Vil gjøre seg mer synlig i regionen
Conta var første bedrift til å signere avtale med Trainee Sørvest. Daglig leder Arild Heimvik har store forventninger til programmet og håper det vil gjøre selskapet mer synlige som en attraktiv arbeidsgiver. Foto: Lars Idar Waage

Vil gjøre seg mer synlig i regionen

Trainee Sørvest har fått sine to første medlemsbedrifter. Conta og Qualisoft håper begge å få tak i noen av de beste hodene til sine selskaper, samtidig som de håper at programmet også gir dem litt positiv oppmerksomhet.
11.desember 2019 Av Lars Idar Waage

Contas utviklingsavdeling er lokalisert i Hinna Park, men selskapet har også utviklere i flere land, blant annet Brasil. Totalt har Conta AS 54 ansatte, hvorav rundt 27 jobber i utviklingsavdelingen.
I løpet av det siste året har Conta økt fra fem til elleve ansatte i Stavanger. Conta AS er en del av Conta Group, og driver med utvikling og salg av enkle administrative tjenester for gründere og småbedrifter. Løsningene er webbaserte og omfatter tilbud, salg, fakturering og regnskap. Leder for utviklingsavdelingen, Arild Heimvik, har en ambisjon om å gjøre selskapet mer kjent i regionen, og tror Trainee Sørvest kan bidra til dette.
– Et moment for oss er at vi ønsker å bli litt mer synlige i regionen som en attraktiv arbeidsgiver. Vi er litt som gjedda i sivet, der få har visst om oss, men vi har et imponerende antall kunder å slå i bordet med, sier Heimvik.

 

Solide aktører

Heimvik regner ikke med like stor vekst i 2020, som i år, men Conta har planer om å ansette flere i løpet av neste år i tillegg til en eventuell trainee.
– Planen er å ha på plass enda to eller tre medarbeidere mot slutten av neste år, sier han.
Å rekruttere i et trangt arbeidsmarked er ikke alltid enkelt. Kampen om kompetansen er knallhard, og innen IT er den gjerne ekstra tøff. Mange næringer er midt i et digitalt skifte som gjør at denne type kompetanse er veldig ettertraktet. Vekst fordrer også å få tak i riktig kompetanse.
– Skal du ha tak i de beste folkene i dag må du være litt selger og gjøre deg attraktiv på mange vis, der ikke alt handler om lønn, forklarer han.
Trainee Sørvest er et samarbeid mellom Universitetet i Stavanger og Næringsforeningen. Behovet for spesifikk kompetanse og knallhard konkurranse om de beste hodene gjorde at de to aktørene ville se på mulighetene for å lage programmet sammen.
– For oss er det en viktig faktor at det er solide aktører som står bak. Med disse to og Personalhuset tror vi dette blr bra. Det gir oss en ekstra trygghet at det finnes et tilsvarende program i Bergen, som man kan høste erfaringer fra, sier Heimvik.

 

Medarbeiderutvikling

Qualisoft er et annet IT-selskap som nå blir med i traineeordningen. Selskapet feirer i år 25-årsjubileum og har hovedkontor i Stavanger. De leverer programvare til flere store organisasjoner som DNB, Avinor, Equinor, Stavanger kommune, Vår Energi og Felleskjøpet.
– Qualisoft ser fordelene med å få profesjonell hjelp ikke bare til rekruttering, men også til utvikling av nye medarbeidere. Samtidig får vi nye kontakter i andre organisasjoner som vi kan lære fra, sier HR Manager Grete Thomassen.
Kompetansedeling og å bygge nettverk mellom medlemsbedriftene blir viktig innen programmet, som også vil inneholde fagsamlinger for både kandidater og bedrifter etter oppstart.
– Vi ønsker å få innspill rundtl innfasing og utvikling av unge medarbeidere i bedriften. Videre ønsker vi innsikt i hvordan andre håndterer dette og kanskje få på plass en erfaringsdeling med andre bedrifter når det gjelder utvikling av medarbeidere, sier Thomassen.
Hvilken type kompetanse de vil ha, har de derimot ikke helt bestemt seg for enda.
– Hos oss blir det enten en Business Consultant eller en utvikler, sier hun.


Forventninger

De siste ukene har prosjektleder Kristine Berg Marhaug hatt daglige møter med potensielle medlemmer i ordningen. Nå begynner kontraktene å bli signert, men det vil fortsatt være plass til flere.
Dess flere medlemsbedrifter som blir med, jo bedre vil programmet bli. Både med bredde, ulike næringer og kompetanse. Conta håper ordningen gir langsiktige ringvirkninger.
– Først håper vi at traineeordningen kan gi oss gode kandidater som både liker oss og som vi liker, og at det hele fører til en fast ansettelse. Er dette en suksess vil vi kanskje trenge en trainee per år, sier Heimvik i Conta
– Hvilke forventninger har du til Trainee Sørvest?
– Jeg har forventninger om at kandidatene vi får presentert holder et høyt nivå og at de har fått god informasjon om både prorgrammet og innholdet, samt at forventningene som er avstemt i tråd med det de vil møte i praksis. Vi gleder oss veldig til å ønske vår første trainee velkommen, avslutter Heimvik.

 

Andre liknende nyheter

Mye kraft i en liten container

Oppe på taket står solcellepanelene. Selv om det er overskyet og surt denne dagen, produserer de 2,4 kilowatt i timen.

Fra melkekyr til fest på Solastranden Gård

I 2020 skulle de tredoble omsetningen med det nye Maskinhuset klart, men når man lever av å samle folk, gikk det ikke helt som planlagt. Likevel, Sola…

Olje i hundre – halvveis

Vi kan i 2021 markere at det er 50 år siden den første oljeproduserende brønnen ble åpnet på norsk sokkel på Ekofisk. Det var riktignok prøveproduksjo…

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner