett av bidragene til videre finansvekst i regionen.
11.august 2022 Frode Berge

Vi har allerede en sterk og vital finansklynge i Stavanger-regionen. Denne er preget av aktive banker, og aktører som Skagen Fondene, Hitec Vision og Nysnø Klimainvesteringer. Konkurransen, land og regioner imellom, om de kloke finanshodene blir imidlertid stadig tøffere. Det er i en slik setting Stavanger Børs-stipendet har ambisjoner om å gi et bidrag (se faktaboksen nedenfor om bakgrunnen for stipendet).

Et godt bidrag
I år var det så mange sterke søknader at det faktisk ble tre  tildelinger: Martin Lapin Larsen, Sander Michael Haga og Ole Andreas Hollund. 
I tillegg fikk Abdullah Galal en forsinket overrekkelse. Han fikk stipendet i 2020, men var med på en koronaforsinket tildeling nå, sammen med «vinnerne» for inneværende år. Martin, Sander, Ole Andreas og Abdullah er i ferd med å skaffe seg blytung faglig ballast gjennom Master-programmer ved studiesteder som Cambridge, Warwick, Imperial College og Bayes Business School (tidligere Cass). Stipendmottakerne opplever tildelingen som et verdifullt økonomisk bidrag til gjennomføringen av kostbare studier. Når disse er fullendt, er håpet at finansekspertene vil finne det attraktivt å jobbe og bo i Stavanger-regionen. Det håper også juryleder Karen Thorsen Vatnamot.

– Det som kjennetegner alle vinnerne er at de er dedikerte studenter som jobber strukturert og målrettet. Samtidig har alle erfaring fra finansmiljøet, og har uttrykt ønske om å komme tilbake til Stavanger-regionen på et tidspunkt, og være med på å videreutvikle finansmiljøet her.

Internships
Når stipendvinnerne blir spurt om hva de mener er Stavangers fremste fortrinn i konkurransen om de kloke hodene, trekker samtlige fram statusen vår som Oljehovedstad, og ikke minst alle de spennende mulighetene som ligger i den pågående overgangen til Energihovedstad. Kort sagt; den massive grønne omstillingen, og alle de kommersielle mulighetene dette innebærer. Det at vi er energihovedstad, endrer likevel ikke det faktum at Oslo er hovedstaden, og alltid vil kunne tilby det bredeste spekteret av jobber og internships innen finans.

– Vi skulle gjerne sett at mulighetene for internships var flere, og bedre markedsført her i området, er den unisone utfordringen til særlig de store selskapene innen finans og energi i Stavanger-regionen.

Stiftelsen Stavanger Børs

  • Stavanger hadde sin egen børs i hundre år, helt fram til 1989, da den ble avviklet. Den gjenværende kapitalen ble da lagt inn under Stiftelsen Stavanger Børs.
  • Stiftelseskapitalen skal bidra til å styrke finans- og forvaltermiljøet i Stavanger. Det årlige stipendet på inntil 100 000 kroner, som ble etablert i 2018, er ett av bidragene til dette.
  • Stipendet deles ut til studenter som har tilhørighet til Stavanger-regionen, og som tar utdanning innen finans på master eller MBA-nivå.
  • Søknadsfristen for 2023 er 30. april. Du finner søknadsskjema på www.naeringsforeningen.no

Andre liknende nyheter

PROFILEN: Målet er en besettelse

Det strider kanskje mot en uskreven naturlov at en ung gutt fra det milde Sør-Vestlandet er det som skal til for å gjenvinne begeistringen og troen på…

LEDER: Det nye Vestlandet

Påsken ble ikke så stille som planlagt! I palmehelgen sendte nemlig Næringsforeningen denne tegningen til Bergens Tidende. Da smalt det skikkelig i ko…

Aksjeåret: Hvem leder etter 1. kvartal?

Slik ligger det an med 2024-aksjene ekspertene plukket ut på Aksjeåret i januar.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner