– Det er like imponerende hvert år å se hvor flinke elever som kommer ut fra St Olav

– Det er like imponerende hvert år å se hvor flinke elever som kommer ut fra St Olav

Andreas Solberg Stapnes, Kristina Vistnes og Sverre Laurits Øverland er stipendvinnere av Fabrikkeier Martin F. og Gunhild Kleppes legat for 2021. Prisvinnerne mottar hvert sitt stipend på 50.000 kroner.
04.januar 2022 Marius Johnsen

Formålet til legatet er å dele ut stipend til studenter som har tatt avsluttende eksamen ved St. Olav videregående skole i Stavanger og studerer videre ved handelshøyskole eller universitet, enten her i landet eller i utlandet.

Styret består av Bente Stokdal, SpareBank 1 SR-Bank (styreleder), Karl Roar Vigmostad, St. Olav videregående skole og Tone Haddeland, Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

I valg av vinnere legges det vekt på karakterer, valg av studiested, studieplaner og planene for bruk av stipendet. I tillegg legges det vekt på en god søknad, sosiale ferdigheter og arbeidserfaring.

– Det er like imponerende hvert år å se hvor flinke elever som kommer ut fra St Olav Vgs. Ikke bare er de flinke på skolen, men det viser seg år etter år at disse studentene er like flinke sosialt i tillegg.  Det er veldig kjekt at vi kan bidra til at hverdagen kan bli noe enklere for flinke studenter med dette stipendet, sier styreleder Bente Stokdal.

Styret var enstemmig i sitt valg av vinnere:

Andreas Solberg Stapnes
Andreas tar en M.Sc. in Physics and Mathematics ved NTNU.
Han planlegger utveksling høsten 2022/våren 2023.

– Jeg er svært takknemlig over å bli tilbudt dette stipendet. Stipendet tillater meg å fokusere på og videreutvikle min akademiske kompetanse innen fysikk og matematikk. Dette er en mulighet jeg verdsetter særdeles høyt.

Kristina Vistnes
Kristina studerer til sivilingeniør i nanoteknologi ved NTNU.

– Tildelingen av dette stipendet gir meg muligheten til å velge i et bredere utvalg av studiesteder når jeg til neste skoleår skal på utveksling. I tillegg blir dette for meg en anerkjennelse av flere års hardt og målrettet skolearbeid.

Sverre Laurits Øverland
Sverre studerer til siviløkonom ved Norges Handelshøyskole (NHH).

– Stipendet fra Kleppes legat er en høyt verdsatt støtte til studiene jeg gjennomfører ved NHH. Først og fremst muliggjør støtten at jeg kan fokusere fullt ut på studiene. Dessuten er tildelingen en stor motivasjonskilde til fortsatt akademisk innsats.

Vi gratulerer stipendmottakerne – og ønsker de lykke til med sine studier.

Andre liknende nyheter

PROFILEN: Målet er en besettelse

Det strider kanskje mot en uskreven naturlov at en ung gutt fra det milde Sør-Vestlandet er det som skal til for å gjenvinne begeistringen og troen på…

LEDER: Det nye Vestlandet

Påsken ble ikke så stille som planlagt! I palmehelgen sendte nemlig Næringsforeningen denne tegningen til Bergens Tidende. Da smalt det skikkelig i ko…

Aksjeåret: Hvem leder etter 1. kvartal?

Slik ligger det an med 2024-aksjene ekspertene plukket ut på Aksjeåret i januar.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner