Cegal og SYSCO fusjonerer

Stavanger-selskapet Cegal fusjonerer med Haugesund-selskapet SYSCO og blir en global teknologikjempe som favner hele energibransjen. Sammen skal vestlandsselskapene være en sterk bidragsyter for å drive frem det grønne skiftet.
30.august 2021 Cegal AS
Svein Torgersen, CEO i Cegal og Dagfinn Ringås, CEO i Sysco. Foto: Morten Berentsen og Bård Gundersen

Cegal ble etablert i Stavanger i 2000 som et IT-selskap. Sju år senere fusjonerte selskapet med IT Arkitekten og i 2014 med Blueback Reservoir. Siden har det vokst kraftig og har nå en omsetning på 700 millioner og snart 500 ansatte i sju land.
SYSCO ble etablert i Haugesund i 2004. Siden har selskapet vokst kraftig år etter år. Fra den spede starten med 4–5 ansatte og noen få millioner i omsetning, teller selskapet i dag over 250 ansatte fra 20 land og 500 millioner i omsetning siste år. Nå slår SYSCO seg sammen med Cegal, som ble etablert i 2000 i Stavanger.
– Nå blir vi en global teknologikjempe, men vi vil fortsatt ha sterk lokal tilhørighet til Haugesund. Kontoret vårt på Stølsmyr skal bestå, og vi blir enda sterkere på Vestlandet når vi slår oss sammen med Cegal, sier Dagfinn Ringås, CEO i SYSCO.
Han blir også CEO for det nye sammenslåtte selskapet.
CEO i Cegal Svein Torgersen forklarer rasjonalet bak fusjonen:
– Energi-industrien har et stort behov for å løse helt nye utfordringer slik at de kan levere energi på nye og bærekraftige måter, og dette grønne skiftet gjør at det investeres enormt i teknologitransformasjon. Både Cegal og SYSCO har allerede lang erfaring med digitalisering og modernisering med kunder i denne sektoren. Sammen styrkes vårt bidrag her betraktelig, sier Torgersen.
– Vi skal være tydelige på hva vi driver med; programvare, konsulenttjenester i verdensklasse, samt leveranse av sikre og stabile skytjenester. Slik blir vi en sterk bidragsyter for å drive frem det grønne skiftet, samtidig som vi også vil håndtere andre industriers utfordringer, tilføyer Ringås.

En driver av det grønne skiftet
– Tradisjonelt har Cegal vært en viktig teknologileverandør for den internasjonale olje- og gassektoren. Transformasjonen av denne sektoren og dreiningen mot fornybare energikilder skjer nå i en rasende fart. Der er teknologi nøkkelen til suksess. SYSCO har en sterk posisjon blant vannkraftprodusenter og nettselskaper. Sammen skalerer vi for større kunder, nye og større utfordringer og leveranse av helhetlige løsninger for den internasjonale energibransjen, sier Torgersen.
– Svært mange kunder ønsker seg mer lettfattelig og moderne programvare. Samtidig har de behov for hjelp med integrasjon, håndtering og analyse av store datamengder, samt sikker og effektiv drift og overvåking. Sammen med Cegal blir vi en sterk aktør som vil levere industrielle og spesialiserte produkter og tjenester på disse områdene, sier Ringås.

Fornøyd med match og størrelse
Torgersen trekker frem at SYSCO og Cegal er en god match.
– Vi har begge vårt utspring i Norge og er god etablert her, og på flere lokasjoner internasjonalt. I tillegg deler vi de samme verdiene. Både Cegal og SYSCO opplever sterk vekst, vi er velkjent i markedet og har et godt rykte hos kundene, sier Torgersen.
– I tillegg kompletterer våre programvareløsninger og konsulenttjenester hverandre, og begge selskapene har tung domenekunnskap. Selv om vi begge fokuserer på energibransjen er kundemassen i liten grad overlappende, tilføyer han.
– Fusjonen vil gi oss internasjonal styrke og gjennomslagskraft ved at vi nå posisjoneres for å bli en global aktør og en solid og profesjonell teknologipartner for våre kunder. Samtidig vil vi være små nok til å beholde smidighet, fleksibilitet og nærhet til kundene. Vi styrker mangfoldet ytterligere, knyttet til blant annet erfaringsbakgrunn, kjønn, alder og kultur.
Dette er grunnlaget for en dynamikk og et arbeidsmiljø som er positivt og gir energi. På denne måten er vi en attraktiv arbeidsplass for de kloke hodene som skal løse fremtidens utfordringer, tilføyer Ringås.
Selskapet fortsetter også med etablert, norsk eierskap: et investorkonsortium ledet av investeringselskapet Norvestor bestående av Argentum, Cubera og DWS blir hovedeier og tidligere SYSCO-eiere Credo Partners og Ferd blir med videre som eiere også i det nye selskapet.
Ringås avslutter:
– Vi er stolte og fornøyde! Denne fusjonen har vi jobbet lenge med, og vi har virkelig gledet oss til å fortelle det til de ansatte. Nå gjenstår den spennende jobben med å samle to sett med fantastiske medarbeidere til ett selskap.
Dagfinn Ringås blir CEO for det nye selskapet. Svein Torgersen blir arbeidende styreleder. Det nye selskapet vil ha hovedkontor i Stavanger, over 700 ansatte med mer enn 30 nasjonaliteter lokalisert i åtte land, og vil omsette for rundt 1,4 milliarder kroner i 2021.

Andre liknende nyheter

Nordic Steel utvider

Nordic Steel utvider med nytt, moderne produksjonsbygg. I desember ble spaden satt i jorden på nabotomten. Nordic Steel bygger et nytt bygg, for å møt…

Verdens første elektriske containertruck til Stavanger

Westport blir foregangsfigur i den globale logistikkbransjen, med bestillingen av Kalmars nye, elektriske containertruck til sin havneterminal i Risav…

Karabin Stavanger vokser og øker tilbudet

Karabins metodikk for gevinstrealisering har ifølge dem stor verdi – og selskapet vokser nå og øker tilbudet. – Vi opplever en sterk etterspørsel, og…

© Næringsforeningen 2019-2022 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner