Ungt selskap med gamle røtter
Marlin Jespersen og Elisabeth Heggland møttes i sine tidligere jobber og det sa klikk med en gang. Nå driver de eget selskap som omsetter for 15 millioner kroner og med resultater over tre millioner i året ved å tilby regnskaps- og økonomitjenester. Foto: Lars Idar Waage

Ungt selskap med gamle røtter

Marlin Jespersen og Elisabeth Heggland var kolleger og fant fort ut at de burde starte opp et nytt selskap sammen. I 2018 tok de steget og driver i dag et økonomi- og konsulent- selskap med 13 ansatte på Bryne; med dresskode dongeribukse.
03.november 2021 Av Lars Idar Waage

Secant AS
Etablert: 2018
Daglig leder: Malin Jespersen
Antall ansatte: 13
Omsetning: 15 millioner kroner
Internett: secant.no
Etter oppstarten fusjonerte de med et annet regnskapskontor og skiftet navn til Secant. I dag tilbyr de et bredt utvalg av regnskapstjenester, konsulenttjenester, verdivurderinger og bistand i forbindelse med transaksjoner fra kontorene på Bryne.

– Vi kompletterer hverandre. Jeg har mer erfaring innen finans og som CFO, mens Elisabeth har den tyngste regnskapserfaringen. Tror vi sa til hverandre etter bare en måned sammen at vi måtte starte noe i lag en dag, sier Marlin Jespersen som er partner og daglig leder i selskapet.

Selv om de tradisjonelle regnskapstjenestene er som melk og brød for dem, øker omsetningen på konsulenttjenestene til både eksisterende kunder, uavhengige kunder og nye kunder.

– På den måten får vi butikk på begge områdene, forklarer hun.

På sikt ønsker de å også ha revisjon i konsernet, men først står en annen type vekst på agendaen. Nytt kontor på Nord- Jæren. Allerede før jul kan de få et kontor i Stavanger etter ønske fra eksisterende kunder som vil ha dem tettere på.

– Flere kunder kommer til nordfra, og de vil gjerne at vi sitter i samme miljø som dem og potensielt andre kunder. Vi håper at kontoret er oppe og går i løpet av nyåret så sant vi finner den riktige personen til å drive og være medeier på dette kontoret. Det blir et meget spennende miljø vi skal sitte i, sier den daglige lederen.

 

Innleie av tjenester

I tillegg skulle de gjerne hatt inn en revisor som blir neste punkt på listen. På den måten vil økonomihuset bli mer komplette.

– For ikke å stresse for mye er et nytt kontor først på listen, så kommer det å finne en god revisor som vil bli partner i selskapet.

For å få denne kabalen til å gå opp, med flere inn på eiersiden, har de nylig kjøpt tilbake resten av selskapet fra et investeringsselskap som kjøpte dem i 2018. Nå trenger de eierandelene for å vokse.

– Når vi skal tiltrekke oss den tunge kompetansen ønsker vi at en regnskapsfører skal ha eierandel i selskapet, det samme med en revisor. På den måten kan jeg og Elisabeth jobbe mer med konsulenttjenester, sier Jespersen.

Hun tror nemlig det ligger et stort potensiale her, og at mange bedrifter ikke har behov for sin egen CFO i full stilling før man når en svært høy omsetning. Gjerne på flere hundre millioner kroner.

– Avhengig av type selskap, mener vi at de færreste selskap som omsetter for under 300 millioner kroner trenger en egen CFO og økonomisjef på fulltid. Det er et begrenset antall timer et selskap trenger den dyre kompetansen til en CFO

Bakgrunnen er at systemene i dag er så gode at de gjør mye av det løpende arbeidet. Å kjøpe tjenesten for mindre selskaper tror vil vil bli mer og mer vanlig i årene som kommer.

– Dette markedspotensialet så vi, og jeg tror det blir enda mer aktuelt fremover.

 

 

Ingen markedsføring

Da de kjøpte opp et regnskapskontor i desember 2018 kom det også frem frykt blant de ansatte i selskapet som var redde for å miste jobbene grunnet innføring av nye systemer. Frykten har ifølge Jespersen vært ubegrunnet, og er nå snudd til optimisme.

– Regnskapsføring vil aldri forsvinne, og systemene vil ikke ta over jobbene til folk. Men vi ser at det blir mer effektivt og vi får gjort unna mye mer på mindre ressurser. Dermed kan vi oppnå bedre marginer og gjøre en bedre jobb for kundene, mener hun og legger til:

– Selv om Secant er et relativt nytt selskap, er vi et selskap med gamle røtter med mye solid kompetanse. Bodil Høiland som drev regnskapskontoret før har full kontroll og kombinasjonen er perfekt.

Nye systemer fører igjen til at regnskapsarbeidet er i stadig endring, og at kompetansekravet er annerledes enn tidligere. I dag er det mer et krav om at regnskapsførere skal kunne regnskap fra A til Å.

– Alt er mye mer komplekst, så de med en bred kompetanse er attraktive.

I dag har Secant cirka 400 bedrifter de tar årsoppgjør for, uten å ha markedsført seg selv. En god jobb til én kunde fører ofte til jobb for nye kunder. Men de har ikke noe behov for å vokse, kun for å vokse.

 

 

– Kvalitet går foran kvantitet. Vi skal levere på det vi er best på, og vi skal levere kvalitet. Etterhvert må vi nok også ut og markedsføre oss for å vise hvem vi er, sier Marlin Jespersen.

I dag teller Secant 13 ansatte, der alle er kvinner. Dette har ikke vært en bestemt strategi, og er basert på tilfeldigheter. Menn er hjertelig velkomne inn i bedriften.

– I starten var vi litt bevisste på at vi skulle rekruttere flere menn, men nå har vi ingen strategi. Når vi etterhvert skal rekruttere flere revisorer og konsulenter så får vi forhåpentligvis inn noen menn også, sier hun.

 

Følger kundene

Blant kundene finnes det ikke noen «typisk» kunde. Alt fra sameier, advokatfirma, entreprenører, reke- og fiskeoppdrett, stål, renovasjon, lag og foreninger for å nevne noen. Selskaper som omsetter for alt fra 100.000 kroner i året til opp mot milliarden.

– Noen selskaper har vi fulgt hele tiden, og det har vært en fantastisk reise. Nordic Steel er et eksempel der vi har utført flere tjenester. Neste år er bare lønnskjøringen igjen, da de vokser så fort at det har vært fornuftig av dem å ansette en CFO og derigjennom overtar det meste av oppgavene selv, sier hun.

 

 

Damene i Secant opptatt av å kjenne kunden og ikke så opptatt av å gjøre mest mulig arbeid på bare én kunde, og lærer gjerne kundene opp til å kunne utføre oppgaver selv

– Noen oppgaver kan kundene de enkelt utføre, andre trenger de hjelp til. Det er bedre at de begynner med alle tjenester fra oss, så lærer vi dem opp gradvis, mener partneren og legger til;

– Husk at det er rimeligere å gjøre det riktig fra starten enn å hente oss inn til å rydde opp!

Akkurat opprydningsjobber kan være noen av de vanskeligste, spesielt dersom de oppdager uregelmessigheter som ikke tåler dagens lys. Her etterlyser Jespersen spesielt krav til mer profesjonalitet i styrene som sikrer mindre kameraderi, selvsagt for bedrifter over en viss størrelse.

– Jeg er overbevist om at mer uavhengighet og mindre kameraderi i styrene ville sikret at selskapene i større grad lever opp til både lover og regler, og til uttalt verdigrunnlag. Vi har dessverre opplevd at kamerater beskytter hverandre og lar være å ta tak i saker som ikke tåler dagens lys.

– Hvor er Secant om 5-10 år?

– Secant har fortsatt base på Bryne, vi har kontor i Stavanger og vi har også revisjon i porteføljen i tillegg til regnskaps- og konsulenttjenestene. Utenom det har vi ikke konkrete resultatmål, det har vi ikke så stor tro på.

Andre liknende nyheter

IKT-bransjen krever utdanningsløft

– Vi må ha tilført teknologikompetanse i alle ledd om vi skal bygge en bærekraftig industrinasjon i Norge, mener teknologi- og bærekraftdirektør i IKT…

Det vonde grønne skiftet

Krigen i Europa endrer energimarkedene og det vi lever av raskere enn før – nå ligger det et spesielt ansvar på oss som tjener godt mens Europa gråter…

Tydelig tale på Nordic Edge Expo 2022

Hvordan går vi fra bevissthet til handling når vi skal utvikle fremtidens byer? Daria Krivonos, CEO i Copenhagen Institute For Future Studies, underst…

© Næringsforeningen 2019-2022 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner